Jdi na obsah Jdi na menu
 


shrnutí, na co si dát pozor při barfování

1. nikdy nekrmit vařené kosti - štěpí se a mohou psa zranit

2. vyvarovat se zkrmování velkých tvrdých kostí (max. obalené masem na okus) - hrozí riziko vylomení zubu

3. nepřekračovat dávku jater 5% u dospělých psů a 7% u štěňat - hrozí předávkování vitamínem A

4. nezkrmovat příliš velké množství či příliš často krční partie - hrozí předávkování jodem ze štítné žláty

5. rýži, brambory, batáty a dýni vždy podáváme vařené - syrový škrob pes nestráví, navíc syrové brambory obsahují jedovatý solanin

6. vyhneme se rebarboře, cibuli, porku, jarní cibulce, pekanovým ořechům, pistácii, rozinkám, hroznům, makadamiovým ořechům a vlašákům - jedovaté či kontroverzní suroviny

7. nekrmte jadérka a pecky z ovoce - obsahují jedovatý kyanovodík

8. udržujte hygienu - předcházejte tak nákaze bakteriemi

9. nekrmte maso z divočáka - riziko přenosu pseudovztekliny, smrtelné nemoci

10. zeleninu a ovoce nepodáváme v celku, jen namixované - celou zeleninu/ovoce pes nedokáže příliš dobře rozkousat a strávit

11. to samé platí pro oříšky a semínka - nutno podrtit, nebo hrozí zadušení, ucpání střev nebo nebude pes schopen ořechy a semena trávit

12:. nepodceňujte to - dejte si na jídelníčku záležet, jako barfista budete za kvalitu potravy vašeho psa zodpovědný vy