Jdi na obsah Jdi na menu
 


O jedné malé palačince

article preview

   Byla jednou jedna malá palačinka s domácí marmeládou a perníkovým kořením, jelikož obsahuje bylinky prospěšné našemu zdraví. Ta palačinka byla na talíři a už jí bylo trochu smutno, protože její tvůrce ji vytvořil pro celou rodinu. Jenže ta manželka si hlídala figuru a tak váhala, zda si tu palačinku dát. Když by si jí nedala, tak sice bude hubená, ale přijde o to, co je v životě důležité.

     Zkusit nové jídlo či si dát nějakou menší pochutinu není běžný na nervózní upnutou ženu, která si hlídá postavu a to muži nemusí. Proto se rozhodla, že si někdy dá něco sladkého ke kafíčku, protože jedna pochutina denně neublíží a člověku zvedne náladu. Tak si tu palačinku vzala a zjistila, že je stále dost hubená a pak si šla zacvičit, protože se o sebe stará a není jí jedno, že by vypadala jako tlustá dcera Tesaříka, co jí kolečka už nevezou. To je dobré čtení i pro malé děti, aby se nepřejídaly. Obezita je dnes velkým problémem, ale taky si nesmíme úplně odříct ty pochutiny, při kterých se tradiční rodina zabaví a bude mít radost ze života. Jelikož to je běžná tradiční česká pochutina a nebojte se ji připravit z bílé mouky či nějaké Vaší dobré, kterou máte v domácnosti a budete si to vychutnávat. Po jedné palačince cvičit nemusíte, pokud jich nehodláte snít naráz pět. To už do zdravé stravy nepatří.

    Poučením je, kvůli jedné palačince neztloustnete, a tak si ji dejte s radostí, protože radost je taková cesta, jak zazářit ve velkém sociálním měřítku. To je důležité. Až se rozzáří řada lidí ve společnosti, tak bude svět veselejší a jiní budou z toho zajímavě opařený jako zmoklí kohouti. A jak to bývá v těch realitách, kterých je nekonečné množství, kohouti jsou panovační, a tak jim nedávejte palačinku, která zbude od oběda a dejte si ji ke kávě. Protože plýtvat božím darem je velký hřích.

     Při nákupu si nechte zbytek jídla zabalit sebou a darujte ho těm, které to štěstí neměli. Já to dělám běžně a vím, že jsem udělala dobrý skutek. Důležité je ten skutek dělat z nezištných důvodů a pro spokojenost jiných. Na druhou stranu to je lepší, než vhodit mince do nějaké nádoby na pražské památkové ulici těm, kteří by mohli taky pracovat a nechat je trochu zjistit, že bez práce nejsou koláče. To je druhé poučení.

    Proč to píši ženám, i když by to mohli číst muži? Protože ženy jsou vůdkyně mužů, ačkoliv muži si to nikdy nepřipouští. Neví o tom, a přitom se celé generace řídí jejich myšlením, protože moudrá žena je zárukou šťastného a spokojeného života v současné společnosti. S přáním palačinkového dne růžička z chaloupky na vršku :-)