Jdi na obsah Jdi na menu

OKTAGON OHLAŠUJE DRUHÝ ROČNÍK TIPSPORT GAMECHANGERU

1702315399299.jpg

Na základě obrovského úspěchu prvního ročníku soutěže s celkovou dotací 1 milion eur, která se aktuálně blíží do finále, OKTAGON MMA ve spolupráci s Tipsportem oznamují druhý díl evropské Ligy mistrů v MMA, tentokrát v lehké váze. Společně pak připravili ještě nadstavbu: 1 milion eur si mezi sebe rozdělí také fanoušci!

Vloni touto dobou odpálili OKTAGON s Tipsportem opravdovou bombu - Tipsport Gamechanger. Pyramidu pro 16 zápasníků welterové divize o prize money v celkové hodnotě 1 milion eur. Vítěz si pro sebe ukrojí rovných 300.000 eur, což je jedna z nejvyšších prémií, které si kdy nějaký sportovec na českém území odnesl a zároveň jedny z největších prize money v historii evropského MMA. „Za projektem Tipsport Gamechanger stála jednoduchá myšlenka – ukázat, že OKTAGON a Tipsport patří pevně k sobě. Chtěli jsme naší značkou dát razítko na něco mimořádného a pevně se s tím provázat. Prize money 1 milion eur a 16 mimořádně motivovaných zápasníků vytvořilo výbušný mix,” vzpomíná brand manager Tipsportu Martin Filip. „První ročník Tipsport Gamechangeru měl obrovský dosah a úspěch a otevřel nám dveře v mnoha evropských zemích, které se teď zajímají i o prodej vysílacích práv. Namátkově zmíním Řecko, Srbsko, Skandinávie. Je to pro nás i pro bojovníky obrovský úspěch,” bilancuje promotér organizace Ondřej Novotný. „Ohromně se těším na druhý ročník, který bude ještě větší a samozřejmě v něčem možná i náročnější,” dodává.

time50_low_kiki_031.jpg

Druhý ročník evropské Ligy mistrů MMA tentokrát proběhne v lehké váze. Pořadatelé OKTAGON s Tipsportem tuto zprávu oznámili na tiskové konferenci OKTAGON Time 8. prosince v Ostravě, kde zároveň představili prvních 12 účastníků. Fanoušci organizace OKTAGON se tak mohou těšit na známá a oblíbená jména jako Paradeiser, Lengál, Dyrschka, Legierski a Wanliss, ke kterým se přidávají nové zajímavé tváře. Na OKTAGON 54, který proběhne 2. března v Ostravě, se v rámci 1. kola Tipsport Gamechangeru představí třeba světový bojovník č. 39  Daniel Torres z Rakouska, jeho krajan Mochamed Machaev, veterán UFC Makwan Amirkhani z Finska, Srb Predrag Bogdanovic s neuvěřitelným skóre 14-1, Miloš Janičič z Černé Hory, Acoidan Duque ze Španělska a Marcel Grabinski, který se účastnil také letošního Tipsport Gamechangeru ve vyšší váhové kategorii. „Ve druhém ročníku máme šampiony různých organizací. Samozřejmě Oktagonu, dál KSW, Braveu, dřív největších německých organizací, a tak dále... Prostě evropská MMA Liga mistrů,” hodnotí soupisku Ondřej Novotný. „Extrémně se těšíme na to, až se poprvé potkáme v Ostravě a také na losování, které obstará osmička bojovníků. Věřím, že domácí zápasníci si sáhnou minimálně na jedno postupové místo a samozřejmě další dostanou šanci také v rezervních zápasech, pokud o to budou stát.”

time50_low_kiki_030.jpg

Zatím jediným potvrzeným českým reprezentantem je Vladimír “Vlado” Lengál. “Je mi obrovskou ctí dostat pozvánku mezi ty nejatraktivnější zápasníky v rámci největší MMA události v Evropě,” řekl populární český postojář. „Turnaje se zúčastní 16 špičkových bojovníků a já jsem jeden z nich. Když přišla nabídka, vzal jsem si týden na rozmyšlenou, probrali jsme to s týmem a padlo jasné rozhodnutí: let´s go! Nemám co ztratit, ale mám samozřejmě velkou touhu a motivaci uspět.”

Pro příští ročník je pak připravena ještě jedna novinka. O další milion eur si to rozdají také fanoušci. „Jsme přesvědčeni, že není možné stát na místě a chceme se neustále posouvat dopředu. Nevíme o tom, že by v česko-slovenském sportu někdo někdy rozdal mezi příznivce víc. Celý model podrobně představíme před startem příštího ročníku Tipsport Gamechangeru. Už teď ale můžeme prozradit, že chceme, abyste se sledováním turnajů bavili, byli neustále ve hře, mohli si sáhnout na zajímavé ceny a možná na konci zažít podobně dramatické finále, kterým projdou bojovníci v kleci,” nastiňuje Martin Filip další rozšíření už tak štědrého projektu. A spolumajitel organizace Ondřej Novotný doplňuje: „Díky milionu eur pro fanoušky to bude ještě o stupeň lepší a větší evropská MMA Liga mistrů.”

time50_low_kiki_027.jpg

Právě fanoušci jsou klíčovým prvkem celého turnaje. Už v letošním ročníku mohli rozhodovat o “lucky loserech”, poražených zápasnících, které svými hlasy mohli vrátit do hry v rámci divoké karty. Nejinak tomu bude i v příštím ročníku. Turnaj se odehraje v celkem pěti termínech. V první části uvidíme 8 základních zápasů a 1 rezervní, čtvrtfinále se budou konat během dvou turnajů, následně semifinále a finále na jednom turnaji. Oba čtvrtfinálové termíny budou mít také svůj rezervní zápas, takže uvidíme dohromady šest čtvrtfinálových duelů. Onen rezervní zápas obstarají právě zmínění „lucky loseři“, kteří se v případě zranění postupujících mohou vrátit do hlavní části turnaje.

fb_img_1702316646938.jpg

ZDROJ: Tisková zpráva OKTAGON MMA