Jdi na obsah Jdi na menu

Česko - Švédsko

19. 5. 2021

          ČESKO ŠVÉDSKO  

Ve čtvrtek (dne 13.5.) jsme odehráli druhý zápas na Czech Hockey Tour proti Švédsku. První zápas jsme hráli ve středu proti Finům, proti kterým jsme vyhráli 2-1 díky gólům Libora Šuláka a Matěje Stránského.

Před zhruba tisícovkou lidí v pražské O2 aréně Český tým udělal 10 změn a asi nejvýznamnější byla v brance – Místo Romana Willa chránil českou svatyni Šimon Hrubec, ale záda mu kryl stejně jak v minulém utkání Petr Kváča.

První třetina však gól nenabídla. Viděli jsme 2 vyloučení na švédské straně a také několik střel které však brankáři Hrubec s Reidbornem nenechali projít do sítě. Jinak asi největší šanci 1. třetiny měl Jiří Sekáč. Takřka samostatný únik ale ve 14. minutě nasměroval vedle.

2. třetina nám už gól nabídla, ale ještě před tím jsme viděli další samostatný únik, ale Jiří Smejkal však trefil jen beton Reideborna. Za tři minuty už jsme se však gólu dočkaly, jenže do České branky. Jakub Galvas nejdříve neubránil Wedina, který měl čas si rozmyslet komu adresuje svoji přihrávku nakonec se rozhodl pro dojíždějícího Linholma který puk ještě poslal Fribergovi a ten už byl v jasné střelecké pozici a také že vystřelil, nekompromisně pod břevno – 0-1. Česko v druhé třetině však nebylo horším týmem, měli jsme mnohem více střel než skandinávský stát, ale co chyběla tak byla kapka štěstí.

 

Ve 3. třetině jsme pochopitelně museli dát gól a také to na hráčích bylo vidět. Švédové byly většinu  3. třetiny pod tlakem. Ve hře 4/4 pak Rasmussen neměl hokejku a český tým toho využil, Špaček puk vyvezl až před branku na druhé straně branky pak stál Filip Zadina který inkasoval přihrávku a mohl tak střílet do prakticky odkryté branky: 1-1. Švédsko se pak trošku zvedlo a začalo se dostávat do šancí, ale další tutovku měl opět Filip Zadina z podobné šance ale zasáhl levý beton švédského brankáře. 5:50 do konce 3. třetiny se pak Max Friberg otočil kolem branky a puk pak tečoval Lindholm a bylo to zase o gól pro Švédy. Česko muselo zase začít intenzivně útočit a tak měl šanci Mašín, jenže William Eklund který dal do střely hokejku zabránil gólu. Další českou šanci pak měl Filip Zadina který minul, ale vzápětí Hronek posunul puk zase Zadinovy a ten se tentokrát trefil: 2-2. Nic víc se už do konce základní hrací doby nestalo a tek se jde na prodloužení.

 

Prodloužení se hrálo 3/3. Podobně jako u prvního gólu se puku zmocnil Špaček, udělal kličku dvěma Švédům anhrál před branku Matěji Stránskému a ten naprosto v klidu puk poslal do branky: 3-2 KONEC

 

Po dvou kole Czech Hockey Tour a jsme na 1. místě o 2 body před Finskem a Ruskem. Poslední je pak Švédsko s jedním bodem.

 

Odkaz na zápas: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/hokej/zadina-uradoval-stransky-rozhodl-cesi-pridali-druhou-vyhru-se-svedy-v-prodlouzeni/609d27bcd60dfef4a4e38420

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Anonym 007 - Super článek!!!

19. 5. 2021 19:53

Výborný článek, držím čechům palce do dalších zápasů!!!