Jdi na obsah Jdi na menu

1. Zpráva pro rodiče

6. 9. 2020
  1. ZPRÁVA PRO RODIČE

 

Milí rodiče,

Vaše děti mají za sebou 1. krátký týden ve škole. Děti byly zatím ve třídě každý den pouze 2, v pátek 3 hodiny.

Společně strávený čas jsme věnovali hlavně poznávání se navzájem, poznávání třídy i celé školy. Nakoukli jsme i do tříd starších spolužáků. Vysvětlujeme si pravidla komunikace mezi sebou. Hráli jsme si se jmény.

Děti jsem nechala zatím sedět v lavicích tak, jak si samy vybraly, uvidíme. Ale myslím, že místo v lavici není tak důležité, protože stejně stále měníme prostor, kde se pohybujeme nebo něco činíme.

Všechny děti dostaly již pochvaly do „Notýsku“ za obrovskou snahu, kterou v hodinách projevují.

V týdnu 7. 9. – 11. 9. nás čeká:

  • Individuální focení  - ve čtvrtek 10. 9.  od 8:00hod

Budeme  hrát hry k rozvoji zrakové orientace, postřehu, jazykových dovedností, paměti, pozornosti, grafomotoriky, aj. . . . .

V učebnici „Začínáme číst a psát“ se budeme pohybovat na str. 8 – 13. Zde nepůjde o vyvozování písmen, ale prostřednictvím různých činností na těchto stránkách budeme  procvičovat komunikaci a jak jsou na tom jednotlivé děti s poznáváním písmen atd. Zde mohu dopřát dětem úlohy různé náročnosti. Děti již dostaly 1. d. ú., který perfektně splnily. Moc děkuji za spolupráci. Pokud dítko zapomene úkol vypracovat, nic se neděje. Vypracuje jej příští den. D. ú. jsou většinou červeně označeny v učebnici nebo v barevných deskách, které děti budou mít.

Je moc prima, že máme ve třídě interaktivní tabuli. Učebnice ČJ, Ma, Prv jsou zpracovány i v elektronické podobě jako i-učebnice . Můžeme tedy používat různá videa, animace a procvičování k učivu na této tabuli.

V matematice se budeme věnovat počtu do 10 podrobněji do 4. V uč. str. 5 – 9. Jakmile se s dětmi lépe seznámím, budu se snažit zadávat úlohy diferencovaně podle potřebné náročnosti.

prvouce se hlavně seznamujeme s prostředím, spolužáky a probíráme potřebné pojmy a pravidla, která ve škole děti budou potřebovat.

Činíme tak samozřejmě formou her.

Všem rodičům moc děkuji za bleskové a perfektní dodání všech potřebných pomůcek pro děti, zaplacení do fondu a SRPŠ a odevzdání nutných tiskovin.

Pokud byste se mnou něco potřebovali probrat, jsem Vám k dispozici ( volejte, mailujte . )

Přeji Vám hezký týden                 V. Smetanová