Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bonda - smažené banánové koule s kardamonem

13. 5. 2020

Ingredience

Na cca 12 koulí:

2 hrnky hrubé mouky

1/2 hrnku rýžové mouky

1/4 lžičky mletého kardamonu

1/4 lžičky mletého zázvoru (sušeného)

1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva

špetka soli

3/4 hrnku palmového cukru nebo třtinového

1 hodně zralý banán

olej na smažení

Postup00000174-00000400.jpg

Pečlivě promícháme obě mouky, kardamon, zázvor, sůl a prášek do pečiva.

Palmový cukr rozbijeme v hmoždíři na menší kousky a rozpustíme v kastrůlku s cca půlkou hrnku vody. Lehce vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Podobně postupujeme v případě použití cukru třtinového, jen se rozpustí rychleji.

Vzniklý cukrový sirup přidáme do sypké směsi s moukou.

Banán rozmačkáme na kaši v ruce přmo do směsi s moukou.

Vše promícháme a dle potřeby ještě doředíme vodou (cca 1/2 hrnku) tak, aby vzniklo těsto, které bude jen tak tak husté, aby tak na vteřinku drželo tvar, když z něj vytvoříme kouli.

Rozpálíme olej ve woku (dostatečné množství na to, aby bondy byly potopené).

Začneme z těsta vytvářet koule o velikosti jako na obrázku a jak je vytvoříme, tak je hned vložíme do rozehřátého oleje.

Smažíme do zlatovo-hněda na středním plameni. Na příliš prudkém plameni by byly uvnitř syrové. Dle potřeby otáčíme.

 

 

Zdroj:https://www.authenticworldfood.com/cz/exoticke-recepty/indie/bonda-smazene-bananove-koule-s-kardamonem.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář