Jdi na obsah Jdi na menu

Denik začínajícího rybáře.

31. 5. 2021

Byl jsem na rybách už 2x ale úlovek zatím žádný.  Je pravda že místo lovu jsem si neprovnadil ale na toto existují dva názory:
1. že když provnadíte a třeba moc ryby se nažerou okolo a neberou.
2. že se vnadit má aby ryby přišli kde lovíte.
Ono taky záleží co ty ryby znají jako potravu, pokud jim tam někdo posílá rohlíky tak na peletu nebo boilis nezaberou jen tak.
Mou vybranou technikou pro začátek je plavaná na splávek. Zkoušel sem rohlík i domácí boilis. Spousta rybářů to má plavanou za akčnější lov ryb. S dědou jsme chodili na položenou, nahodit a koukat na číhátko, prostě jen sedět a zírat na číhátko a ono se nic neděje. Plavaná mi příjde atraktivnější.
Byl jsem na dvou lokacích jednoho revíru. Ostrov štvanice kde byl silný proud, musel.sem pořád přehazovat a u Palmovky tam co vtéká Rokytka do vltavy a chytal sem tam spíše bordel nez ryby bylo totiž po dešti a voda byla plna větví, větviček a trávy z břehu.
Ikdyž sem nic nechytil byla to zábava a rozhodně i cenné zkušenosti do budoucna.
Mám v plánu navštívit dvě lokace. Berounku u Černošic i kolegině z práce co je sama rybářka mi ji schválila, že i jí samotné se tam hodně líbí. 
Druhou lokací je rybník Skála v Hostivicích. Je to takovej malej rybnik ale je lovný. 
Pokud nebude nějak zvlášť ošklivo vyrazím co nejdříve.
Prováďel jsem i průzkum návnad. Prý se dobře chytá na červy, jelikož mam z hmyzu strach zvolil jsem alternativu, červy umělé. Prodávají se i atraktory na umělé červíky jako přípravek s názvem hnijící červy.  Ale myslím že postačí nějaká nahražka. Zkusím a uvidím a podělím se s Vámi. Také se podělím i s Berounkou i s rybníkem Skála. Plánuji i pořizovat videozáznamy z lovu. A upřímě jak sem to měl v pubertě za hroznou otravu někde jen sedět a zírat do vody nyní mám opačný názor a dokonce se těším až zas budu moct k vodě. Takže rybám zdar a rybářům obzvlašť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář