Jdi na obsah Jdi na menu

VETERÁN ORIN

 

orin.jpg

Ahoj všem, jmenuju se Orin a narodil jsem se v roce 1986 - je  mi tedy neuvěřitelných 34 let. Vidím, slyším, chodím, mám  zuby takže se normálně pasu a žeru seno, a i všechny moje další funkce jsou v pořádku :)

Co tedy nemusím je někoho vozit na zádech, to opravdu ne. A všichni mne považují za 'starožitnost', protože se mnou zacházejí s úctou s jakou pečují lidé o drahý rodinný klenot :)

 Jsem kříženec huculského koně a od mala mám jednu paničku - Jiřinu Krylovou. Zakládající členku Cechu fiakristů a povozníků Čech a Moravy. Jsme spolu vlastně pořád. Kam se Jiřina stěhuje, stěhuji se s ní, protože bydlíme stále spolu. Součástí domu je moje stáj a na pozemku výběh. Moc dobře vím co se doma děje a taky, že po obědě dostanu jablíčko nebo pamlsek a chodím si pro drbání - je to náš celoživotní rituál :)

Také jsem jedním z prvních koní, kteří začali po Sametové revoluci pracovat v Praze. Ale to už je fakt dávno, teď se zajímám leda o to, kolik pampelišek je na louce a taky počítám sežrané čtyřlístky - proto mám štěstí na pěkný život a důstojné stáří.

 

Váš Orin