Jdi na obsah Jdi na menu
 


klice.jpg   Vítejte

     na stránkách po české historii.

    Putování za erby 

Na těchto stránkách se budeme setkávat s českými, moravskými a slezskými historickými rody, které jsou  důležité ve vývoji našich dějin.

 

Každý měsíc se prostřednictvím těchto stránek budeme snažit nahlédnout do tajů jednoho rodového erbu.  Budeme zde rozkrývat tajemství, která jsou opředeny erby a jejich držitelé. Nahlédneme do rodových kronik, abychom se seznámili s jednotlivými představileli rodů.

Celým putováním nás budou provázet pověsti a legendy, zajímavá videa a audio nahrávky, které nám budou dokreslovat historické události.

 

 Na konci měsíčního putování bude vždy připraven zábavný kvíz, kterým si můžete ověřit své dosud získané vědomosti.

Na webu jsou i záložky pro zpestření volných chvil.

 

Pravidla hry Putování za erby:

Pokud tento web použijete jako podklad pro roční hru, tak je zapotřebí, aby se hráči rozdělili do družstev- družin. Skupina hráčů se rozdělí do min. 3 družin, vždy alespoň po 3 hráčích. Bude třeba zvolit v každé družině KRÁLE (ten po celou dobu zůstává neměněn). Každá družina si vytvoří svůj erb a své jméno.

Důležitost krále spočívá v tom, že on může určit jedince, kteří budou v určité hře za družinu soutěžit. Pokud bude soutěžit/hrát sám král, tak své družině připisuje v bodovaných soutěžích ke své výhře vždy plus 5 bodů. Pokud by došlo k sesazení krále, odepisuje si družina 50 bodů.

 

Bodové ohodnocení soutěží a her:

Za každých získaných 100 bodů, obdrží družina 1 klíč od královské pokladnice.

 

2 body  za obsazení hradu

5 bodů za výhru v měsíční soutěži RISKUJ apod.

2 body za výhru jednotlivce v soutěži

1 bod za účast v soutěži družin za každého zúčastněného hráče

mínus 5 bodů za neférovou hru