Plněné karbanátky
5. 4. 2020
Příprava: 30 minut
Čekací doba: 10 minut
Tuková lázeň nebo fritování: 180 stupňů C
Suroviny pro 4 osoby:
- 1/8 l smetany
- 4 lžíce strouhanky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 400 g mletého masa
- 2 vejce
- sůl
- černý pepř
- 250 g žampionů
- hladká mouka a strouhanka na obalování
- 1 l oleje na fritování
Vhodná příloha:
Oblíbený listový salát. Bílý chléb nebo gratinované brambory
Příprava:
- Do smetany vmíchejte strouhanku. Oloupanou cibuli a česnek drobně posekejte. Přidejte mleté maso, 1 vejce, sůl a pepř, vypracujte pružnou hmotu a případně ji dochuťte.
- Houby očistěte a zabalte do masového těsta. Karbanátky postupně obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Nechte odpočinout, aby se obal zpevnil.
- 2 cm vrstvu oleje nebo jiného tuku neobsahujícího vodu zahřejte na teplotu, při které se na vloženém držáku vařečky tvoří bublinky.
- Karbanátky usmažte do zlatova a křupava. Do tuku je vložte volně vedle sebe.