Jdi na obsah Jdi na menu
 


DIARECEPTY-CUKROVÍ

Příspěvky

aa.......NA ÚVOD

10. 2. 2023

Recepty, které tu uvádím, jsou na domácí cukroví a vlastně je cukr nahrazen ovocným cukrem (Fruktoza, Fruktopur). Takže u svých diareceptů neuvádím počet sacharidů, tuků a bílkovin, jak je to v diabetických kuchařkách.
Je jasné, že diabetik nemůže sníst talíř cukroví na posezení, je to spíš o tom, že jsou Vánoce a tak si zobne pár kousků cukroví v rámci své diety-třeba místo svačiny. Proto dělám malé cukroví.
Upečené cukroví z dávek, které tu uvádím je pro dvě rodiny. Protože se na Vánoce všechno nesní, dám cukroví do plastové dózy s víčkem do mrazáku a tam vydrží bez problémů půl roku i rok. Vyndáme pár kousků na talířek a za chvilku je cukroví rozmrzlé a jako čerstvé. 

 

DIA NEPEČENÉ-KULIČKY MARCIPÁNOVÉ

17. 12. 2023

400g polotučného sušeného mléka, 350g moučkového Xylitolu, 2 žíce mandlové tresti, 2 lžíce oleje, 3 lžíce 4Slim Čekankové slazení s příchutí medu. voda podle potřeby cca 10-12 lžic, kakao
+ kakao na obalení
Uděláme těsto, kdo má radši, přidá kakao a udělá kakaové, tvoříme kuličky a obalujeme v kakau.
 

DIA NEPEČENÉ-NUGÁTKY

14. 12. 2023

250g změklého másla, 250g sušeného polotučného mléka, 250g moučkového Xylitolu  s vanilkou                                                + 2 lžíce kakaa a čokoládová poleva (dia hořká čokoláda a kousek Omegy)  
Uděláme těsto a do poloviny zapracujeme kakao, Dno dortové formy nebo pekáčku vyložíme papírem na pečení, rozválíme světlou část, na to tmavou část (nebo obráceně) a polijeme čokoládovou polkevou. Po ztuhnutí nakrájíme.

 

DIA NEPEČENÉ-TATRANKO-KOKOSOVÉ KULIČKY

11. 2. 2023

100g dia tatranek nebo namícháme dia oplatky, 100g zbylých krémů z dia cukroví  (nebo dáme máslo a ovocný cukr), 100g kokosu, 2 lžíce kakaa, asi 1 lžíce rumu.
+ kokos na obalení
-----
Já měla zbylé krémy od dia cukroví. Pokud dáme máslo a ovocný cukr, tak podle chuti přidáme kakao, rum a třeba lžičku mletých ořechů.
Oplatky umeleme, přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Děláme kuličky a obalujeme v kokosu.

 

DIA NEPEČENÉ-VÁNOČNÍ ČOKOLÁDA

11. 2. 2023

Množství je podle odhadu- na čokoládu využiju čokoládovou polevu, co mi zbyla z cukroví a někdy přidám ještě mléčnou dia čokoládu:

Na 100g dia hořké čokolády, asi hrst sekaných ořechů, asi hrst kokosu, 1 dia banánek v čokoládě- nakrájet nadrobno. Někdy přidávám i nakrájené asi 2 sušené meruňky, arašídy apod.
-----
Do rozpuštěné čokolády, do které jsme přidali kousek Omegy nebo do zbylé dia čokoládové polevy vmícháme ostatní suroviny a plníme do papírových košíčků nebo prázdných obalů od bonboniery nebo adventních kalendářů-pokud budeme dělat do adventních kalendářů, krájíme hodně nadrobno.

