Jdi na obsah Jdi na menu
 


SKK Hlízov A vs. SKC Zruč nad Sázavou RABBIT D

21. 11. 2022

V osmém kole přivítali v sobotu 19.11. hráči SKK Hlízov A hráče týmu SKC Zruč nad Sázavou RABBIT D. Hosté až do minulého kola okupovali osmou příčku tabulky se čtyřmi body a sérií porážek. Tu prolomili v utkání v Malíně, když jejich tým posílil Zdeněk Jandejsek (STR 1344), hrající RP1.

Stejná sestava přijela i do Hlízova a z očekávaného vyrovnaného souboje týmů ze dna tabulky se stal duel s jednoznačným průběhem, který dal výsledku konečnou podobu 2:16.

V domácím týmu se v úvodních čtyřhrách představila dvojice Milan Matička a Petr Huka, která „vyfasovala“ dvojici Miroslav Friš (STR 1254) a již zmiňovaný Zdeněk Jandejsek a prohrála po boji 1:3, když dokázala vyhrát první set. Druhou dvojici tvořil tradiční pár Jan Dlabal a Libor Marián, která svedla pětisetovou bitvu s dvojicí Martin Jajčišin a Tomáš Förster a podlehla až v koncovce pátého setu 10:12. Velká škoda!

První bod pro domácí vybojoval Martin Kačerovský překvapivým vítězstvím nad Martinem Jajčišinem ve třech setech, když před tím ve svém prvním zápase podlehl třináctiletému Tomáši Försterovi. Druhý bod pro domácí získal Milan Matička vítězstvím právě nad Tomášem Försterem ve čtyřech setech, když ve čtvrtém setu dokázal odvrátit tři setboly soupeře a vzápětí utkání ukončit. Naprázdno tentokrát vyšli Libor Marián i Jan Dlabal, který po dvou utkáních vystřídal Petra Huku (také žádné vítězství).

O kvalitách hráčů soupeře není potřeba dlouze diskutovat, ale určitě musíme    ocenit výkon Tomáše Förstera, který ve svých třinácti letech předvedl skvělý výkon, smrtící forhend a bezchybnou mezihru, ve které dělal jen minimum chyb a všechny hráče Hlízova, kromě Milana Matičky, bez problémů porazil.

Ohlasy po utkání:

-         Jan Dlabal: „Výsledek je pro mě velkým zklamáním. Nevím, jak jinak zápas hodnotit.“

-         Milan Matička: „Já jsem si zahrál pěkně, s vítězstvím nad Tomášem Försterem jsem spokojený. Ve čtyřhře jsme měli s kolegou smůlu na soupeře, věřím, že druhou dvojici bychom porazili.“

-         Petr Huka: „V každém zápase jsem získal set, ale to je málo. Moje střídání bylo opět domluvené již před zápasem. Tuto praxi, aby si zahráli všichni podle hesla nas mnogo, dál nebudeme praktikovat. Největší pochvalu si v dnešním utkání zaslouží náš předseda Vladimír Dytrych za to, že hned po utkání zapsal zápis do systému.“

K poslednímu utkání první poloviny soutěže zajíždí tým SKK Hlízov A do Uhlířských Janovic, kde se střetne 26.11. od devíti hod s týmem TJ Sokol Uhlířské Janovice C. Tento zápas asi velké drama nepřinese, hráči Janovic jsou v tabulce až na prvním místě.

PH

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář