Jdi na obsah Jdi na menu

Kuřecí kung pao s karamelem

5. 4. 2020
 

 

  1. POSTUP:
  2. Kuře nakrájejte na kousky velikosti sousta. Škrob promíchejte se 2 lžícemi sójové omáčky a kousky kuřete nechte marinovat v této směsi asi 1 hodinu v chladu.
  3. Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo woku. Kousky masa vyndejte z marinády a osušte je na kuchyňském papíru. Vsypte do pánve spolu s chilli papričkami, česnekem a mletým sečuánským pepřem a za stálého promíchávání smažte 2 až 3 minuty, až maso začne hnědnout a chilli papričky trochu černat. Směs pak z pánve či woku vysypte na talíř, pánev vytřete.
  4. Vsypte do ní cukr, zalijte 50 ml vody a vařte, až se cukr rozpustí a vznikne světlý karamel. Mezitím si odměřte 300 ml teplé vody a vlijte ji ke karamelu, aby už dál netmavl. Přidejte zázvor, ocet, sezamový olej a zbylou sójovou omáčku a znovu uveďte do varu.
  5. Vsypte kuře s chilli papričkami, oříšky a nechte vše ještě 20 až 25 minut probublávat, až omáčka hezky zhoustne a obalí kuře. Asi 2 minuty před koncem vaření vsypte nadrobno nakrájenou bílou část jarních cibulek a na závěr zelenou část. Kromě rýže se ke kung pau hodí také nudle.