 

DIA NEPEČENÉ-VOSÍ HNÍZDA

11. 2. 2023

Těsto: 160g mletých dia piškotů, 60g másla, 50g ovocného cukru (Fruktóza, Fruktopur), vajahit-náhražka za syrová vejce  (smíchat 1 pol. lžíci vajahitu a 2 lžíce vody), 2 lžíce kakaa, asi 2 lžíce rumu.
Náplň: 1 vařený žloutek, 60g másla, 50g ovocného cukru, 2 lžíce rumu.
+ dia piškoty na spodky a dia čokoládová poleva (nemusí být)
-----
Uděláme těsto, formičku na vosí hnízda vysypeme ovocným cukrem a vyklepneme (aby tam nezůstalo moc cukru). Naplníme těstem, koncem vařečky uděláme důlek, lžičkou dáme náplň, přilepíme dia piškot a vosí hnízdo vyklepneme z formičky.
Když máme všechna hotová, necháme chvíli spojit a polijeme dia čokoládou-většinou potírám mašlovačkou nebo štětcem, dáme na alobal a necháme ztuhnout.
Náplň: utřeme žloutek s ovoc.cukrem, postupně přidáme trochu rumu, utřeme s máslem a po troškách přidáme zbytek rumu- uděláme řidší krém.
Dia čokoládová poleva: 100g dia hořké čokolády + asi 60-70g Omegy - rozpustíme ve vodní lázni.

 

DIA-BANÁNKY DO STROJKU

15. 12. 2023

320g hladké mouky, 280g změklého másla, 70g moučkové Fruktozy, 2 žloutky, 20g vanilkové Fruktozy
+ dia marmeláda malinová nebo rybízová, čokoládová poleva (dia hořká čokoláda + kousek omegy)
 
Uděláme těsto a necháme odležet v lednici. Pak tvoříme na strojku banánky a pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Vychladlé slepujeme dia marmeládou a máčíme v dia čokoládové polevě.
 
 

DIA-BANÁNKY SACHER DO STROJKU

15. 12. 2023

400g hladké mouky, 260g másla, 50g kakaa, 50g Solamylu, 100g moučkové Fruktozy, 8g prášku do pečiva, 16g vanilkové Fruktozy, 4 žloutky
+ dia meruňková marmeláda a čokoládová poleva (dia hořká čokoláda + kousek Omegy)
 

Uděláme těsto a necháme odležet v lednici. Pak strojkem tvoříme banánky a upečeme v předehřáté troubě na 170°C. Vychladlé slepujeme meruňkovou dia marmeládou a máčíme v dia čokoládové polevě.

 

DIA-DŮLKOVÉ KOLÁČKY

10. 2. 2023

1/3 těsta na  DIA KULIČKY S PŘEKVAPENÍM
+ dia marmeláda
-----
Z odleželého těsta z lednice uděláme válečky, nakrájíme na stejné kousky, děláme kuličky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Do kuliček uděláme obráceným koncem vařečky důlky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Do hrnečku si dáme asi 2-3 lžíce marmelády a nahřejeme v mikrovlnce. Rozmícháme lžičkou dohladka a plníme důlky vychladlých koláčků.
Na toto cukroví jsem použila dia malinovou marmeládu z Kauflandu.

 

DIA-FRANKFURTSKÁ KOLEČKA

15. 12. 2023

340g hladké mouky, 200g změklého másla, 100g moučkové Fruktozy, 2 žloutky, 2 lžíce kakaa
krém: jakýkoliv bílý - např, máslo, rum, moučk. Fruktoza, vařený žloutek...nebo máslo, vařený žloutek, rum, změklá bílá dia čokoláda apod.
+ dia třešňová marmeláda, trochu pudinkového prášku, čokoládová poleva (dia hořká čokoláda + kousek omegy), bílá čok. poleva nebo sekaná dia čokoláda na ozdobu
 
Uděláme těsto a dáme odležet do lednice. Pak vyválíme, vykrájíme kolečka, do poloviny uděláme otvor a upečeme v předehřáté troubě na 170-180°C.
Na spodní kolečka dáme po obvodu zdobičkou krém, přiklopíme horním kolečkem, potřeme čokoládovou polevou, a posypeme sekanou čokoládou.
Do marmelády vmícbáme trochu pudinkovoho prášku, nahřejeme cca 1/2 minuty v mikrovlnce a plníme do otvorů koleček. Pokud jsme nezdobili sekanou čokoládou, po ztuhnutí marmelády zdobíme proužky bílé dia čokol. polevy.
 
