Jdi na obsah Jdi na menu

Povídka na přání sestřenky (part 2)

,, Jdu otevřít.'' vyskočil Niall a doběhl ke dveřím. Otevřel dveře a v nich stála dívka s kuframa v ruce. Ihned je upustila a otevřela pusu dokořán. Totéž udělal Niall. ,, Co tu kurva děláš ?'' křikla dívka místo pozdravu. ,, Ty nejsi moje ségra.'' pokračovala.
,, A ty nejsi Eleanor.'' řekl pro změnu on.
,, Sakra, vypadám snad jako ňáká Eleanor ?!'' rozkřikla se.
,, A já snad jako tvoje ségra ?!'' udělal totéž Niall.
,, Ne, moje ségra je hezčí.'' odsekla.
,, Co tu vlastně děláš ?'' optal se.
,, OMG, to seš tak blbej ? Jdu asi za svojí ségrou ne, ty chytrolíne.'' vyjela na něj.
,, No tak sorry.'' ohrnul nos.
,, Nialle, co tam tak dlouho děláš ?'' křikl někdo z baráku. ,, Je tu ňáka bloncka a prej jde za ségrou.'' odpověděl Niall.,, Hej! Nejsem bloncka.''dupla si dívka a založila ruce v bok. Niall jen mávl rukou. ,, Jak se vlastně jmenuješ ?'' optal se s úsměvem. ,, Co tě to zajímá ?'' odsekla, ale kdxž viděla ty jeho modré usměvající oči, podvolila se. ,, Elis.'' usmála se. ,, Pojď dál, přeci tu jen tak nebudeš stát.'' uvolnil jí místo, aby mohla projít. Kluci se na ni podívali a hned k ní přiběhli. Jenom Louis zůstal, tam kde byl. ,, Louisi?'' podíval se na kamaráda Harry. Louis vstal a šel k dívce. Pořádně si jí prohlédl, až nakonec prohlásil: ,, Hej, tebe přece znám ! Ty jsi ta holka co pobrekávala na schodech.'' Kluci na něj nechápavě pohlédli. ,, Jo a ty seš ten zvědavej.'' prohlásila dívka. Louis se ušklíbl a Elis mu úšklebek opětovala. Nastalo ticho. ,, Hele a kam teda teďko pudeš ?'' prolomil hrobové ticho Zayn. ,, Sama nevím, domu se budu moct vrátit až za 5 tejdnů ...''pokrčila rameny. ,, Necháme si ji ?'' zaprosil Niall a udělal smutný kukuč. ,, Jako co sem ? Ňáká kočka nebo co ?' vyjela. ,, No kočka teda si, ale jaká." zazubil se Harry. ,, Nech toho." zavrčela na něj. ,, Nechceš teda u nás na tu dobu zůstat ?" optal se Liam s úsměvem. ,, Můžeš si představovat, že jsi u sestry." dodal. Dívka vyprskla smíchy. ,, Jako u sestry jo ?" rozesmála se naplno. ,,Klidně tu s váma budu na tu dobu, jen nevim, jesli to tu vůbec s přežiju, bydlet s 5ti teenagerama." uchcetla se. ,, Víšš ty vůbec s kým máš tu čest bydlet ?" divil se jejímu chování Zayn. ,, S 5ti buzíkama?" hádala a založila si ruce na prsou. ,, Varazíme ji." vložil se do debaty Louis a podíval se na Harryho. Harry mu věnoval vyděšený výraz. Ostatní kluci na sebe pohlédli. ,, My jsme One Direction." prohlásil hrdě Zayn. ,, A co já s tim ?" dělala jakoby nic. ,, Ty nás neznáš?" podivil se Niall. ,, Znám, kámoška vás poslouchá ..." protočila panenky a odfoukla si ofinu, co jí překážela v obličeji. ,, Já mám radši takový ty normální písničky ..." dodala a musela se zasmát jejím výrazům. ,, Hele bloncko ..." ,, Nejsem bloncka!" přerušila Zayna Elis. ,, No tak Elis, víš co, poď, ukážu ti kde budeš spát ..." nabídl se jí. ,, Oki, kerej že vlastně ty si ?" souhlasila a zvedla obočí. Zayn na ni vykulil oči. Elis si ho chvíli prohlížela. ,, Jo aha, ty seš ten co se rád na sebe dívá do zrcadla, počkej to je ten, Zayck ? Zick? ..." dumala a kluci povytahovali obočí. ,, Zayn !" prohlásila vítězne. ,, Paní, si rychlá jak blesk." ušklíbl se. ,, No tak sorry, že si nepamatuju vaše jména." odsekla. Elis následovala Zayna nahoru do pokoje a nechala si klukama odnést zavazadla. ,, Až si vybalíš, přijď za náma dolu. Snad trefíš." usmál se na ni Harry a odešel společně s klukama. "snad" pomyslila si. Začala pomalu vybalovat a přitom myslela na sestru. Když bylo hotová, posadila se na postel a zavolala ji.
,, Elen?" řekla do telefonu.
- ' No Elis? ' odpověděl známý hlas.
,, Kde jsi ?"
- ' Jé promiň, mamka ti to neřekla, že jsem se odstěhovala za prací a místo toho se tam pak nastěhovali ňácí kluci ? '
,, Ne ??"
- ' A kde teď jsi ? '
,, No u těch kluků, představ si to. A hele to je ale náhoda že ty kluci jsou skupina One Direction! "
- ' Cože ??! '
,, Jo, taky nevim, jak to tu s těma idiotama zvládnu ..."
- ' Panebože, vždyť to je nejpopulárnější skupina na světě a ... moment, jak zvládnu ?! '
,, Nabídli mi, že bych s nima mohla na těch 5 týdnů MÍSTO U TEBE bydlet."
- ' Jo aha. Ty máš takové štěstí hej ...'
,, No bóže, tak s nima budu bydlet no a ?"
- ' No a radši nic. Prosimtě chovej se k nim slušně, ať aspoň vidí, jaká si vzorná ...'
,, Vzorná ?!" přerušila ji. ,, Co si o mně sakra myslíš ?!" zvýšila hlas.
- ' Hele nebuď drzá děvče ! '
,,Musim končit, čus." zavěsila hovor.Protočila panenky v sloup a rozhodla se, že půjde za klukama. Teď ale nevěděla kudy a tak se motala barákem. Za asi 10 minut se konečně ocitla v místnosti něco jako obývák a vyrazila k pohovce za klukama.

