Jdi na obsah Jdi na menu
 

Akce 44 hodin 2

1. 5. 2009
Změny v pravidlech:

- Na mrtvolišti je respawn každou celou hodinu pro jeden tým a každou půlu pro druhý tým (před akcí bude upřesněno), to znamená že hráč, který musí být na mrtvolišti hodinu/dvě příjde, vyčká daný čas určený pravidly a vrací se do hry následující celou/půlu.

- Hráč odcházející do hry si nemusí chodit pro rozkazy k veliteli a ani nemusí nejdříve do hlavní základny.

- Počet flašek nutných k odpálení bomby se snížil ze 45 na 40.

- V prostoru budou navíc zakopány dva 5l kanistry v hodnotě 10 flašek. Budou zakopány zhruba na opačných stranách herního prostoru a místa budou označeny shodně s klasickejma flaškama.

- Pořadatelé budou mít k dispozici kvalitní alkoholtester a pokud by vznikly nějaké problémy a u dotyčných byl změřen alkohol, tak bude dotyčný vyloučen z akce.

- Pokud se nepovede týmu lokalizovat nepřátelskou hlavní základnu do nedělního rána, bude její pozice sdělena veliteli.

- Láhve v chemické základně mohou být schované v okruhu 10m od látky označující základnu, nemusí být v bedně, pokud se základna zrovna nepřesunuje.

- Sobotní akce je pro nedostatek lidí zrušena.


Bude se jednat více o military než airsoftovou akci (méně přestřelek, více průzkumů - chození, více zaměřeno na přežití v přírodě, plnění úkolů atp.).

Ve snaze docílit zkvalitnění akce, aby se líbila co nejvíce lidem, vám všem dáváme možnost psát nápady na změny, připomínky... vaše kreativní výtvory nepřijdou nazmar, i když třeba nebudou moct být momentálně zakomponovány so scénáře, budou sepsány a v budoucnu třeba využity na spoustě jiných akcí a budem rádi když nás lidé takto kreativní a se snahou pomoct budou na těchto akcích doprovázet.

kontakt :  marek.kuzel@gmail.com, nebo pokud by byl problém, tak Kuzel22@seznam.cz


Mára, Máca - Elvis_ a Batman


Akce „44 hodin 2“

 

 

Úvod

 

Blízký východ je jedna z důležitých kolébek civilizace a proto byl vždy, co historie pamatuje, centrem sporů, násilí a konfliktů mezi mnoha náboženskými či politickými skupinami. Po vzniku Izraelského státu se tato situace ještě přiostřila, a to hlavně mezi Palestinci (araby, kteří žijí v autonomní oblasti Izraele a okolních státech - vyznávají islám) a Židy, kteří tento stát nedávno založili (na úkor právě Palestinců), vyznávajících judaismus a také neváhajících použít sílu, aby si tento stát udrželi. Palestinci pohlíží na Židy jako na vetřelce a bezvěrce a Židé naopak na Palestince, jako na agresory, kteří jim brání ve znovu zbudování dávného židovského státu. V Izraeli tak vzniklo mnoho palestinských teroristických skupin, bojujících více či méně za vlastní, nebo náboženské zájmy. Bojují, jak proti hlavnímu nepříteli – Izraeli, tak mezi sebou o posílení vlastního vlivu nebo moci.

 

 

 

Popis

 

Jsi členem jedné ze dvou teroristických organizací – buď Brigády mučedníků Al-Aksá (kteří sou známi svými bombovými útoky proti civilnímu obyvatelstvu v izraelských městech), nebo jsi členem nezávislého hnutí Hamas (stará organizace, v nynější době proslavena ostřelováním Izraele raketami Kassám, které si vynutilo plnohodnotné okupování palestinských autonomních území izraelskou armádou).

 

Nedávno explodovala nad Pásmem Gazy izraelská vojenská stíhačka, která měla na palubě kazetovou (kontejnerovou) chemickou pumu. Je tu předpoklad, že puma byla jen povrchově poškozena a samostatné segmenty s chemikálií uvnitř se rozšířily do zalesněného okolí zhruba rozloze 2 x 2 km. Tato oblast je v poli působností obou teroristických organizací a ty se nezávisle na sobě snaží na svou vlastní pěst získat co nejvíce těchto roztroušených chemických látek a vyrobit tak účinnou chemickou bombu, kterou by mohli následně použít pro prosazení svých vlastních zájmů.

 

Musíte být pořád ve střehu, hrozí nebezpečí Izraelské intervence.

 

Tvým úkolem je pomoci své straně nashromáždit a popřípadě ubránit tyto látky, aby se z nich dala vyrobit bomba a ta se mohla odpálit. Ačkoliv je hlavním cílem obou skupin odpálit bombu v Izraelském městě, tak důvody k této akci jsou vzájemně u každé skupiny odlišné. Navíc mezi těmito frakcemi zuří boj o moc, takže vzájemné větší či menší krvavé střety nejsou žádnou neobvyklostí. Není se tedy co divit, že o chemické látky se bude muset mezi těmito skupinami bojovat – na život a na smrt, ve jménu Alláha.