 
 

DIA-KAKAOVÉ LODIČKY

10. 2. 2023

Těsto: 185g hladké mouky, 150g Hery, 65g ovocného cukru (Fruktopur, Fruktóza), 1/2 lžíce kakaa.
Náplň: 100g másla (nebo rostlinného tuku), 50g mletých ořechů nebo mandlí, 1 lžíce kakaa, 75g ovocného cukru nebo umělé sladidlo podle chuti, 1 lžíce rumu.
+ čokoládová poleva (dia hořká čokoláda a kousek Omegy) a mandlové lupínky
-----
Na vále zpracujeme těsto a dáme v mikrot. sáčku do lednice odležet. Pak z těsta uděláme válečky, nakrájíme na stejné kousky, uděláme kuličky, na pomoučeném vále splácneme dlaní na placičku a vložíme do formičky (lodičky, košíčky apod.). Ve formičce urovnáme a dáváme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a jak jde vzít formička do ruky, vyklápíme.
Vychladlé plníme náplní nebo jiným krémem, polijeme dia čokoládovou polevou a ozdobíme.

 

DIA-KOKOSKY

10. 2. 2023

2 bílky, 100g ovocného cukru (Fruktóza, Fruktopur), 150g strouhaného kokosu.
-----
Bílky šleháme elektr. šlehačem a když jsou ušlehané tak asi do poloviny, šleháme a přisypáváme cukr. Ušleháme hladký lesklý sníh a do něj vařečkou lehce vmícháme kokos. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí dvou lžiček kokosky a pečeme, spíš sušíme v předehřáté troubě cca na 100°C.
Necháme kokosky vychladnout na plechu, pak teprve sundáme z papíru.Vychladlé hned dobře uzavřeme do dózy, aby nezvlhly.



 

DIA-KOKOSOVÉ DO STROJKU

10. 2. 2023

190g polohrubé mouky, 60g ovocného cukru (Fruktopur, Fruktóza), 125g hery, 60g kokosu, 1 vejce.
+ papír na pečení nebo tuk na vymazání plechu
-----
Těsto zpracujeme na vále a dáme v mikrotenu odležet do lednice.
Mlýnkem na maso s ozdobným nástavcem na cukroví vytlačujeme tvary a upečeme v předehřáté troubě na 180°C. Můžeme zdobit dia čokoládovou polevou.

 

DIA-KOKOSOVÉ DO STROJKU 2

15. 12. 2023

200 g hladké mouky, 100g strouhaného kokosu, 50g moučkové Fruktozy, 125-130g změklého másla, 1 žloutek, 4 lžíce citronové šťávy
+ bílá čokoládová poleva (dia bílá čokoláda a kousek omegy) a kokos na ozdobu
 
Uděláme těsto a necháme odležet v lednici. Pak strojkm tvoříme hada, krájíme na stejné kousky (dělám delší stranou karty), děkáme rohlíčky nebo jiné tvary  a pečeme v předehřáté troubě na 170°C do růžova.

Konce máčíme v bílé čokoládové polevě a omočíme v kokosu.

 

DIA-KULIČKY S PŘEKVAPENÍM

10. 2. 2023

Z tohoto těsta na Kuličky s překvapením použiji třetinu a ze dvou zbývajících dělám jiné druhy cukroví.

300g hladké mouky, 100g mletých ořechů, 70g ovocného cukru (Fruktopur, Fruktóza), 200g Hery, 1 vejce.
na náplň: dia banánek v čokoládě, rozinky naložené v rumu, zbytek krému od cukroví nebo košíčků apod.
+ čokoládová poleva (dia hořká čokoláda a kousek Omegy) a sekané ořechy.
-----
Na vále zpracujeme těsto a dáme v mikrot. sáčku do lednice odležet. Pak si uděláme váleček, nakrájíme na stejné kousky, děláme kuličky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Do kuliček uděláme obráceným koncem vařečky důlky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Vychladlé kuličky střídavě plníme každou jinou náplní (dáme kousek banánku, rozinku, krém...), pak je zalijeme čokoládou a posypeme sekanými nebo mletými ořechy. Proto s překvapením, protože není vidět, co v které kuličce je za náplň.

