Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozor - hmyz v dalších potravinách

14. 4. 2023

 

POZOR   -  HMYZ V  DALŠÍCH  POTRAVINÁCH   
 
Nejezte nic s nálepkou „Apeel“. Právě se objevil v našich obchodech s potravinami, dnes jsem ho viděl poprvé. Okurky nejsou zabalené v plastu, ale je tam velký nápis, že jsou pokryty Apeelem, aby byla chráněna jejich čerstvost a omezil se plastový odpad.
Na okurkách je i samolepka s nápisem Apeel. Ověřil jsem, že společnost je financována Billem Gatesem a dalšími a WEF to schválil. A zkontroloval jsem web, nenajdete tam žádné informace o tom, co přesně apeel je.
Podívejte se na často kladené otázky. Také vám říkají, abyste to nekupovali, pokud máte obavy. V Kanadě je to zatím všechno o okurkách a možná jablkách. V USA je to avokádo, jablka a myslím, že možná i limetky a citrony okurky.
Společnost je velmi tajemná ohledně toho, o jaký produkt vlastně jde. A nejde to smýt, bez ohledu na to, jak je to vydrhnuto, to dokonce říká na webu v FAQ.
Údajně mohou produkty vydržet až 3x déle Také, najednou cena okurek dnes klesla na něco málo přes 3 dolary za 3 okurky v balení nebo 1,27 dolaru za okurku, opravdu chtějí, aby lidé tyto okurky kupovali.
Bezpečnostní list říká: APEEL Standardní věty o nebezpečnosti H318 Způsobuje vážné poškození očí. H317 Může vyvolat alergickou kožní reakci. H412 Škodlivý pro vodní organismy, s dlouhodobými účinky. Pokyny pro bezpečné zacházení P280 Používejte ochranné rukavice/ochranný oděv/ochranné brýle/obličejový štít. P302+P352 PŘI STYKU S KŮŽÍ: Omyjte velkým množstvím vody.