Elis vypráví :

V baráku jsem bloudila asi 10 minut, než jsem trefila tam, kam jsem potřebovala. ,, Hele, už ji tu máme." usmál se blonďák. , Nemáte tu mapu ?" založila jsem si ruce na prsou a pozasmála se. ,, Už tu bloudim asi 10 minut." dodala jsem. ,, Neboj, za den, dva se tu zorientuješ." mrkl na mě spiklenecky kudrnáč. Probodla jsem ho pohledem. ,, Jesli chceš, tak tě tu provedu." pousmál se na mě blondák. ,, Prve by jsme se měli asi představit." přerušil ho vysokej klučina s hnědými oči. Vzdychla jsem a posadila se k nim. ,, Já jsem Liam." pokračocal. ,, Tady tenhle je Harry." ukázal na kudrnáče se zářivými zelenými kukadly. ,, Na toho si dávej majzla. Pořád s někým flirtuje." vložil se do toho rozcuchanej - spíše nejnižší - kluk s mrkví v ruce, co seděl vedle kudrnáče. ,, kušuj." přerušil ho Harry. ,, Tady ten roztomilej blonďáček je Niall." poklepal na rameno blonďáčkovi s modrými oči, co seděl vedle něj. Byl to ten, co mi otevřel dveře. Při pohledu na mě se mu rozzářily ty jeho modré oči. ,, No a tohodle už asi znáš. To je náš Zayn." podíval se na kamaráda s nagelovanými vlasy, co si hrál s hřebínkem. ,, Jo a málem bych zapomněl ..." plácl se do čela. ,, Tady todle je Louis." usmál se omluvně na kamaráda s mrkví - už tentokrát - v puse. Měl na sobě proužkované triko a ... kšandy ? ,, Teď už tě můžu provést." zvedl se Niall. ,, Mimochodem, kdybyste někteří nevěděli, tak tohle je Elis." objal mě kolem ramen, ale hned mě zase pustil.
S úsměvem jsem ho následovala. Kluci na mé podivné chování kroutili nechápavě hlavou. ,, To je, jak sis už asi všimla - obývák." rozmáchl ruce kolem sebe a pousmál se. Kdybych neuhla, tak mě trefí přímo do palice. Stejnak si toho nevšiml ... Dále jsme přišli do místnosti hned vedle - byla vlastně propojená s obývákem. ,, Tady máme kuchyň." pohladil lino a podíval se na mě. Nyní jsme šli z té obří přízemní místnosti po chodech nahoru. ,, Moje nohy." vzdychla jsem. ,, Vždyť to zas tolik chodů neni." ušklíbl se. Dále jsme pokračovali na rozcestí v pravo. Udělali pár kroků dopředu a vlezli do dveří nalevo. ' Na naší pravici bylo jen zábradlí, jinak než do těch dveří vlevo nebo rovně by jsme nemohli.' V místnosti, kam jsme vlezli byla sprcha se zrcadlem na zdi. ,, Koupelna ?" hádala jsem. ,, Jo." zasmál se. Po naší levici byli dveře. Vstoupili jsme do nich a tam na nás vykukoval záchod. Bylo tam i umyvadlo a nad ním zase zrcadlo. Těsně pod zrcadlem bylo polička a na ní žlutá kachnička. Tomu jsem se zasmála. ,, Ta je Zaynovo." zasmál se Niall. Nad představou, že si Zayn hraje s kachničkou ve vaně jsem vyprskla smíchy.
