Veganské plněné tortily
Tady najdete recept na tortillu do školy nebo do práce.
Suroviny:
Postup:
Sojové nudličky uvaříme v osolené vodě do změknutí.
Ve skleničce smícháme přísady na marinádu.
Když jsou nudličky měkké, slijeme je přes sítko a propláchneme studenou vodou. Vyždímáme je rukama, abychom se zbavili přebytečné vody. Díky tomu sója snáz natáhne chuť marinády.
Sójové maso smícháme s marinádou a necháme odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a nudličky na něm osmažíme.
Avokádo rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Rozmačkáme vidličkou, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Smícháme a dáme zatím stranou.
Fazole slijeme, přesypeme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby některé fazole zůstaly celé. V případě potřeby dosolíme.
Česnek oloupeme a prolisujeme do jogurtu. Osolíme a zamícháme.
Zeleninu umyjeme a nakrájíme na nudličky/menší kusy.
Pánev dáme na mírný plamen a dáme na ni tortillu. Po 10 - 15 vteřinách tortillu obrátíme a pečeme dalších 5 vteřin.
Na tortillu naneseme fazolovou pastu, avokádovou nápň, sójové nudličky a nakrájenou zeleninu a zakapeme jogurtovou zálivkou. Vše dáváme podélně doprostřed tak, aby se nám wrap dobře balil a zabalíme podle foto návodu.
Při balení si můžete si pomoci tím, že pod tortillu dáte alobal a hned po zabelení tortilly wrap zabalíme do alobalu. Wrap se vám tak omylem nerozbalí a je to i vhodný způsob, jak si s sebou vzít wrap jako svačinu do práce, do školy nebo na výlet.