Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Krev Isidina, posvátný karneol

Posvátný krystal egyptský...

Krev lsidina je karneol s kvalitou drahokamu, který byl s oblibou užíván na ochranné amulety a obětován bohům nejen v Egyptě, ale také v Evropě, Barmě a Japonsku. Byl téměř jistě jedním z kamenů použitých v náprsníku velekněze a naladěn na energii lsis, božský ženský princip.
Bohyně lsis byla jak mocnou kněžkou s vládou nad životem a smrtí, tak typickou oddanou manželkou a matkou. Každy rok se na její počest v chrámech odehrával veliký rituál symbolizující narození, smrt a zmrtvýchvstání. Meditace nebo spánek s tímto kamenem pod polštářem vyvolává hluboké spojení se všeobecným ženstvím a ženským božstvem a napomáhá také k odstranění ,,závojů lsis" k dosažení duševní bystrosti a pravdivého pohledu.

Středověký kamenorytec španělského krále Alfonse Učeného přeložil  historický arabský text s prastarým učením, které nazývá tento polodrahokam Kamenem spánku a mimo jiné mu přisuzuje schopnost vyzařovat světlo. Zřejmě se užíval i k tišení bolesti, zejména při operacích, protože se o něm tvrdilo, že v rukách "zasvěceného" navozuje hluboké omámení .

Z duchovního hlediska napomáhá rozpomenout se na ztracené a zapomenuté části našeho já, obzvláště z životů, kdy jsme byli opačného pohlaví než v životě dnešním. Usnadňuje uzavírání "vnitřní mystické svatby" , sjednocuje mužské i ženské rysy a je užitečný pro muže, kteří ztratili tvůrčí dotek, posiluje ženskou část jejich duše.
Krev lsidina je výborným kamenem pro odpuštění. Starověcí Egypťané nosili karneol pro zklidnění vzteku, žárlivosti, závisti a dalších negativních pocitů. Bohyně lsis odpustila své sestře, že jí odloudila manžela, i svému švagrovi, který ho zabil. Znala hloubku zármutku, takže její mystický kámen  usnadňuje ztráty a přináší smíření s koloběhem života. Tělesně je tento kámen nápomocný ženám v menopauze, které želí ztráty své plodnosti či při syndromu ,,prázdného hnízda". Vede nositelku k novému smyslu života - stát se opravdu moudrou ženou.

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
duben / 2024

Statistiky

Online: 1
Celkem: 56428
Měsíc: 1037
Den: 27