Konečně jsme vypadli z koupelny a šli zpátky na rozcestí. Tam jsme šli prozměnu do leva. Zase pár kroků dopředu. ,, Tady má pokoj Zayn - má to nejblíž ke koupelně." ukázal na dveře s jmenovkou : Zayn Malik. Pak zase pár kroků dopředu. ,, Tady má zámek Liam." ukázal na dveře po jeho levici. Stálo tam : Liam Payne. ,, Hned vedle mám pokoj já." usmál se. Niall Horan, četla jsem. Pak kroků dopředu a po pravici stáli dvoje dveře vedle sebe, jako u Nialla a Liama. Na těch blíž k nám bylo napsáno : Harry Styles. a na těch vedle : Louis Tomlinson. ,, Tady má své obydlí Harry a vedle má hnízdo Louis." ,, Hnízdo ?" nechápala jsem, proč každý pokoj nazývá jinak. ,, Má tam vždy příšernej bordel. Liam je naopak čistotný a má to tam jak na zámku." vysvětlil mi. ,, Aha." přikývla jsem. ,, No a támhle máme dva pokoje pro návštěvu." ukázal dopředu na dvoje pokoje bez cedulek. ,, Jo, to mi došlo." ušklíbla jsem se. Úšklebek mi oplatil. ,, Máme tu i zahradu, chceš se mrknout ?" zeptal se. ,, Jasně !" rozzářila jsem se.
Nejistě se na mě podíval a vzal za ruku.

Niall vypráví :

Nejistě jsem se na ni podíval a vzal za ruku. V ejích očí jsem viděl vyděšený výraz. Váhal jsem, jestli ji mám pustit, ale usmála se, takže to bylo v cajku. Stiskl jsem ji pořádně ruku a vlekl na zahradu. ,, Nialle!" rozesmála se a zapřela se. Byla lehká jak pírko, takže ji to moc nepomohlo. ,, Do háje." zasyčela.

Elis vypráví:

,,Páni !" vydechla jsem. Měli vážně nádhernou zahradu. Na to, že na kytky moc nejsem, mě to vážně uchvátilo. ,, Líbí ?" rozesmál se. ,, Děláš si srandu ?! Je to tu jak ..." ,, Na zámku ?" přerušil mě. ,, Ne." ušklíbla jsem se. I když to byla pravda, jen jsem ho chtěla trochu poškádlit.
Prošli jsme bránou okvetlou růžemi a teprve teď to byla ta pravá nádhera. Všude samá růže, krásenky, violky ... Narazila jsem i na bludiště z křoví. Samozřejmě mi to nedalo a procházela jsem si ho. Uprostřed bylo místo kolem dokola, ze kterýho vedlo 5 cestiček. U káždé cesty byl keř - stromek v podobě jednoho člena skupiny. Přemýšlela jsem, kudy dál. Za zády jsem cítila pohyb. Otočila jsem se a za mnou stál Niall s růží v ruce. ,, Ta je pro tebe." usmál se rozpačitě a podal mi květinu. ,, Dík. Je nádherná." špitla jse a zabořila nos do květů. ,, Pojď cestou Harryho. Je to nejkratší cesta ven." usmál se a vydal se po cestě, u které bylo postava Haryho. Já se nehla. Po chvíli se otočil. ,, Jdeš ?" pozasmál se. Kývla jsem a tozběhla se za ním.

