Jdi na obsah Jdi na menu

8. Zpráva

1. 11. 2020

8. ZPRÁVA

Vážení rodiče,

bohužel nadále pokračuje distanční výuka i pro 1. třídy. Do poslední chvíle jsem věřila, že prvňáčků se to nebude týkat. Můžeme však jenom doufat, že toto opatření pro tak malé děti nebude trvat dlouho.

Rozvrh, podle kterého se budeme opět na dálku učit, bude stejný jako v minulých týdnech. S tím rozdílem, že při společném setkání v 8: 30 bychom spíše probírali témata z prvouky.

  • Na konci každého týdne vždy napíši plán učiva na další týden.
  • Každý den, prosím, sledujte třídní stránky. Zde budu každý den doplňovat aktuální informace o učivu vždy do 17: 00 hod.

Od pondělí do pátku po každé online výuce napíši tedy podrobněji, co jsme z plánovaného učiva zvládli a co je potřeba procvičit a připravit na ČJ, Ma i Prv na další den. Toto tedy bude potom na třídních stránkách. Budu se snažit, aby to bylo vždy nejdéle do 17hod určitě.

  • Od pondělí do pátku vždy od 14: 00 hod – 15: 00 hodindividuální konzultace nebo výuka prostřednictvím Teams. Bude možné, abyste se den předem nebo tentýž den po online výuce ohlásili na určenou hodinu, můžeme individuálně společně probrat výuku, či případné problémy při výuce Vašich dětí. Napište emailem nebo SMS, můžeme se dohodnout i na pozdější termín, dle Vašich možností a potřeb.
  • Během příštího týdne budete moci dětem vyzvednout ve škole složku s okopírovanými materiály k další výuce doma. ( Přesné informace o tom, kdy a kde si je budete moci vyzvednout, Vám napíši během pondělí – po proběhnutí schůzky s vedením školy.)

Plán na příští týden 2. 11. – 6. 11.

ČJ - Kontrola D. Ú.  – písmeno P a čtení o pavoukovi, písmeno H, čtení s písmenem H – učebnice str. 45 – 50, pracovní listy, uvolňovací cviky str. 21, 22, 23.

Ma – Rozklad čísel str. 29, 31. Geometrické tvary – trojúhelník str. 30, znaménko + a začátek sčítání str. 32

Prvouka – listnaté a jehličnaté stromy, poznáváme stromy a keře str. 15, 16, 17

Příprava a program na pondělí  2. 11.

Společné setkání – Protože se uvidíme po týdnu, povíme si o tom, co děti dělaly během podzimních prázdnin. Také si povíme o Halloweenu, jestli někdo dlabal dýni . . .

Samostatná práce – namalovat obrázek z podzimních prázdnin, nebo halloweenský – strašidla, dýně . . .

ČJ – Čtení a povídání o pavoukovi uč. str. 45 – 47, kontrola prázdninového úkolu. Prosím, abyste mi poslali prostřednictvím emailu vypracované str. 46, 47 ( pokud možno během pondělí nebo úterý)

Ma – Pokračování v rozkladu číselna str. 29 –  příprava na sčítání.

Děti budou mít k výuce připravené učebnice, uč. ČJ s vypracovaným úkolem, penál, smazávací tabulku, čistý papír, pastelky

Pokud jsem na něco zapomněla nebo je Vám něco nejasné, prosím, napište email, sms . . .ráda vše dovysvětlím.        Moc Vás zdravím            V. Smetanová