Jdi na obsah Jdi na menu

Na co se ptáte?

Je tento způsob výuky na dálku konečný?

Není, i podle vzniku tohoto webu vidíte, že se snažím o tomto způsobu výuky přemýšlet a přizpůsobuji ho i podle Vašich reakcí. Časem zkusím doplnit třeba i videa nebo zadám nějakou oddechovou práci.

Nejsou děti příliš zahlceny množstvím úkolů?

Nikdo nevíme, jak dlouho bude tato situace trvat. Různé weby či televize narychlo zpracovaly výukové programy, ale ne vždy sedí s naším ŠVP (co se učíme). Vedení školy rozhodlo (stejně jako většina ZŠ), že zveřejníme na webu práci pro žáky (samostudium). Doufala jsem, že návrat dětí do školních lavic bude dříve a že tuto látku ve škole dovysvětlíme a procvičíme. Protože tento způsob výuky bude trvat déle, tempo probíraného učiva zvolníme a budeme se více věnovat procvičování. Může se Vám zdát, že množství zadané práce je neúměrné, ale výuka ve škole se skládá i z ústního procvičování, práce na tabuli, samostatné práce na známky a podobně. Toto při dnešním způsobu výuky nelze. Proto je v zadaných úkolech více cvičení z Pracovního sešitu.

Jak je to na jiných školách a v jiných třídách?

Porovnávala jsem si zadaný rozsah práce s jinými třídami u nás v Kostelci, ale i na jiných školách. Zadaný rozsah práce je plus minus obdobný i jinde.

Musíme vypracovat vše?

Dobře vím, že to je obtížná situace pro děti i pro rodiče. Opravdu chápu, že to je náročné. Nepočítám s tím, že bude vše zpracováno na 100%. Jak jsem si ověřila, řadě dětí cvičení nedělají žádný problém. Jsou děti, které mají problém s jedním cvičením, další děti s jiným. Proto nelze napsat a rozdělit práci na povinnou a nepovinnou.

Je možné vést výuku on-line?

Jsou školy, které vyučují on-line. Ale to jsou školy, které jsou speciální, platí se školné a jsou technicky vybavené tak, že je tato výuka možná. V naší třídě je řada dětí, které nemají mobil, rodiče nemají internet a počítač. Řešíme, jak jim podklady předat a být s nimi v kontaktu. Při výuce sleduji reakci žáků, kde se zamyslí, jestli vnímají, chci po nich odezvu. Výuka tímto způsobem je pro děti ve čtvrté třídě nereálná i ve skupině pěti dětí. Pokud budou mít technický problém, pomůžou jim rodiče? Mnohdy počítačům vůbec nerozumí a navíc děti hlídají například prarodiče.

Co když potřebuji něco poradit?

V každém mailu nabízíme individuální pomoc přes telefon, mail či podobně. Je to jen o domluvě.

Budou práce známkovány?

Zadané práce nebudou sloužit jako podklad pro hodnocení žáka, žáci nebudou z toho zkoušeni, ale jejich cílem je to, aby si doplňovali informace, nevypadli z tempa výuky a později si potřebné znalosti doplnili a upevnili. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář