Jdi na obsah Jdi na menu

O mně

portret.jpg

Jsem alergik a astmatik od dětství,

Od dávných let jsem pracoval nejprve v dílně a později u stolu, často v dlouhých směnách trvajících až 12 hodin. Tento sedavý životní styl vedl k nárůstu váhy až na 120 kg. Z důvodů zdravotních obtíží, jako dechové potíže a bolesti kloubů, jsem se rozhodl pro redukci váhy. Avšak samotné hubnutí mi příliš nešlo. Během návštěvy lázní v horách jsem se seznámil s lidmi, kteří využívali hole k tzv. Nordic Walking. Tato nová aktivita mě zaujala a rozhodl jsem se do ní zapojit.

Nordic Walking, oproti běžnému trekování, vyžaduje specifický způsob držení a odrazu hole. Tato fyzická aktivita posiluje až 90 % svalů těla, zejména svaly paží, a má pozitivní vliv na celkovou kondici. Po zakoupení vhodných hole a absolvování výukového kurzu jsem začal pravidelně chodit s partou, která se věnovala Nordic Walking.

Tato nová aktivita nejenže pomohla s redukcí váhy, ale také pozitivně ovlivnila mé dechové potíže spojené s astmatem. Zároveň mi poskytla nové sociální kontakty a radost z pohybu v přírodě. S postupem času jsem se rozhodl sdílet své zkušenosti a začal podnikat v oblasti chůze s holemi s Nordic Walking. V rámci svých aktivit jsem se zapojil do projektu "Jedeme dál" pod ÚMO Plzeň 1, kde jsem pomáhal seniorům objevovat krásy Nordic Walking.

Momentálně se věnuji přípravě tras vhodných pro různé zájmové skupiny, abych zajistil příležitost ke zdravému pohybu všem, kteří jsou o toto téma zainteresováni. Své aktivity propaguji na svých webových stránkách "Astmatici.cz", na sociálních sítích jako Facebook a Instagram, a samozřejmě jsem k dispozici i prostřednictvím WhatsApp a e-mailu.

Těším se na setkání s vámi při akcích s holemi, kde se budeme společně věnovat nejen chůzi
s Nordic Walking a objevovat krásy přírody, památek a historii dané lokality.

Jsem členem Českomoravské federace Nordic Walking

Najdete mne zde https://cmfnw.cz/author/jan/

i zde 
Nový blog pro Vás

 

Objednat se nyní

znak-cmfnw.jpg