Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 4. 2020

Bábovka

 

Ingredience

 

na ozdobu

cukr moučka

podle chuti

rozinky

ořechy

kokos

podle potřeby

tuk na vymazání

mouka na vysypání

těsto

1 sklenka olej

2 hrnky polohrubá mouka

1 hrnek teplá voda

3 ks vejce

2 lžíce kakao

1 hrnek cukr krupice

1 balíček vanilkový cukr

1 balíček kypřící prášek 

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

 

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

 

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

 

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.