 

 


Herní pravidla – chod hry

 

Cíle hry:

Primárním a hlavním cílem hry (týmu) je nashromáždit 40 půllitrových plastových láhví s barevnou kapalinou, které budou rozmístěny po herním prostoru. Po nashromáždění dostatečného počtu láhví musí každý tým vyrobit bombu a tu odpálit. Vítězí strana, která jako první odpálí bombu a tímto také celá hra končí.

 

Sekundárním (individuálním) cílem hry je „zajmout“ co nejvíce svatých bojovníků (hráčů) protistrany a tím protistranu oslabit (a také tyto bojovníky možná v budoucnu konvertovat na stranu svou). Nejúspěšnější hráč bude odměněn pytlem kulí (Guarder 0,25 g 4000ks).

 


 Jednotlivé úkoly:

Prvním úkolem každého týmu je vybudovat svou hlavní základnu, ještě před začátkem hry, v čase k tomu přiděleném (2 hodiny), na půlce mapy, která se dohodne (rozlosuje) před začátkem akce.

Hlavní základna bude statická, musí být na jednom místě. Znovuvybudování hlavní základny bude umožněno (na jiném místě) teprve poté, co nepřátelský tým tuto vaši základnu úspěšně dobude a to se může celé opakovat do konce hry.

Hlavní základna musí být viditelně označena látkou 1x1 metr (kterou poskytnou pořadatelé, toto označení nemusí být viditelné na dálku - stačí když bude látka např. položena rozprostřená na zemi). Pokud se nepodaří týmům lokalizovat základnu nepřítele, tak v nedělních ranních hodinách vystartuje vzdušný průzkum a bude jim následně sdělena poloha nepřátelské hlavní základny.

 

Dále musí tým vytvořit (na jiném místě, než je hlavní základna) chemickou laboratoř (bude označena látkou 1x1 metr specifické barvy, opět nemusí být viditelná na dálku) – do této laboratoře budou hráči nosit nalezené fragmenty chemické kazetové bomby, kde se budou skladovat v armádní bedně, kterou každý tým dostane od pořadatelů k dispozici (flašky mohou být jednotlivě schované v době, kdy je laboratoř na místě, ale ne dále, než 10 metrů od látky/vlajky označující chem. laboratoř, při přesunech laboratoře musí být flašky v bedně). Chemická laboratoř se bude muset každých 8 hodin (nelpíme na časech přesných na vteřinu, ale ať je to v nějakém myslitelném intervalu) přesouvat na jiná místa – to z důvodu, že špióni Mossadu jsou nám všem na stopě a není tedy radno být s nebezpečnými a důležitými látkami dlouho na jednom místě. Přesuny chemických látek s celou laboratoří jsou možné pouze ve vojenské bedně, to kvůli bezpečnosti našich bojovníků.

 

K odpálení bomby je nutno získat roznětku. Roznětka bude součástí hlavní základny protitýmu, bude položena na vlajce/látce označující základnu, jako hlavní. Roznětka je malá léková lahvička s výbušnu kapalinou.

 

Po získání roznětky a daného počtu láhví (40) je nutno donést armádní bednu s těmito láhvemi na místo odpalu bomby, kde bude připraven časovač nastavený na 2 hodiny. Tým musí tuto nastavenou a odjištěnou bombu ubránit před nepřáteli, dokud nevybuchne. Po odpálení bomby je hra ukončena.

 

Individuálním úkolem každého hráče je „zajmout“ co nejvíce protihráčových bojovníků a získat tedy co nejvíce jejich dokladů totožnosti.

Každý hráč na začátku vyfasuje označenou kartičku, což bude jeho „doklad totožnosti“. Pokud bude hráč zasažen v boji, obváže si rozlišovací izolepu na paži bílým pruhem látky (obstarají pořadatelé), nebo se může alternativné označit vlastní reflexní vestou. Poté bude muset 10 minut zůstat na místě. Pokud v těch deseti minutách nebude zachráněn spoluhráčem (plácnut rukou), tak odchází na mrtvoliště, kde se prokáže oním průkazem totožnosti u stále přítomného organizátora a vyčká zde 1 hodinu a pak se vrátí do boje. Pokud bude plácnut spoluhráčem, odchází oba na mrtvoliště, ale vrací se, po předložení průkazů, oba do hry okamžitě. Pokud bude plácnut jako první protihráčem, odevzdá mu svůj doklad totožnosti a sám odchází na mrtvoliště, kde mu bude vydán doklad nový. Stráví zde ale 2 hodiny. Toto odebrání dokladu se pokládá za „vzatí zajatce“, je to pouze formalita. Protihráč nemá právo na vás vymáhat žádné informace nebo vám zabavovat vaši výzbroj či výstroj či vám zabraňovat k odchodu na mrtvoliště. Tudíž se dá průkaz získat pouze od hráče zraněného, který sedí na místě s ovázanou hlavou a čeká na odchod/plácnutí.

