Jdi na obsah Jdi na menu

Informace k týdnu 31. 1. - 3. 2. 2022

29. 1. 2022

                      Zpráva pro rodiče pro týden 31. 1. – 3. 2. 2022

  • S psaním dnešní zprávy jsem čekala, až budu znát výsledky PCR testů dvou dětí, které rodiče omlouvali kvůli horečkám v noci ze čtvrtka na pátek.
  • Jeden test je pozitivní, druhý výsledek než jsem to dopsala, také.
  • Naše třída by měla být tedy v nařízené karanténě do úterý 1. 2., ve středu karanténa naší třídy oficiálně končí, děti by mohly už jít do školy.

Bylo za mnou již několik rodičů s omluvou, že děti přijdou do školy pouze v pondělí pro vysvědčení, od úterý do čtvrtka děti zůstanou doma kvůli možnému onemocnění. Děti by nemohly potom odjet na různé typy pobytů o jarních prázdninách.

Tuto omluvu naprosto chápu.

V minulém týdnu bylo ve třídě přítomno střídavě mezi 13 – 19 dětmi, každý den někdo přišel, jiný zas onemocněl, absence tedy veliká a proměnlivá.

Snažily jsme se obě se Simonkou chybějícím dětem průběžně posílat domů PL a pracovní sešity s učivem, které v současné době probíráme. Jelikož jsem byla v karanténě i já a Simonka měla děti dopoledne i potom odpoledne v družině, situace byla docela náročná.

  • Tímto se omlouvám, jestli u někoho došlo k nějakým zmatkům, odeslání učiva třeba dvakrát nebo málo PL, nebo někomu chyběla potřebná učebnice nebo PS. . . .
  • Pozitivní zpráva je, že jsme na tom s učivem v tuto chvíli dobře. V ČJ a Ma máme probráno všechno podle plánu. V minulém týdnu děti všechno probrané opakovaly. U opakování a procvičování zůstaneme i tento týden. Nové učivo nechám na období po jarních prázdninách. Doufám, že situace s covidem a jinými chorobami bude již příznivější.
  • V prvouce – putování s Ostružinkou jsme byli trochu pozadu. Abychom učivo dohnali, udělali jsme si ve čtvrtek 27. 1. dopoledne s Ostružinkou a měli jsme celé dopoledne hlavně prvouku, jenomže zase dost dětí chybělo . . . . Dětem, které ve čtvrtek chyběly PL nakopíruji – je jich docela dost, připravím k vyzvednutí s popisem, co a jak dělat.

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem jsem se rozhodla pro organizaci příštího týdne takto:

  • Pondělí třída je v nařízené karanténě. Pololetní výpis z vysvědčení děti dostanou v pondělí po jarních prázdninách. To už nás bude ve třídě snad více.

Celá třída se připojí online v 8: 30  do 9: 15hod. Zhodnotíme 1. pololetí a probereme, co bude potřeba. Děti dostanou menší úkol na druhý den.

My se Simonkou připravíme PL , sešity a různé materiály k výuce k vyzvednutí ve škole na úterý, středu, čtvrtek a čtení na prázdniny. Co nejdřív Vám napíšu email, co budou děti  potřebovat za pomůcky k online výuce na další dny.

Sledujte, prosím, každý den naše třídní stránky. Vždy do 15 hodin zde budou informace týkající se druhého dne.

Úterý – Děti se připojí online podle skupin. Budou rozděleny na 2 skupiny ( děvčata a kluci)  

Dívky 8:30 hod – 10:00hod (ČJ, Ma, Prvouka) Chlapci 10: 15 – 11: 30 hod ( ČJ, Ma, Prv )

Středa - Nařízená karanténa končí.

Ve středu 2. 2. nejedeme na plavání. Ještě tedy pojedeme 2 krát po jarních prázdninách.

Vzhledem k tomu, že se mnozí rodiče obávají onemocnění dětí a tím pádem by s nimi nemohli odjet na jarní prázdniny, budu pokračovat ve středu a ve čtvrtek v tzv. hybridní výuce - online výuka a prezenční. V pátek mají děti již volno.

Děti ve škole – obvyklé vyučování podle rozvrhu, potom normálně družina.

Pokud Vaše dítě nemůže být z různých důvodů ve středu a čtvrtek ve škole, připojí se online i ve středu a ve čtvrtek v době normálního vyučování. Připraví si k výuce pomůcky, které ohlásím den předem. Budu Vás průběžně podrobněji informovat.

Vím, že to je dost složité sdělení, také nevím, jestli jsem na něco nezapomněla. . . . Pokud potřebujete něco dovysvětlit, prosím, ozvěte se. Hlavně prostřednictvím SMS, to je pro mne nejrychlejší.

Držme se, ať to všechno společnými silami zvládneme. Po prázdninách už snad bude lépe.

Moc Vás zdravím.                        VlastaSmetanová