Jdi na obsah Jdi na menu

kupní smlouva

KUPNÍ SMLOUVA

 

 

Petr Černý

r.č. 557698/4321

Sládečkova 2

702 00  Ostrava-Michálkovice

 

(dále jen „prodávající“)

 

 

Martina Bílá

r. č. 768790/9876

Olomoucká 32

750 02  Olomouc

 

(dále jen „kupující“)

 

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o převodu vlastnictví nemovitostí:

 

I.

Předmět smlouvy

Předmětem smlouvy je:

Byt 3+1 o celkové výměře 95m2 složený z předsíně, kuchyně, tří pokojů, koupelny a WC, č. 6, umístěný v 1. nadzemním podlaží na adrese Sládečkova 2, 702 00 Ostrava-Michálkovice, stojící na pozemku parcelní číslo 765 o rozloze 350m2.

Spolu s bytem je převáděno do vlastnictví kupujícího také: koupelna – umyvadlo, vana, skříňka nad umyvadlem, WC – záchodová mísa, kuchyň – kuchyňská linka včetně skříněk nad a pod linkou, kuchyňský sporák.

Sklepní kóje č. 4, která se nachází ve sklepení domu.

 

vše v k.ú. Moravskoslezského kraje, obci Ostrava, zapsáno na LV č. 17. (dále jen „předmětné nemovitosti“).

K prokázání vlastnictví předkládá prodávající výpis z listu vlastnictví č. 17, přičemž prohlašuje, že od tohoto data nedošlo k žádným změnám práv co do předmětných nemovitostí

 

II.

Prohlášení stran, stav předmětných nemovitostí

Prodávající prohlašuje, že na předmětné nemovitosti neváznou žádná věcná či závazková práva, zejména žádné dluhy, zástavní práva, věcná břemena, předkupní práva, nájemní práva, práva věřitelů vyplývající z nařízeného výkonu rozhodnutí nebo exekuce ani jiné právní povinnosti.

Prodávající prohlašuje, že není v prodlení s plněním žádných svých závazků vztahujících se k předmětné nemovitosti, zejména daňových povinností, a není proti němu vedeno ani nehrozí žádné řízení, které by mohlo ve svém důsledku omezit vlastnické právo kupujícíhopředmětným nemovitostem.

Dále prodávající prohlašuje, že na předmětných nemovitostech nejsou žádné faktické vady, na které by měl povinnost kupujícího upozornit.      

Prodávající tímto prodává předmětnou nemovitost kupujícímu s veškerými právy a povinnostmi, součástmi a příslušenstvím, přičemž strany sepíší při fyzickém předání předávací protokol.

Kupující prohlašuje, že si předmětnou nemovitost prohlédl, seznámil se s jejich stavem a jako takové je přebírá do svého výlučného vlastnictví a zavazuje se uhradit kupní cenu, jak sjednána touto smlouvou.

 

III.

Kupní cena

Celková kupní cena za předmětné nemovitosti byla stranami dohodnuta ve výši 1 850 000 (slovy jeden milion osm set padesát tisíc korun českých).       

Kupní cena je splatná takto:

Do 30 dnů od podepsání kupní smlouvy bude složena do úschovy u notáře Mgr. Jana Smutného se sídlem Zámecká č. p. 124, 702 00 Ostrava–Město, se kterým uzavřou smlouvu o úschově. Peníze budou uvolněny po doručení kupní smlouvy opatřené doložkou Katastrálního úřadu Moravskoslezského kraje pro Katastrální pracoviště Ostrava povolující vklad a výpisem z katastru nemovitostí potvrzujícím, že kupující je výlučným vlastníkem předmětného bytu.

Peníze budou uvolněny po doručení kupní smlouvy opatřené doložkou Katastrálního úřadu Moravskoslezského kraje pro Katastrální pracoviště Ostrava povolující vklad a výpisem z katastru nemovitostí potvrzujícím, že paní Bílá je výlučným vlastníkem předmětného bytu.

 

IV.

Nabytí vlastnictví

Kupující nabude vlastnictví vkladem do katastru nemovitostí na základě této smlouvy s účinností ke dni podání návrhu na vklad.

Zároveň s podpisem této smlouvy podepisují strany návrh na vklad vlastnictví do katastru nemovitostí.

 

 

V.

Závěrečná ustanovení

Náklady na své případné právní zástupce hradí každá strana ze svého. Náklady spojené s pořízením úvěru na krytí části kupní ceny a náklady na vklad zástavní smlouvy a smlouvy kupní včetně kolku hradí kupující. Daň z převodu nemovitostí, jakož i náklady na vypracování znaleckého posudku pro účely daně z převodu nemovitostí, hradí prodávající. Úschovu kupní ceny, je-li sjednána, hradí strany každá jednou polovinou.

Odpovědnost za vznik škody na předmětných nemovitostech přechází na stranu kupující dnem převzetí předmětných nemovitostí.   

Obě smluvní strany jsou si vědomy toho, že daň z nabytí nemovitých věcí hradí zájemce kupující jako poplatník daně v souladu s ust. § 1 odst. 1. zák. opatření senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí, ve znění pozdějších předpisů, a zavazuje se tuto daň uhradit přímo ve prospěch účtu příslušného finančního úřadu.

 

Práva a povinnosti touto smlouvou neupravené se řídí českým právem, občanským zákoníkem a předpisy souvisejícími.    

Tato smlouva je sepsána ve 2 stejnopisech, po jednom každé straně do doby provedení vkladu.

 

 

 

 

 

Účastníci si smlouvu řádně přečetli a na důkaz toho, že porozuměli jejímu obsahu tuto svobodně, vážně a vlastnoručně, resp. prostřednictvím svých oprávněných zástupců, podepisují.

 

PŘÍLOHA

       Znalecký posudek

       Potvrzení o výlučném vlastnictví

 

 

 

 

 

Ostrava 20. března 2020

 

 

 

…………………………………….

             Prodávající  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…………………………………….

                  Kupující