Jdi na obsah Jdi na menu
 


INFORMACE K MIMOŘÁDNÉMU ZASTUPITELSTVU

23. 1. 2023

Vážení spoluobčané, sousedé,

v pondělí 16. 1. 2023 se na Staré radnici konalo mimořádné zasedání zastupitelstva města Chabařovice pro volební období 2022 – 2026. Důvodem svolání mimořádné schůze paní starostkou bylo projednání rozpočtu města na rok 2023 s cílem jeho schválení a ukončení rozpočtového provizoria. Níže přinášíme stanoviska zastupitelů za SPD k některým bodům programu.

Program jednání

Na náš návrh se hlasovalo o vyjmutí dvou bodů z programu, a sice „Návrh na odpis nedobytných pohledávek“ (odpis pohledávek v předložené výši je v zákonné kompetenci rady nikoliv zastupitelstva) a dále „Příspěvky z rozpočtu města Chabařovice příspěvkovým organizacím na rok 2023“ (v zákonné kompetenci zřizovatele příspěvkových organizací, tj. rady). S odůvodněním, že je to sice pravda, ale v Chabařovicích se to tak dělalo vždycky, body v programu zůstaly. Přestože nás v hlasování podpořili i Mgr. Pavel Caitaml a paní Alena Anderlová, 4 hlasy byly málo. A tak lze s nadsázkou říci, že byl Právní řád ČR obohacen a dávné chabařovické zvyky se v hierarchii právních norem vklínily mezi ústavu a zákony…

Informace o činnosti rady města

Na náš dotaz paní starostka informovala, a jsme za to rádi, že se podařilo vyřešit nezákonné schválení odměny pro bývalou ředitelku ZŠ Mgr. Dagmar Brožovou, původní usnesení rady města zrušit a najít zákonnou cestu, jak ocenit práci současné zástupkyně ředitele ZŠ.

Návrh na odpis nedobytných pohledávek

Zastupitelstvo města Chabařovice po projednání schválilo odpis nedobytných pohledávek v celkové výši 76.340 Kč. Zastupitelé za SPD z výše uvedeného důvodu (viz program jednání) nehlasovali.

Střednědobý výhled rozpočtu města Chabařovice na roky 2024 až 2025

Zastupitelstvo města Chabařovice po projednání schválilo Střednědobý výhled rozpočtu města Chabařovice na roky 2024 až 2025.

Jedná se o povinný dokument rozpočtového procesu, jehož obsah však téměř nikdy neodpovídá budoucí realitě. Zastupitelé za SPD se zdrželi hlasování.

Příspěvky z rozpočtu města Chabařovice příspěvkovým organizacím na rok 2023

Zastupitelstvo města Chabařovice po projednání schválilo neinvestiční příspěvek příspěvkovým organizacím z rozpočtu města Chabařovice na rok 2023, a to následovně: Základní škola Chabařovice ve výši 2.093.000 Kč, Mateřská škola Chabařovice ve výši 571.000 Kč, Základní umělecká škola Chabařovice ve výši 150.000 Kč. Zastupitelé za SPD z výše uvedeného důvodu (viz program jednání) nehlasovali.

Rozpočet města Chabařovice na rok 2023

Zastupitelstvo města Chabařovice po projednání schválilo předložený návrh schodkového rozpočtu města Chabařovice na rok 2023.

S ohledem na současný pozitivní vývoj v oblasti daňové výtěžnosti je pro nás nepřípustné podpořit ztrátový rozpočet. Rozpočet je také v příkrém rozporu s naším volebním programem, kdy jsme například prosazovali:

a celou řadu dalších změn a opatření.

Zastupitelé za SPD hlasovali proti předloženému návrhu rozpočtu.

Záměr koupě pozemků p. č. 1252, 1253, 1256 a 1259 v k. ú. Chabařovice

Zastupitelstvo města Chabařovice po projednání schválilo záměr koupě pozemků p. č. 1252, 1253, 1256 a 1259 v k. ú. Chabařovice od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Na uvedených pozemcích byla původně kontejnerová stání a stojí na nich panelové domy č. p. 673 a 672 v majetku města. Vlastníkem pozemků je Česká republika.

Zastupitelé za SPD hlasovali pro předložený návrh s doporučením, aby byla nejprve prověřena možnost bezúplatného převodu pozemků na město ve veřejném zájmu tak, abychom postupovali s péčí řádného hospodáře.

 

Děkujeme za Váš zájem o dění v našem městě a za Vaši podporu.

Držíme slovo. Ani krok stranou.

Vaši zastupitelé za hnutí SPD Bc. František Štolfa a Ing. Miroslav Vacek

 

sbirka-zakonu.png