Krabí maso v zeleninové omáčce
5. 4. 2020
Příprava: 30 minut
Vaření omáčky: 10 minut, dušení a vaření při střední teplotě
Suroviny po 4 osoby:
- 200 g krabího masa
- 2 cibule
- 100 g celeru
- 200 g bílé části pórku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 3/8 l suchého bílého vína
- 1/4 lžičky kari
- 1/8 l smetany
- sůl a pepř
- 1 lžička krájeného kopru
Vhodná příloha:
- Koktejl z 1 banánu, 3 pomerančů, lžičky hořčice, lžíce oleje, soli, pepře a cukru
- Teplé pečivo z lískového těsta, před pečením ho potřete žloutkem.
Příprava:
- Živých krabů musíte koupit trojnásobné množství. Tvrdé pancíře rozlouskněte špičatými nůžkami. Maso přeberte, ale nemyjte. Výhodnější je čisté krabí maso.
- Cibuli a celer oloupejte, pórek očištěte, zeleninu omyjte a nakrájejte na tenounké nudličky.
- Máslo zahřejte, pórek na něm restujte 30 sekund a vyjměte do síta. Ve výpeku poduste do sklovita celer a cibuli.
- Vmíchjete mouku, přilejte bílé víno, zamíchejte a vařte 10 minut. Do smetany zakvedlejte kari a přidejte ji do omáčky. Osolte a opepřete. Maso s pórkem v omáčce prohřejte, ale již nevařte. Přisypte kopr.