,, Kde jste byli ?" optal se nás Hary hned, jak jsme vstoupili do dveří. ,, na zahradě." odvětil Niall. ,, Kdo se vlastně o tu zahradu tak hezky stará ?" zajímalo mě. ,, Já a Harry. Ale občas se staraj i kluci." mrkl na mě. ,, Už vás chci vidět." ušklívl jsem se. ,, Si piš." úšklebek mi oplatil. Po té jsme se oba zasmáli. Vycítila jsem pohled. Byl od Harryho. Podívala jsem se mu přímo do očí, bylo vidět, že mu něco je, ale hned jak se naše pohledy střetly, odvrátil ode mne pohled. Toho už si ale všiml i Niall. ,, Harry, děje se něco ?" přistoupil k němu. Neodpovídal. ,, No ta, brácho, mně můžeš říct cokoliv ..." objal ho. Cítila jsem, že to není pro mé uši a raději odešla.

Harry vypráví:

Ti dva se k sobě tak mají ... Trochu jsem žárlil. Díval jsem se na ně. Elis ale můj pohled vycítila a začala se mi dívat přímo do očí, jakoby říkala : ' děje se něco ? ' odvrátil jsem od ní pohled. Pak jsem jen cítil, jak mě Niall objal. Koukl jsem mu do očí, ale nedokázal jsem mu říct, že jsem se asi do Elis zamiloval. Tak jsem se aspoň usmál. ,, Nic se neděje." odvětil jsem a šel k sobě do pokoje. Všiml jsem si, že Elis někam zmizela. ' Asi bude u sebe v pokoji ...' pomyslil jsem si. Hodil jsem sebou na postel a přemýšlel. Mám ji to říct, nemám ...
Rozhodl jsem se, že ji půjdu alespoň navštívit. Vydechl jsem a zamířil si k jejímu pokoji. ,, Elis." zaklepal jsem. ,,Hm ?" otevřela dveře. ,, Si v pohodě ?" optala se. ,, Jo." odvětil jse. ,, No, dole to tak moc nevypadalo ..." změřila si mě pohledem. ,, Nechci se o tom bavit." odsekl jsem. ,, Deš dál ?" změnila téma. S úsměvem jsem přikývl. Posadili jsme se na její postel a Elis se na mě upřímně podívala. Nastalo ticho. Hleděl jsem na zem a propletl prsty. Cítil jsem, jak na mě upírá svůj pohled. ,, Klidně mi to řekni, třeba ti dokážu pomoci." objala mě kolem ramen. ,, Ty tak." vzdychl jsem. ,, Hele, snažim se ti pomoct." zvýšila hlas. ,, Hele, kolik ti je ?" podivil jsem se. ,, 16." odsekla. ,, To znamená, že ..." ,, Mi je 16." přerušila mě. ,, Ne, chtěl jsem říct, že to znamená, že ..." ,, mi je 16." pokračovala v provokování. ,, Elis přestaň !" zvýšil jsem hlas. ,, Elis přestaň." zopakovala po mě uječeným vysokým otravným hlasem. ,, Elis !" křikl jsem. ,, Elis." zopakovala. ,, Nech toho !" zakřičel jsem z plných plic.

Elis vypráví :

,, Co tu děláte ?" vtrhl do pokoje udýchaný Louis a za ním Zayn. Postupně tam dorazil i Liam s Niallem. ,, Já právě odcházím !" odsekla jsem a vstala z lůžka. ,, Uhni "! odstrčila jsem Zayna. Ostatní automaticky ustoupili. ,, Kam jdeš ?" zeptal se Liam. ,, Pryč. Někam daleko do něj." odsekla jsem a ukázala na Harryho. Kluci na něj nechápavě pohlédli a Harry jen pokrčil rameny. Protočila jsem panenky a sešla schody. Obula se a vyšla ven. ' Tak já mu chci pomoct a on takhle ' honilo se mi hlavou. Šla jsem hlava nehlava k lesu. Lidé na mě koukali, jak na cvoka, ale ignorovala jsem to. Co je špatného na tom, že jdu do lesa ?
V lese bylo chladnějc. Bylo tam příjemně. Pořád jsem zrychlovala, ani nevím proč. Byla jsem čím dál tím víc hlouběji v lese. Ozvalo se zasvištění. Když v tom mě někdo napadl. ( pokračování příště)
1) Co/Kdo si myslíte, že Elis napadl ? :D
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář