Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Svatyně Svatých - Sancta Sanctorum

Tajemná komnata v papežské kapli..

Nedaleko baziliky San Giovanni in Laterano se nachází nenápadná budova, nazývaná Santa Scala. Je to osobní kaple papežů, která byla postavena na konci 16. století. Do budovy byly umístěny Svaté schody, které  pocházejí ze schodiště paláce Pontia Piláta v Jeruzalémě. Po těchto schodech stoupal zbičovaný a trním korunovaný Ježíš Kristus k římskému Soudnímu stolci ..  28 mramorových schodů, obložených dřevem nechala do Říma přivézt ve 4.století matka císaře Konstantina, císařovna Helena (sv. Helena). Otvory ve schodech, orámované bronzem, označují stopy Kristovy krve, které zde zanechaly jeho nohy, když po těchto schodech stoupal. Zbožní lidé po těchto schodech stoupají v modlitbách a jen po kolenou. není to však podmínkou, souběžně s těmito schody vede nádherné schodiště , po které je možné vystoupat do prostorů papežské kaple..

img_1193.jpgimg_1209.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Budova však především ukrývá, za starobylými dveřmi,  kapli Sancta Sanctorum, Svatyni Svatých, která ukrývá relikvii nesmírné hodnoty. Obraz Ježíše Krista, který, podle pověsti vytvořil Svatý Lukáš s pomocí andělů. O autorství obrazu se vedou velké polemiky i uvnitř církve, ale každopádně aura obrazu naplňuje nesmírnou čistou sílou celou kapli. 

Síla energií je prostými slovy nepopsatelná. V kapli samé bývá obyčejně jen několik málo návštěvníků, protože ti prochází spíše okolními místnostmi, které jsou přístupné zdarma. Je zde prostor na usednutí a procítění tohoto místa, které je jedno z nejsilnějších energetických vůbec. Anděly je toto místo označováno jako ARCHA...

img_1198.jpgimg_1205.jpg

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 57240
Měsíc: 1395
Den: 77