Jdi na obsah Jdi na menu

Výhled na týden 31. 5. - 4. 6.

28. 5. 2021

Výhled na týden 31. 5. – 4. 5.

  • Pondělní pravidelné testování – opět v 7: 15 hod před školou
  • V úterý 1. 6. se budeme fotografovat ( třídní společná fotka, je možné i focení dětí ve skupinkách na přání i jednotlivě)

Budu moc ráda, když přijdou na focení všechny děti, abychom měli společnou závěrečnou fotku. Prvňáci se většinou fotí hned ráno.

Focení ve skupinkách nebo jednotlivě: jelikož se jedná o malé děti a prvňáčci se rádi fotí s každým a mnoho krát . . . Napište mi emailem, prosím, s kým se Vaše dítě chce fotit nebo spíše kolik skupinek mu doporučujete a pokud chcete fotku Vašeho dítěte jednotlivě.

  • Připomínám, aby děti vrátily knížky, které si půjčily ze školní knihovny.
  • Nabídka nové školní kolekce – podívejte se na stránky školy

Rádi bychom Vám touto cestou představili jednu skvělou novinku!

Nechali jsme si jako škola vytvořit svoji vlastní volnočasovou školní kolekci oblečení, jejíž náhled vidíte níže a kterou je možné si aktuálně pořídit na našem eshopu zde: https://www.kraloveskoly.cz/zsvrane

Objednávání je spuštěno a potrvá do 31.5.2021 Následně se eshop uzavře a objednané zboží půjde do výroby. Neváhejte proto, pokud si chcete pořídit ten svůj kousek ze školní kolekce.

Doufáme, že budete mít z naší nové kolekce stejnou radost jako máme my!

S pozdravem a přáním krásného dne, vedení školy. 

  • Během minulého týdne některé děti začaly být nachlazené. Děkuji za Vaše jednání, že pokud se u dětí projeví rýma či kašel, necháváte je doma, než se uzdraví. Rovněž děkuji, že dohlédnete na to, aby doplnily učivo, které Vám posílám po dobu nepřítomnosti dětí.
  • Moc prosím všechny rodiče o pomoc při zajištění surovin a plnění tohoto úkolu:

Domácí úkol na pondělí 31. 5. – V učebnici ČJ na str. 56 je popis výroby pomazánky. Myslím, že by bylo pěkné, aby si děti tuto dovednost, pracovat podle návodu, který si samy přečtou, vyzkoušely. Pokud byste pořídili během“ vaření“ fotodokumentaci a poslali mi ji mailem, bylo by to prima. Ve škole bychom si fotky společně prohlédli.

( V minulých letech jsem s dětmi podle návodů „ vařila“ přímo ve škole, v současné době to bohužel není možné.)

ČJ

  • Děti u sebe mají písanku s posledními přepisy vět z tiskacího do psacího písma, modrý sešit, kam děti psaly také přepis vět, oranžové desky s texty na čtení a úkoly k nim.
  • Prosím, pomozte vybrat dětem knížku, kterou by si ve škole samostatně četly v některých hodinách ČJ, které k tomuto vymezím. Tyto hodiny budeme nazývat DÍLNY ČTENÍ a budou mít svá pravidla, která s dětmi proberu. Kniha by měla být úměrná kvalitě čtení Vašeho dítěte. Neměla by to být encyklopedie, ale kniha s nějakým jednoduchým příběhem, nejlépe o dětech nebo o zvířatech. Pokud by to bylo možné, děti si ji přinesou již na úterý. Knihu by děti neměly mít už přečtenou. Knihu, prosím, dětem podepište, nechají si ji do konce školního roku ve škole.
  • Učebnici ČJ, její textovou část jsme dočetli. Je zde již pouze část „ Začínáme s projekty“. Knihu si děti budou většinou nechávat ve škole, protože ji doma nebudou potřebovat.
  • Budu dětem nadále kopírovat texty ke čtení s úkoly, které zakládáme do oranžových desek.
  • Dopsali jsme písanku číslo 2. Děti dostanou písanku číslo 3. Seznámíme se s psaním T, F, Z, Ž.

Ma

  • Vysvětlili jsme si odčítání s přechodem přes desítku do 20 pomocí rozkladu. Viz učebnice str. 51. Toto učivo je určeno hlavně až pro první měsíce do 2. třídy, takže se neděste, pokud to Vašemu dítku zatím moc nejde. Nyní budeme již hlavně všechny typy příkladů a slovních úloh procvičovat. V učebnici str. 52, 53. Dále používáme okopírované materiály, různé kartičky a aplikace.

Prvouka

  • Nyní probíráme měření času – hodiny, toto učivo budu zařazovat i do hodin matematiky.

PL s tématem hodin budu dětem kopírovat.

Přeji Vám pěkný týden   V. Smetanová