 

DIA-LINECKÉ 1-KLASICKÉ SLEPOVANÉ

10. 2. 2023

4 druhy cukroví z jednoho těsta:

ZÁKLADNÍ LINECKÉ TĚSTO
360g hladké mouky, 230g Hery, 150g ovocného cukru (Fruktóza, Fruktopur), 3 žloutky, citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu.
+ kakao
-----
Těsto zpracujeme na vále, asi 1/4 těsta oddělíme a vmícháme kakao a kousek Hery. Každé těsto zvlášť dáme do mikrot. sáčku a necháme odpočinout v lednici.

1 - NA LINECKÉ CUKROVÍ-klasické slepované
+ dia marmeláda na slepení
-----
Vyndáme světlé těsto a necháme při pokojové teplotě asi hodinku (pokud bylo přes noc v lednici) povolit. Oddělíme si část těsta, na pomoučeném vále vyválíme a vykrajujeme tvary, které chceme mít jako linecké cukroví slepené marmeládou. Vykrájíme si 1 plech těchto tvarů - spodků a upečeme v předehřáté troubě na 180°C (moje trouba- 7 minut).  Vykrájíme 1 plech tvarů s vykrojeným středem a upečeme. Vychladlé slepíme dia marmeládou. Tak máme 1 druh-linecké cukroví - cca 48 ks (záleží na velikosti formiček).

 

DIA-LINECKÉ 2-SVĚTLÉ OŘECHOVÉ CUKROVÍ

10. 2. 2023

4 druhy cukroví z jednoho těsta:
-----
2 - NA SVĚTLÉ OŘECHOVÉ CUKROVÍ
světlý ořechový krém: 1 lžíce másla, 1 lžíce mletých ořechů, 1/2 lžíce ovocné cukru (Fruktóza, Fruktopur), rum.
+ dia čokoládová poleva a mleté ořechy na posypání
-----
Kousek světlého lineckého těsta si dáme stranou a zbytek na pomoučeném vále vyválíme. Formičkou vykrajujeme tvary, které chceme na ořechové cukroví, dáváme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. VYKRÁJÍME SI JEDEN PLECH A ZBYTEK TĚSTA SI SCHOVÁME.
Vychladlé slepujeme ořechovým krémem, polijeme dia čokoládovou polevou a zdobíme mletými ořechy. Z tohoto množství budeme mít cca 24 ks - podle velikosti formičky.
Dia čokoládová poleva: 100g dia hořké čokolády rozpustíme ve vodní lázni s asi 60-70g Omegy.

 

DIA-LINECKÉ 3-TMAVÉ KOKOSOVÉ CUKROVÍ

10. 2. 2023

4 druhy cukroví z jednoho těsta:
-----
3 - NA TMAVÉ KOKOSOVÉ CUKROVÍ
tmavý kokosový krém: 1 lžíce másla, 1 lžíce dia nutelly, 1 lžíce kokosu, rum,
+ dia čokoládová poleva a kokos na posypání
-----
Tmavé linecké těsto si necháme povolit při pokojové teplotě, kousek si necháme stranou a na pomoučeném vále vyválíme. Vykrajujeme formičkou tvary, které chceme na toto kokosové cukroví, dáváme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. VYKRÁJÍME SI 1 PLECH A ZBYTEK TĚSTA SI SCHOVÁME.
Vychladlé slepíme krémem, polijeme dia čokoládovou polevou a zdobíme kokosem. Z tohoto množství máme cca 24 ks-podle velikosti formičky.
Dia nutella: kupuji německou v Kauflandu, ale je k dostání i česká od firmy Dianella.

 

DIA-LINECKÉ 4-MRAMOROVANÉ CUKROVÍ

10. 2. 2023

4 druhy cukroví z jednoho těsta:
-----
4 -NA MRAMOROVANÉ CUKROVÍ
+ dia nutella, dia čokoládová poleva
-----
Zbytek světlého těsta a tmavého těsta (malé kousky si necháme ještě stranou-hodí se nám pro druhé vyvalování-smícháme s odkrojky a znovu zpracujeme) zpracujeme dohromady na mramorované těsto. Na pomoučeném vále vyválíme a vykrajujeme formičkou tvary, které chceme jako mramorové cukroví a na plechu vyloženém papírem na pečení pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Vychladlé slepíme dia nutellou a pocákáme dia čokoládovou polevou.

