Lotuskový cheesecake
Co bude potřeba:
sušenkový základ:
- 200g lotus sušenky
- 80g rozpuštěného másla
krém:
- 500g tvarohu
- 250g mascarpone
- 200g zakysané smetany
- 75g lotus pomazánky
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 50g (nebo podle chuti) moučkový cukr
poleva:
- 150g lotus pomazánky
dozdobit dort můžeme lotus sušenkami :)
Sušenky rozmixujeme. Přidáme máslo pokojové teploty a opět promixujeme. Směs vysypeme na dno kulaté formy (průměr 24cm) vystlané pečícím papírem (pouze dno formy). Rovnoměrně směs natlačíme po dně formy a dáme předpéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 5 minut.
Tvaroh, mascarpone a zakysanou smetanu krátce vyšleháme ručním mixérem. Přidáme vajíčka a pomazánku a opět prošleháme. Nakonec přidáme mouku a cukr a znovu prošleháme, případně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
Krém vylijeme na předpečený korpus a pečeme při teplotě 155 stupňů cca 50 minut. Během pečení dávám na spodek trouby plech s vodou.
Po dopečení necháme cheesecake vychladnout v pootevřené troubě alespoň půl hodiny, teprve poté vyjmeme.
Polevu připravíme roztáním lotus pomazánky v hrnci na mírném plameni. Vylijeme ji na vychladlý cheesecake.
Takto připravený koláč odložíme do chladničky, ideální na noc.