Jdi na obsah Jdi na menu

"POCHYBUJI, ŽE BY DO TOHO ŠEL," ŘÍKÁ MAREK KVASNICA O ZÁPASE S YKOSEM

1689951451779.jpg

Slovenský MMA bojovník Marek Kvasnica se opět představí v organizaci RFA. Na turnaji v Považské Bystrici vyzve Ykose Ibragimova, který má za sebou úspěšný vstup mezi profesionály. Velmi zkušený boxer zničil Maria Dinha už na začátku 1. kola a Kvasnica bude muset udělat všechno pro to, aby jej zastavil. Duel Kvasnica vs. Ibragimov proběhne 9. září na RFA 12. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Sport je jeho život

Odreagovat se od života profesionálního MMA bojovníka lze různými způsoby. Marka Kvasnicu to odjakživa táhlo ke sportu, kterému věnuje i velkou část svého volného času. „Záleží na počasí a ročním období, mám blízko ke každému sportu. Většinou si chodím zahrát s kamarády fotbal, připadne jezdím na kole a během zimy jezdím na snowboardu,“ popsal své volnočasové aktivity.

K tomu, aby začal s bojovými uměními, ho motivoval jeden nepříjemný zážitek: "Nejdříve to bylo prioritně skrze sebeobranu, ale později přišla událost, kdy jsem si řekl, že jdeme do toho naplno," odůvodnil, proč začal s bojovými sporty.

Takedown od Ibragimova by ho šokoval

V současnosti je Kvasnicovo skóre vyrovnáno 2-2. Naposledy se představil na turnaji RFA 3, na kterém podlehl Adamovi Herajnovi na body. „Příliš jsem se soustředil na taktiku, chtěl jsem předvést dokonalý výkon. Přiznám se, po té pauze jsem měl stres před zápasem, což jsem už dlouho nepociťoval. Kdybych dělal to, co umím nejlépe, mohlo to úplně jinak skončit. Vyhrál lépe připravený,“ přiznal po jeho debutu v RFA.

ha5pcmkl.jpeg

Druhý zápas v této organizaci absolvuje proti Ykosovi Ibragimovovi, proti kterému ho nic lehkého rozhodně nečeká. „Je to vynikající stand-up fighter, také výborný trenér. V dnešním světě MMA už nikdo nemá slabiny,“ řekl Kvasnica o Ykosovi, který by podle papírových předpokladů měl držet zápas především na nohou.

Přestože Ibragimov je postojář, první profi MMA zápas vyhrál submisí. I když ukázal, že není radno podceňovat ani jeho zemi, Kvasnicu by velmi překvapil, kdyby se ho pokoušel vzít na zem. „Neříkám, že to není možné. Pochybuji ale o tom, že by do toho šel. Mám jasný gameplan, který je třeba dodržet,“ prohlásil Kvasnica před zápasem na RFA 12. Ten proběhne 9. září v Považské Bystrici. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

FOTO: RFA