Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dívka beze jména

26. 1. 2023

Autor:  Lisa Regan

Vydání: 2021

Obsah:

     Detektiv Josie Quinnová se po případu, ve kterém odhalila důvod, proč mizí mladé dívky v jejím i okolních okresech, vrhá do dalšího případu. Tentokrát je to velký boj o čas, protože na místě činu zjistí, že zmizelo právě narozené dítě a jeho matka je v takovém stavu, že její život visí jen na vlásku. Zatímco je matka převezena do nemocnice, zalarmuje detektiv Quinnová svůj tým i policejní stanice v okolních městech a snaží se přijít na to, kde by novorozenec mohl být. Práce to není lehká a dovede Josie do míst a za lidmi, kam by se rozhodně dobrovolně nevydala.

Na dalším místě ve městě je nalezena žena, která neví, jak se tam dostala, kdo je, ani proč má na sobě mužské oblečení. Josie doufá, že právě ona bude vodítkem k nalezení novorozeněte, ale ženina amnézie jí nedovolí korektně pracovat. Co když ale tudy cesta nevede? Co když je pravda ukrytá jinde? Je možné, že žena svou amnézii jen předstírá? Neměla by se detektivčina pozornost obrátit jinam?

Josie Quinnová je sympatická hlavní hrdinka. Je to v první řadě policistka, která do své práce dává úplně všechno a nezalekne se ani zastrašování od mocných a bohatých, kteří si často svou svobodu touží koupit a ukrýt tak před veřejností své prohřešky. Josie ale není jen výtečná policistka, je to také žena, která by byla ráda milována. Doufá, že po smrti bývalého manžela najde štěstí v náručí snoubence Lukea. Ten se ale poslední dobou zdá značně odtažitý a i když by Josie ráda jeho pocity řešila, musí se věnovat práci. Navíc taky není úplně bez viny, jelikož má za sebou temnou minulost, o kterou se zatím s Lukem nepodělila. Kromě dějové linky samotného příběhu může čtenář sledovat i vývoj osobního života Josie Quinnové. Ten se ale odkrývá jen velmi pomalu, takže doufám, že se ve třetím díle konečně dozvíme něco o tajemstvích z její minulosti.

V příběhu se kromě čtenáři již známého týmu kolem detektivky Quinnové pohybuje velké množství postav vedlejších. A i když mají ve vyprávění svou podstatnou roli, může se čtenáři stát, že se v nich bude občas ztrácet. To ale nemění nic na faktu, že by si každý správný milovník detektivky neměl nechat tuto knihu uniknout. Kapitoly jsou dlouhé tak akorát, aby čtenáře udržely v napětí. Svižné autorčino tempo je jen třešničkou na tomto knižním dortu.