Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítejte

Tyto stránky slouží ke zpřístupnění mého díla - povídky, zamyšlení i básně pro každého z vás, kdo sem zavítáte.

Kromě psaní je také mým životním tématem ZDRAVÍ, jeho podpora a udržení si jej až do vysokého věku. Takže zde naleznete také příspěvky související s tímto tématem, stejně jako možnost objednání osobní konzultace přes email.

Nabízím individuální seminář Cesta za zdravím, který je vhodný pro každého, kdo si začíná uvědomovat svoji osobní zodpovědnost za své zdraví. Tato cesta je pro každého z nás zcela jedinečná a nelze tedy vždy použít obecné návody, i když někdy mohou inspirovat. Já pomáhám otevřít dveře na této cestě.

Každý z nás má v sobě sílu navodit a udržet si své zdraví, jen nás nikdo nenaučil, jak to dělat. Avšak informace jsou skryty hluboko uvnitř každého z nás, stačí je nalézt. Někdo to dokáže sám a jiný se inspiruje. A k tomu účelu slouží tyto stránky.

Tak tedy buďte vítáni a buďte zdrávi.

heartMarcela Ella Noel Veseláheart  unnamed.jpg

 

 

 

OSHO z knihy Svoboda:
" Neučím vás, abyste se stali revolucionáři. Chci, abyste byli velmi tiší, téměř tajní transformátoři. Všechny revoluce totiž selhaly, a tak jediná cesta, která zbývá, je provést to potichu a v pokoji.
Jsou věci, které se dělají jen v tichosti. Pokud například milujete stromy, neměli by jste malé kořenáčky vytahovat každý den z půdy, abyste zkontrolovali , jak jim rostou kořeny, protože je to takto zabije. Kořeny musejí zůstat skryté. Svou práci odvádějí v tichu.
Moji lidé musejí být jako kořeny - musejí pracovat v tichu, měnit se, měnit každého, kdo o to stojí, rozšiřovat metody, jejichž prostřednictvím je možné se změnit, vytvářet malá jezírka, skupinky, komunity a kdykoli je to možné, větší komunity. To všechno by se však mělo dít v tichu, bez jakéhokoli pozdvižení."
1
 
 

 

Bezpodmínečná láska

pa190240.jpgBezpodmínečná láska k nám přichází bez pozvání. Pokud ji jednou prožijeme a procítíme, nelze ji už oddělit od našeho života a jeho prožívání.
Každý z nás tomu má jinak, každý z nás má svoji jedinečnou cestu života a nelze se tedy nikdy a v ničem srovnávat, to je velmi důležité si uvědomit.
Já tedy mohu mluvit jen a jen o svém životě a svém prožitku, ale to vůbec neznamená, že když to má někdo jinak, tak je to špatně. Vůbec tomu tak není, právě naopak. Všechno je dobře, každá cesta, každé jedinečné usilování o cestu své duše je jedinečné a to jediné správné, pokud se necháme vést svým vnitřním kompasem, srdcem, duší, průvodci či anděli anebo přímo Kristem samotným. Vůbec nezáleží na tom, jak to vnímáme a jak říkáme svému vedení. Vždyť jsou to jen slova, termíny, na kterých jsme se dohodli my lidé, že takto budeme označovat naše žití.
Když jsem tedy po velkém a velmi silně prožitém utrpení a duchovní i duševní bolesti poprvé procítila a prožila bezpodmínečnou láskou bylo to, jako bych byla v ráji a při každé vědomé práci s tímto prožitkem se tam znovu a znovu ocitám. Jak říkám , věřím, že jsou i jiné cesty, jak dojít k bezpodmínečné lásce. Ale možná také ne.
Když už jednou bezpodmínečná láska vstoupí do našeho života jsou jí naplněny veškeré vztahy. Nelze tedy bezpodmínečně milovat děti, ale partnera už ne. Milovat přátele, ale kolegy v práci už ne...


S láskou děkuji

 

Dýchání

20. 10. 2020

Správné návyky

 

Výzva lidským bytostem

27. 9. 2020

Láska, spolupráce

 

Let´s dance. Pojďme tančit.

24. 9. 2020

Význam radostného pohybu pro zdraví

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zdraví | Fotografie: Ráj na zemi

Vitamín D - jeden z pomocníků v prevenci infekčního onemocnění

22. 9. 2020

Význam a zdroje vitamínu D

 

Co je to zdraví?

20. 9. 2020

Zdravý člověk