RHS - Referát
Každá z vás zpracuje do pondělí 30. 3. do 9.00 referát ze zadaného tématu. Referát zašlete na můj e-mail michal.subrt@skolynome.cz. Budete za něho hodnoceni po stránce obsahové, gramatické a z dodržení zadání a času odevzdání. Délka referátu PRO JEDNO TÉMA jsou dvě normostránky A4, tip písma Times New Roman, velikost písma 12, řádkování 1,5. Čerpejte ze sešitu, odborné literatury, internetu…
Šlitrová - 1. Jídelní lístek, druhy JL (aspoň 8) a jejich charakteristika, náležitosti, sled pokrmů na JL
2. Malé společenské události - druhy událostí a jejich charakteristika, nabídka jídel a nápojů
Mazáčová - 1. Pivnice - charakteristika, druhy jídel a nápojů, výroba piva, druhy piva, ošetřování piva (hygiena), skladování piva, media pro čepování, způsoby čepování.
2. Inventář na úseku obsluhy rozdělit do kategorií - vyjmenovat a popsat jeho použití, použít i netradiční inventář (ohříváček na pivo, kleště na hlemýždě...)
Ježová - 1. Vinárna - druhy vináren a jejich zařízení, charakteristika, druhy jídel a nápojů, způsob obsluhy, výroba vína, vyjmenuj odrůdy BV a ČV (10+10), skladování vína.
2. Stravování a obsluha v dopravních prostředcích - charakterizuj servis a nabídku (vlak, letadlo, bus, loď zaoceánská i říční).
Mičíková - 1. Snídaně - druhy a jejich charakteristika, způsoby podávání, zahraniční snídaně, sortiment
2. Rychlé občerstvení - charakteristika, druhy pokrmů a nápojů, zásady obsluhy, vybavení provozovny
Maryšková - 1. Ubytovací zařízení - kategorizace a klasifikace, vybavení hotelového pokoje,činnosti spojené s ubytováním, etážové služby
2. Společensko-zábavní střediska - druhy a charakteristika, vybavení, nabídka pokrmů a nápojů
VŠICHNI - SESTAVÍTE JL PRO VAŠI FIKTIVNÍ PROVOZOVNU, VYBERETE SI 10 LIBOVOLNÝCH POLOŽEK Z JL A NAPÍŠETE KE KAŽDÉ POLOŽCE JEDEN POKRM (např. Studený předkrm - Paštika z králika s rebarborovým chutney, ovocným chlebem a jarním salátkem, Polévka - Jemný dýňový krém s nokem ze zakysané smetany)