SLADKÉ PEČENÍ
SLADKÉHO NENÍ NIKDY DOST
.
Upozornění: Jedná se o recepty které neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady.
Abych se nemusela opakovat.
- všechny suroviny na pečení mají mít pokojovou teplotu, pokud není uvedeno jinak
- máslo, Heru rozpouštím ve vodní lázni, ne v mikrovlnné troubě
- plech vyložím pečícím papírem, jinak se musí vymazat a vysypat
- formu na bábovku používám silikonovou. Odpadá tak nutnost vymazání a vysypání formy.
- bábovku vyklápím ještě za tepla. Ponechám jí 2-3 minuty po vytažení z trouby stát. Potom jí opatrně otočím na mřížku a nechám vychladnout.
- bábovku, záviny necukruji, osladí si každý sám
Příspěvky
ŠTRŮDLÍKY NA CESTY
6. 2. 2023
Rozinky mám uzavřené ve sklenici, zalité rumem, uschované v ledničce. Jsou kdykoliv po ruce.
CLAFOUTIS
1. 2. 2023
Clafoutis je typický především pro francouzský region Limousine. V této oblasti se koláč připravuje zásadně s peckami. Z jakého důvodu? Pecky třešní obsahují amygdalin, látku, kterou obsahují také mandle, a právě amygdalin uvolněný během pečení dodává koláči zvláštní chuťový tón.