Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlety na Leskovec nad Moravicí a Slezskou Hartu

 

Elektrokolo je úžasná vymoženost pro seniory, kteří postrádají zdraví, ale nechtějí se jen tak vzdát a zůstat sedět doma.
Do roku 2012 jsme jezdili na horských kolech a přes léto byl náš závazek cca 1000 km. Jistě si říkáte nic moc, ale pro nás to bylo akorát. Můj zdravotní stav se zhoršil. Zimu jsme prožili procházkami a přemýšlením, co budeme dělat v létě. Na jaře v roce 2013 se ve schránce objevil leták na elektrokola. Bylo to poprvé, co se v našem městě kola objevila.  Dlouho jsme nerozmýšleli a vydali se do prodejny, co kola nabízela. Já se zamilovala do malého skládacího kola a manžel si vybral samozřejmě větší. Nákupní cena byla sice dost vysoká, ale co se týká kvality, velká spokojenost. Na jedno nabití jsme ujeli 85 km a najet přes léto našich cca 1000 km nebyl problém. Nikdy jsme výlet neplánovali. Ráno jsme koukli ven a řekli si, jedeme a tak jsme jeli.
Směr na Leskovec nad Moravicí, Slezskou Hartu a okolí byly naše houbařské lesy. Doporučuji všem, občas vyjít do přírody jen tak a poslouchat ticho, které ruší jen štěbetání ptáků. Je to balzám na nervy. Ještě se musím přiznat, že jsme s manželem něco jako kulturní barbaři. Upřednostňujeme posezení u lesa, před sezením v kině, či divadle.  Co říci na závěr, mějte rádi svůj život, prožívejte ho podle svých představ a neohlížejte se zpátky, tam není nic, co by vás posunulo dopředu.

 

 

Houby jedlé i nejedlé

27. 9. 2020
43
0
0