 

DIA-MAROKÁNKY 1

14. 12. 2023

250ml šlehačky 33%, 30g másla, 50g Fruktozy, 1 lžíce 4Slim Čekankové slazení s příchutí medu                                                    

svaříme a pomalu vsypeme 40g hladké mouky.

Povaříme na kaši a vsypeme                                                                                                                                                              

100g směs sekaných ořechů - dala jsem arašídy, vlašské ořechy, kešu ořechy a para ořechy a                                                     200g nadrobno krájené neslazené sušené ovoce směs - dala jsem meruňky, brusinky, rozinky, švestky

Dobře promícháme a na plech (vyložený pečícím papirem) děláme lžičkou malé placičky a pečeme na 170°C do růžova. Necháme vychladnout na plechu a spodek potřeme čokoládovu polevou.

 

DIA-MAROKÁNKY 2

14. 12. 2023

125ml mléka, 80g másla, 80g Fruktozy  přivedeme do varu a přidáme

30g hladké mouky

povaříme na kaši a přidáme                                                                                                                                                           150g sekaných arašídů a                                                                                                                                                                  100g nadrobno nakrájených sušených neslazených sušených meruněk a brusinek

Na plech (vyložený papírem na pečení) děláme lžičkou malé placičky a pečeme v předehřáté troubě na 170°C do růžova. Necháme vychladnout na plechu a spodek potřeme čokoládovou polevou.

 

DIA-OBALENÉ OŘÍŠKY

10. 2. 2023

1/3 třetina těsta na DIA KULIČKY S PŘEKVAPENÍM
+lískové ořechy a ovocný "vanilkový" cukr
-----
Z odleželého těsta z lednice uděláme válečky, nakrájíme na stejné kousky, těstem obalíme lískové ořechy, v dlani uděláme kuličku a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Necháme trochu zchladnout a ještě teplé obalujeme v ovocném "VANILKOVÉM CUKRU"

 

DIA-OŘECHOVO-SKOŘICOVÉ CUKROVÍ

11. 2. 2023

130g hladké mouky, 80g Hery, 1 žloutek, 80g ovocného cukru (Fruktopur, Fruktóza), 100g mletých ořechů, 4 rovné lžičky skořice, 2 lžičky citr. šťávy.
+ bílek na potření a sekané ořechy na posypání
-----
Na vále zpracujeme těsto a dáme v mikrot. sáčku odpočinout do lednice. Pak na pomoučeném vále vyválíme, vykrajujeme tvary a dáváme na plech vyložený papírem na pečení. Bílek si vidličkou rozšleháme se lžičkou vody, potřeme vykrojené cukroví, posypeme sekanými ořechy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. U nás mají radši, když jsou víc upečené-takže když okraje trochu zhnědnou. 

 

DIA-OŘECHY

15. 12. 2023

280g hladké mouky, 70g mletých vlašských ořechů, 100g moučkové Fruktozy, 190g másla
krém: máslo, Fruktoza, mleté vlašské ořechy, rum
+ čokoládová poleva (dia hořká čokoláda + kousek Omegy) a mleté vlašské ořechy na ozdobu
 
Uděláme těsto a necháme odležet v lednici. Pak naplníme formičky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Formičky nemýt a nevymazávat, vyklápíme horké. Slepíme krémem a kulatý konec máčíme v dia čokoládové polevě a omočíme v mletých vlašs. ořeších.
 
 

DIA-PLNĚNÉ CUKROVÍ

11. 2. 2023

Těsto: 150g hladké mouky, 50g ovocného cukru (Fruktóza, Fruktopur), 50g hery, 1/8 l (125ml) zakysané smetany, 1 lžička citr. šťávy.
Náplň: 4 lžíce dia meruňkové marmelády, 3 lžíce mletých lískových oříšků, špetka skořice.
Na potření: 1 žloutek, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce ovocného cukru-vše rozšleháme vidličkou.
+ mleté lískové ořechy na posypání-nemusí být
-----
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Pak na pomoučeném vále vyválíme placku asi 3 mm silnou, vykrájíme kolečka (nebo jiné tvary) , dáme na vymazaný plech, doprostřed dáme náplň a přiklopíme dalším kolečkem. Přimáčkneme okraje, potřeme směsí, příp. posypeme mletými oříšky a v předehřáté troubě na 180°C upečeme dorůžova.

