Jdi na obsah Jdi na menu
 


"ROZLÍTANÝ ŠPANĚL" Z HOVĚZÍHO MASA

22. 1. 2021

Využiji levnější maso než dražší hovězí zadní. Osobně dávám přednost hovězímu krku.

 

20210122_115818-collage.jpg

foto : porce 3/4 hrnečku "španěla" + 4 polévkové lžíce rýže

GLIKÉMIE 2 hod po jídle : 4,7       ***

 

400 g hovězího masa, 50 g uzeniny ( slaninu, špek, klobása, párky), 2 cibule, 3 vejce natvrdo, 1 velká okurka, 2 PL kremžské hořčice, vývar nebo voda, 1 ČL škrobu nebo hladkou mouku, olej, sůl, pepř

 

Maso pokrájím na kousky, menší než na guláš, osolím a opepřím. Zapráším trochu hladké mouky a prsty promíchám.

Na oleji orestuji pokrájenou cibuli. Přidám k ní maso, slaninu a společně osmahnu. Stáhnu teplotu, přiklopím pokličkou a 15 minut dusím. Maso si pustí šťávu. Dodám hořčici, u nás vždy jen kremžskou která omáčku dobře ochutí. Vše promíchám a přiliji masový vývar nebo vodu. Pokud sáhnu po vodě, je dobré přidat půlku Masoxu. Vařím dokud není maso měkké.

Do omáčky dám pokrájená vejce, okurku, uzeninu a povařím asi 10–15 minut.

V trošce studené vody rozmíchám škrob nebo mouku a za stálého míchání přiliji do vařící se omáčky.

Povařím 5 minut/škrob, 10 minut/mouku. Dochutím. 

 

Příloha : rýže, vařené brambory, za mě domácí houskový knedlík (není nad něj, ale jen dva

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář