Jdi na obsah Jdi na menu

RHS - Referát

27. 3. 2020

Každá z vás zpracuje do pondělí 30. 3. do 9.00 referát ze zadaného tématu. Referát zašlete na můj e-mail michal.subrt@skolynome.cz. Budete za něho hodnoceni po stránce obsahové, gramatické a z dodržení zadání a času odevzdání. Délka referátu PRO JEDNO TÉMA jsou dvě normostránky A4, tip písma Times New Roman, velikost písma 12, řádkování 1,5. Čerpejte ze sešitu, odborné literatury, internetu…

Šlitrová  - 1. Jídelní lístek, druhy JL (aspoň 8) a jejich charakteristika, náležitosti, sled pokrmů na JL

                2. Malé společenské události - druhy událostí a jejich charakteristika, nabídka jídel a nápojů

Mazáčová - 1. Pivnice - charakteristika, druhy jídel a nápojů, výroba piva, druhy piva, ošetřování piva (hygiena),                                           skladování piva, media pro čepování, způsoby čepování.

                    2. Inventář na úseku obsluhy rozdělit do kategorií - vyjmenovat a popsat jeho použití, použít i netradiční                                      inventář (ohříváček na pivo, kleště na hlemýždě...)

Ježová - 1. Vinárna - druhy vináren a jejich zařízení, charakteristika, druhy jídel a nápojů, způsob obsluhy, výroba vína,                             vyjmenuj odrůdy BV a ČV (10+10), skladování vína.

              2. Stravování a obsluha v dopravních prostředcích - charakterizuj servis a nabídku (vlak, letadlo, bus, loď                                  zaoceánská i říční).

Mičíková - 1. Snídaně - druhy a jejich charakteristika, způsoby podávání, zahraniční snídaně, sortiment

                 2. Rychlé občerstvení - charakteristika, druhy pokrmů a nápojů, zásady obsluhy, vybavení provozovny

Maryšková - 1. Ubytovací zařízení - kategorizace a klasifikace, vybavení hotelového pokoje,činnosti spojené s                                            ubytováním, etážové služby  

                    2. Společensko-zábavní střediska - druhy a charakteristika, vybavení, nabídka pokrmů a nápojů

 

VŠICHNI - SESTAVÍTE JL PRO VAŠI FIKTIVNÍ PROVOZOVNU, VYBERETE SI 10 LIBOVOLNÝCH POLOŽEK Z JL A                        NAPÍŠETE KE KAŽDÉ POLOŽCE JEDEN POKRM (např. Studený předkrm - Paštika z králika s                                        rebarborovým chutney, ovocným chlebem a jarním salátkem, Polévka - Jemný dýňový krém s                              nokem ze zakysané smetany)