 

DIA-POMERANČOVÉ CUKROVÍ

11. 2. 2023

Těsto: 120g hladké mouky, 77g hery, 50g ovocného cukru (Fruktopur nebo Fruktóza), 1 žloutek, 2 lžičky pomerančové šťávy, trošku jemně nastrouhané pomerančové kůry, pár kapek pomerančového aroma (nemusí být).
Náplň: dia pomerančová marmeláda
Poleva: dia čokoládová poleva (hořká dia čokoláda a kousek Omegy) a cca 2 půlky sušené meruňky na ozdobu
+ hladká mouka na vál, papír na pečení
-----
Na vále zpracujeme těsto a dáme v mikrotenu odpočinout do lednice.
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát, vykrájíme tvary a upečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlé slepíme dia pomerančovou marmeládou, polijeme dia čokoládovou polevou a zdobíme kouskem sušené meruňky.




pomerančová dia marmeláda z Kauflandu

 

DIA-SACHERKY

11. 2. 2023

Těsto: 180g polohrubé mouky, 20g kakaa, 115g hery, 50g ovocného cukru (Fruktóza nebo Fruktopur), 1 žloutek.
Náplň: dia meruňková marmeláda
Poleva: dia čokoládová poleva (dia hořká čokoláda a kousek Omegy)
+ pečící papír na plech
-----
Těsto zpracujeme na vále a uložíme v mikrotenu rozležet do lednice.
Z těsta uděláme válečky, krájíme na stejné kousky, děláme oválky, uděláme hluboký důlek a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Po vychladnutí plníme dia marmeládou, necháme trochu zatuhnout a hustě překryjeme proužky polevy (polevu si dáme do igelit. sáčku, necháme zhoustnout, odstřihneme malinký růžek a zdobíme).

 

DIA-SKOŘICOVÉ KOŠÍČKY

11. 2. 2023

Těsto: 100g hladké mouky, 100g mletých vlašských ořechů, 100g Hery, 100g ovocného cukru (Fruktopur, Fruktóza), 4 lžičky skořice, 2 lžičky citr. šťávy, 1 žloutek.
Náplň: 3 lžíce másla (nebo rostlinného tuku), 3 lžíce mletých dia piškotů, 3 lžíce sekaných ořechů, 3 lžičky dia marmelády, rum.
+ čokoládová poleva (dia hořká čokoláda a kousek Omegy) a sekané ořehy na posypání
-----
Na vále zpracujeme těsto a dáme v mikrot. sáčku odpočinout do lednice. Pak si uděláme z těsta válečky, nakrájíme na kousky, v ruce uděláme kuličku a na pomoučeném vále splácneme dlaní na placičku. Pomoučenou stranou vložíme do formičky, prstem trochu ve formičce urovnáme. Naplněné formičky dáváme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Já mám mini košíčky-takže doba pečení je závislá na velikosti formiček. Košíčky vyklápím hned, jak jdou formičky vzít do ruky.
Vychladlé naplníme náplní, uhladíme, potřeme čokoládou a zdobíme sekanými ořechy (nasekané ořechy jsem předtím chvíli upražila na suchém plechu v troubě).
Náplň: vše utřeme v misce.

 

DIA-ŠLEHAČKOVÉ CUKROVÍ

11. 2. 2023

400g hladké mouky, 250g 100% tuku-např Omegy (nastrouhat), 1 šlehačka.
+ ovocný "vanilkový" cukr
-----
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Pak vyválíme, vykrájíme tvary,pečeme v předehřáté troubě na 180°C a ještě teplé obalujeme v DIA "VANILKOVÉM" CUKRU.
Z uvedených surovin  je hodně cukroví-stačí z poloviční dávky a druhou polovinu udělat naslano-před pečením posypat solí a kořením, sýrem apod..

 

DIA-ŠLEHAČKOVÉ CUKROVÍ 2

14. 12. 2023

400g HL mouky, 250g másla, 250ml šlehačky 33%                                                                                                                              + moučkový Xylitol s vanilkou na obalení
Uděláme těsto a dáme odležet do lednice. Pak vyválíme cca 3-4 mm, vykrájíme tvary a pečeme na 180 °C do růžova. Ještě teplé obalujeme v Xylitolu s vanilkou.