Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Santa Maria degli Angeli

Bazilika Santa Maria degli Angeli vznikl na troskách Diokleciánových lázní pod vedením samotného Michelangela, který pro stavbu použil i materiál z ruiny lázní. Je nedaleko vlakového nádraží Termini, přímo u slavné Najádiny fontány.

Spojením lázní a energie vody, které jsou v použitém materiálu, došlo k velmi zajímavému propojení energií a vytvoření léčivého a očistného energetického pole velké intenzity. Svou roli v tomto hraje i postava Michelangela a jeho energie a znalosti. 

Řada geniálních stavitelů té doby (Bernini, Michalangelo, Rafael)  bylo i geniálními mystiky, byť jen ve skryté podobě, vzhledem k podmínkám jejich doby. Do svých staveb zakomponovali mnoho energetických programů, vložili energi mandal i tajná poselství. teprve nyní přichází čas je otevřít.

img_0010.jpg

Bazilika není příliš turisty vyhledávaná a je zde možné najít tiché místo pro meditaci. Svým založením je vhodná především pro meditace očistné. Energie, které se zde nacházejí, vás k tomu přímo vybídnou. 

 

 

V pestré barokní mozaikové podlaze je od roku 1702 zapuštěn 45 m dlouhý bronzový poledník (12° 30‘ východní délky) se stupnicemi a různými astronomickými údaji, dílo F. Bianchiniho. Na poledník se otvorem v jižní stěně promítá sluneční kotouč a dovoluje poměrně přesné určení místního poledne, rovnodeností i slunovratu. Další otvory v klenbě umožňují pozorovat Polárku a několik dalších hvězd .

img_2347.jpg

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 56808
Měsíc: 1140
Den: 48