Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kulturní střediska

Příspěvky

Dům dětí a mládeže

20. 4. 2023

| Rubrika: Kulturní střediska

V krásné secesní vile z počátku 20. století se od roku 2001 nachází sídlo příspěvkové organizace Dům dětí a mládeže Šternberk, která zajišťuje dětem a mládeži z města i okolí mnoho kulturních i sportovních zájmových kroužků a rovněž se podílí na organizaci různých akcí pro širokou veřejnost.

 

Městská knihovna a klub

19. 4. 2023

| Rubrika: Kulturní střediska

Kromě Expozice času jsou dalšími středisky Městských kulturních zařízení (MKZ), příspěvkové organizace, která zajišťuje kulturní život občanů města Šternberk, také městský klub a městská knihovna, jenž sídlí ve stejné budově komplexu kulturního domu na Masarykově ulici. V rámci své činnosti pořádají MKZ různé kulturní programy a pořady pro veřejnost, výstavy uměleckých děl a filmová a divadelní představení, ale rovněž i odborná školení a kurzy a další vzdělávací akce. Na starosti má i distribuci místního měsíčního zpravodaje Šternberské listy.

 

Expozice času

19. 4. 2023

| Rubrika: Kulturní střediska

Až do roku 1999 byl Šternberk znám především jako ,,město hodin" a to hlavně díky původní, dlouhé tradici zdejší hodinářské výroby a unikátnímu muzeu hodin, které se nacházelo v prostorách šternberského hradu a obsahovalo hodinářskou sbírku Vlastivědného muzea v Olomouci. Muzeum však bylo následující rok i přes značné protesty zrušeno a město tak přišlo o svou charakteristickou značku. V roce 2011 ale došlo k otevření Expozice času, která na onu slavnou tradici města hodin znovu navázala.