Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veganské Mac & Cheese

29. 3. 2020

INGREDIENCE (2 porce)

300 g květáku
150 g mrkve (cca 3 menší mrkve)
180 g brambor (1 střední brambor)
70 g cibule (1 malá cibule)
2 stroužky česneku
1 zeleninový bujón
šťáva z 1/2 velkého citrónu
60 g lahůdkového droždí
150 ml vody z vaření zeleniny
150 ml sójového mléka
1/3 lžičky kurkumy
1/2 lžíce sladké papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
1/2 lžíce soli
čerstvě namletý pepř
špetka chilli
500 g kolínek

POSTUP
Dáme si vařit vodu na kolínka. Jakmile začne vřít, tak jí osolíme a vsypeme kolínka. Vaříme do al dente. Omyjeme mrkev, oloupeme brambory, česnek a cibuli a květák rozebereme na růžičky. Mrkev a brambory pokrájíme na střední kousky. Cibule rozkrojíme na dvě půlky. Vše přendáme do hrnce, podlijeme 2 hrnky vody a přidáme zeleninový bujón. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
Po uplynulé době slijeme vodu ze zeleniny do misky – vodu nevylévat, část z ní budeme potřebovat! Zeleninu přesypeme do stolního mixéru, přidáme k ní všechny ostatní ingredience kromě kolínek a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku promícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.