Jdi na obsah Jdi na menu
 


SLADKÉ PEČENÍ

SLADKÉHO NENÍ NIKDY DOST

 

20210101_074557-collage.jpg.  20210101_074946-collage.jpg

Upozornění: Jedná se o recepty které neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady.

 

 

Abych se nemusela opakovat.

  • všechny suroviny na pečení mají mít pokojovou teplotu, pokud není uvedeno jinak
  • máslo, Heru rozpouštím ve vodní lázni, ne v mikrovlnné troubě
  • plech vyložím pečícím papírem, jinak se musí vymazat a vysypat 
  • formu na bábovku používám silikonovou. Odpadá tak nutnost vymazání a vysypání formy.
  • bábovku vyklápím ještě za tepla. Ponechám jí 2-3 minuty po vytažení z trouby stát. Potom jí opatrně otočím na mřížku a nechám vychladnout. 
  • bábovku, záviny necukruji, osladí si každý sám
 

Příspěvky

BUCHTA ......

1. 11. 2023

 BUCHTA S KOKOSEM 

 

ŠTRŮDLÍKY NA CESTY

6. 2. 2023

Rozinky mám uzavřené ve sklenici, zalité rumem, uschované v ledničce. Jsou kdykoliv po ruce.

 

CLAFOUTIS

1. 2. 2023

Clafoutis je typický především pro francouzský region Limousine. V této oblasti se koláč připravuje zásadně s peckami. Z jakého důvodu? Pecky třešní obsahují amygdalin, látku, kterou obsahují také mandle, a právě amygdalin uvolněný během pečení dodává koláči zvláštní chuťový tón.  

 

PEČENÍ S CUKETOU

29. 1. 2022

 

VÁNOCE

17. 12. 2021

 
Celý příspěvek | Rubrika: SLADKÉ PEČENÍ | Komentářů: 0

TVAROŽNÍK

6. 12. 2021

 
Celý příspěvek | Rubrika: SLADKÉ PEČENÍ | Komentářů: 0

KOLÁČKY ZE ŠLEHAČKOVÉHO TĚSTA

4. 12. 2021

 
Celý příspěvek | Rubrika: SLADKÉ PEČENÍ | Komentářů: 0

MAKOVEC "CHRUMKAVÝ"

23. 1. 2021

1 kousek 50 g 

přibližně 25 g Sacharidů

 
Celý příspěvek | Rubrika: SLADKÉ PEČENÍ | Komentářů: 0

KOSTKY NEJEN S KANDOVANÝM OVOCEM

8. 1. 2021

Nejen pro děti.

 
Celý příspěvek | Rubrika: SLADKÉ PEČENÍ | Komentářů: 0

ČERVENÁ BÁBOVKA / MUFFÍNY

1. 1. 2021

Když přijdou děti na návštěvu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: SLADKÉ PEČENÍ | Komentářů: 0