Jdi na obsah Jdi na menu

Program a příprava na čtvrtek 5. 11.

4. 11. 2020

Program a příprava na čtvrtek 5. 11.

Domácí úkol na čtvrtek: 1. skupina - přečíst str. 48 v učebnici ČJ, dobrovolně si přečíst str. 49 a vybarvit vlajku ČR, 2. a 3. skupina – přečíst str. 49 v ČJ, vybarvit vlajku ČR i Vietnamu.

Procvičení učiva matematiky, které poslala Hanka do chatu.

Společné setkání:

Pomůcky: pracovní sešit  prvouky, tabulka, fix

Jehličnaté stromy - jména 4 jehličnatých stromů, šišky, práce v učebnici na str. 16, orientace v čase

Samostatná práce:  uvolňovací cviky na str. 22

ČJ

Pomůcky: učebnice ČJ, uvolňovací cviky, tabulka, fix, vypracovaný domácí úkol – 10 obrázků s písmenem H. Pokud zde děti mají k obrázkům i slova. Budou je umět přečíst.

Písmeno H, učebnice str. 48, 49, 50 - čtení slov a vět s písmenem H, povídání o Vietnamu

Ma

Pomůcky: učebnice Ma, 10 kostiček, tabulka, fix, bílý papír přeložený na půl pro vytváření situací na sčítání

Pokračování ve sčítání, znaménka +, =, zápis příkladu sčítání, vytváření situací na sčítání pomocí kostiček, v učebnici na str. 32., dle situace i 34.

Velmi chválím všechny děti za výborné splnění úkolu, který byl na středu. Moc mě potěšilo, jak děti úkol vypracovaly. Všechny velmi pečlivě namalovaly listy i s plody stromů. Mile mě potěšilo, že hodně dětí si pamatovalo názvy listnatých stromů.

Pracovní listy jsou k opakování a procvičování doma na celé období až do konce listopadu připraveny ve škole. Vezměte si je ve škole ve čtvrtek 5. 11. mezi 14 hod a 17 hod – zazvoníte, je zde služba.

Pokud pro Vás  tento čas nebude vhodný, napište mi email, dohodneme se jinak.

Vytvořila jsem pro každé dítě složku pracovních listů k procvičování čtení. Neděste se, že jich je hodně. Některé jsou i oboustranné. Zvládnout čtení písmen, slov a vět s probranými písmeny je nyní nejdůležitější. Proto je převážná většina PL ve složce právě na čtení a pochopení textu. Pracovní listy jsou různě náročné. Při procvičování s dětmi postupujte podle toho, jak sami uznáte za vhodné. Rozhodně nemusíte udělat s dětmi všechno. Vypracované listy schovávejte, neposílejte mi je. V prosinci buď půjdeme do školy,  nebo vytvořím další PL na prosinec  a vy si je převezmete a odevzdáte ty hotové.

V učebnici je nyní málo textu k procvičování čtení. Mnohde jsou i slova moc dlouhá a pro některé děti k nácviku čtení náročná. PL berte jako nabídku k procvičování.

Složka obsahuje i sešit. Co do něj psát, Vás budu informovat.

Také jsou zde 2 sady číslic 0 – 5 se znaménky, které děti budou používat v hodinách online matematiky. Prosím, abyste je s dětmi rozstříhali. Na hodiny matematiky si je děti vždy připraví. S pozdravem V. S.