Jdi na obsah Jdi na menu
 


FOTO / VIDEO : Představujeme Josefa Kubáska - trenér brankářů

Jsou hráči, kteří se nesmazatelně zapíší do paměti fanoušků. A takovým fotbalistou je i brankář Josef Kubásek, jenž se hned v úvodu sezony 2006/2007 stal oblíbencem sokolovských příznivců. Diváci tleskali pohotovým zákrokům Pepy Kubáska a výkony brankáře FK Baník Sokolov zaujaly také trenéry reprezentační jednadvacítky. Ale Josef se dostal do médií nejen jako skvělý gólman. Pozornost poutala také skutečnost, že profesionální fotbalista se věnuje modelingu. A jaká byla další kariéra oblíbeného brankáře? Co v současné době Josef Kubásek dělá? To se dozvíte v následujícím rozhovoru.

 

Josef Kubásek | FotbalPortal.cz

 

Pepo, během působení v Sokolově jste se dostal do reprezentace do 21 let, následně jste získal angažmá ve Slavii. Vzpomínáte tedy na Sokolov jako na nejlepší fotbalové roky?
Na Sokolovské angažmá vzpomínám určitě rád, obzvlášť na první rok, který dle mého názoru byl vydařený a pro mě, jako třešnička na dortu, byla účast na EURU U21 v Nizozemsku.

V mužstvu jste působil s Jirkou Bertelmanem, který v Sokolově působí stále, jak vzpomínáte na spolupráci s tímto brankářem?
Bertyho znám od svých 16 let... Je to super kluk a hlavně vynikající brankář… Bohužel v Sokolově jsem měl "životní" formu já (s úsměvem). Tímto bych chtěl popřát hodně zdraví jemu i jeho rodině.

Jak se Vám v Sokolově líbilo?
Sokolov jsem bral jako místo kde pracuji. Ale myslím, že jsou hezčí místa pro život.

Jaké byly Vaše další fotbalové kroky po skončení angažmá v Sokolově? Z povědomí fotbalového fanouška jste se možná trochu vytratil…
Ze Sokolova jsem si to namířil za Frantou Dřížďalem do pražské Slavie, kde jsme vyhráli titul. V letním přestupovém období jsem se upsal FK Mladá Boleslav na 4 roky. Po dvou letech jsem se dohodl o předčasné ukončení smlouvy.

Co v současné době děláte?
Jak říkám ukončil jsem profi karieru v Boleslavi a to bez jakéhokoli nátlaku, bylo to čistě moje rozhodnutí, cítil jsem, že tomu nedávám vše jak dříve… Žiji v krásném, malebném moravském městě v Olomouci, kde také pracuji.

Sledoval jste po konci angažmá v Sokolově výsledky Baníku, byl jste s někým v kontaktu?
Ani ne tak Sokolov, jako fotbal celkově. Ale přál bych Vám 1. ligu.

Vybaví se vám nějaký zápas v dresu Sokolova?
Asi mě napadne zápas Sokolov - Ústí 0:0. Na utkání se byl podívat již bohužel bývalý trenér U21 PAN MAREČEK, mně se zápas povedl, dostal jsem se do širší nominace U21 a na podzimní přátelák Itálie - ČR 0:0. Byl to pro mne první start na U21 a troufám si říct, že tím výkonem, co jsem podal, jsem si silně řekl o účast na EURU.

 

Kubásek opouští pražskou Slavii | iSport.cz

Jak na vás působilo město Sokolov, utkvěl vám v paměti nějaký místní člověk?
Sokolov je sympatické město, kde jsem strávil rok a půl svého života a rád na to vzpomínám. Co se týče lidí, tak nemohu zapomenout na pana Makoně a jeho rodinu, pana Beneše a populární klub PUB Jack Daniel´s v čele s jeho majitelem velkým Batysem (smích).

Kromě Vaší fotbalové kariéry se v médiích objevovaly informace o práci v modelingu. Měla tato činnost pokračování?
Ano, tato činnost má i nadále pokračování. Nedávno jsem nafotil kampaň pro jednu počítačovou firmu.

V hlasování fanoušků jste se dostal do Allstars FK Baník Sokolov, jak vnímáte tuto skutečnost?
Nesmírně si toho vážím, že na mě nezapomněli… Díky!

Měl byste pro sokolovské fanoušky nějaký vzkaz?
Baník oleeeeeee! :-))) My si tu 1.ligu stejně zahrajem, stejně zahrajem :-)))
Váš Kubas...

 

Z fotbalem jste uplně Pepo skončil?

Ano z důvodu artrozy kyčle, věnuju se jen trénování brankářů u nás v Hodolanech, kde trénuji nejen mládežnické brankáře, ale i dospělé golmany, ale i navštěvují mě jiní brankáři z jiných klubů. 

 

V současné době se Pepa Kubásek věnuje brankářským tréninkům v olomouckém klubu Sigma Hodolany, kde má nastarosti mladež i dospělé brankáře. V nejbližší době se můžete těšit na videa z jeho velice kvalitních tréninkových jednotek z Hodolan.

 

https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s526x296/74438330_114021026684599_322398872510922752_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=OJUOuoF3gyQAX_htjJF&_nc_ht=scontent.fprg1-1.fna&tp=7&oh=b82869bbe00f3d832d404f31bdf03fc0&oe=5FA4678F

 

Video z brankářského kempu Tomáše Věnečka a Josefa Kubáska 

https://www.youtube.com/watch?v=aLy2hIfpLEQ

 

Zdroj: Web Baník Sokolov