Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stručně napsaná péče o ragdoll kočku

18. 5. 2020

PÉČE O JEJICH SRST
Tyhle kočky patří mezi polodlouhosrsté kočky. Proto pochopitelně není péče o srst tak náročná, jako je tomu například u perských koček. Ragdoll kočky však přesto musí být pravidelně kartáčovány a česány, aby se srst zbavila odumřelých chlupů.

PÉČE O ZUBY

Kočky sice trpí zubním kazem jen zřídka, ale může se jim tvořit zubní kámen, který způsobuje záněty dásní. Tyto záněty mohou přerůst v těžké infekce a mohou se rozšířit do organismu kočky. Abychom tomu zabránili, měli bychom kočce minimálně jednou týdně čistit zuby kartáčkem a speciální pastou pro kočky.

PÉČE O OČI A UŠI
Oči a uši kočky jsou velmi citlivé. Buďte tedy velmi opatrní při česání a kartáčování, když se k nim přiblížíte. Oči a uši nesmějí mít žádný výtok. Pokud oči vaší kočky stále slzí, jděte s ní raději k veterináři.


PÉČE O DRÁPKY
 Pokud jeden nebo dva drápky trochu přerostou, měli byste je zkrátit speciálními kleštičkami.V každém drápku se nachází centrální céva s nervem. Pokud byste zastřihli drápek příliš, kočku by to bolelo a krvácela by. U světlých drápků můžete cévu a nerv vidět dobře proti světlu. U tmavě pigmentovaných  je to možné stěží. 
 

MÍSTO NA JÍDLO
Misku na potravu  čistíme důkladně po každém jídle horkou vodou – měla by to být samozřejmost. Miska na suché krmivo by se také měla mýt denně. Pochopitelně to platí i o misce na vodu. Samozřejmostí by také mělo být okamžité odstraňování zbytků potravy.