Při odchodu z mrtvoliště je hráč označen, jako když je mrtvý (označení jako mrtvola). Na takto označeného hráče se nesmí střílet a ani takto označený hráč nesmí jakkoliv hrát. Až hráč uzná za vhodné, tak označení sundá a tím okamžikem se stává plně aktivním klasickým hráčem.

 

Zajmutím velitele protitýmu (velitel bude označen jinak od ostatních řadových hráčů – velitel bude mít na každé paži rozlišovací pásku/izolepu narozdíl od řadových hráčů, kteří budou označení pouze na jedné paži) získává samozřejmě střelec od mrtvého velitele jeho doklad totožnosti, za který po odevzdání získá informaci, kde je ukryt 5ti litrový kanystr v hodnotě 10 klasických láhví.

 

Při dobytí nepřátelské chemické laboratoře se můžou ukořistit všechny jejich dosud nastřádané zásoby chemikálií buď v bedně či schované kolem. Bedna se nechává na místě. Hráči chemické laboratoře nesmí zadržovat láhve u sebe. Hráči mohou mít u sebe láhve pouze, pokud ji přenáší od místa nalezení do chemické základny. Pokud je hráč, přenášející láhev, zasažen, tak setrvává na místě podle pravidel viz výše a na tom samém místě položí (neschovává) i všechny láhve, které má u sebe. Může si je odnést sebou na mrtvoliště, pokud ho plácne spoluhráč. Počet láhví, který může nést jeden hráč, je neomezený, ale při setkání s chemickou laboratoří musí tyto láhve odevzdat.

 

Sobotní úkol (pro lidi, co přijedou až v sobotu):

 

V Pásmu Gazy byl sestřelen Izraelský vrtulník, který přepravoval vězně, naše palestinské spolubojovníky. Úkolem týmů je tyto lidi odchytnout a dát jim znovu možnost, aby zemřeli se ctí pro Alláha a jeho věc.

 

Skupina lidí, co se v sobotu shromáždí U Berana, bude odvedena na místo dopadu vrtulníku, zde se rozejde maximálně po dvojících různými směry (nedá se bohužel z organizačního hlediska zachovat původní týmová příslušnost jednotlivých hráčů, aby to bylo fér). Ve stejný okamžik (bude upřesněno), co se budou tito lidé rozcházet, tak velitelé týmů rozbalí své obálky, kde budou souřadnice spadlého vrtulníku. Úkolem hráčů je tyto lidi „odchytnout“ tzn. lokalizovat a označit rozlišováky vlastní strany, v tu chvíli se ti konkrétní „sobotní“ hráči přidávají na stranu, která je „odchytla“ a bojují s nimi, jakožto klasičtí hráči, dle stejných pravidel. Pokud někdo zastřelí neoznačeného hráče, tak ten si zjistí příslušnost (týmovou) hráče, který ho zastřelil (ten mu to taky musí umožnit, či lépe mu to sám říct). Zasažený neoznačený „sobotní“ hráč odchází okamžitě na mrtvoliště a tam se automaticky přidává k opačné straně, než byla strana bojovníka, co ho zastřelil.

Průkazy vyfasují „sobotní“ hráči před odchodem na místo dopadu vrtulníku.

 

 

 

Obecná pravidla platná pro celou akci

 

Hra je ukončena výbuchem bomby či vypršením času akce (44 hodin) či jakoukoliv jinou domluvou velitelů jednotlivých teroristických organizací.

 

Zásah hráče = smrt hráče (přesněji toto upravují pravidla viz výše) - platí všude do veškeré výstroje (i helmy), i do veškeré výzbroje hráče. Plácnutí rukou dosud živého protihráče = zabití nožem.

 

Je zákaz používání veškeré pyrotechniky v průběhu celé akce v prostoru.

 

V průběhu celé akce musí mít hráči nasazeny brýle (samozřejmě vhodné pro airsoft – které vydrží) a to i v areálu U Berana a i v noci – z důvodů osobní bezpečnosti.

 

Při dobytí hl. základny či chemické základny je možno, že tam budou mít protihráči svoji výstroj či výzbroj – tato se nesmí brát, ani se nesmí jinak protihráčům škodit. Respektujeme osobní majetek! To samé platí u protihráčů, které plácneme, viz výše (průkaz je samozřejmě výjimka).

 

Omezení úsťové rychlosti zbraní – z důvodů osobní bezpečnosti, bylo stanoveno na:

Lehké kulomety max. 150 m/s

Sniperky max. 180 m/s

ostatní max. 135 m/s

Lehké kulomety a sniperky budou konkrétně povoleny při přeměřování úsťové rychlosti všech zbraní před začátkem hry (máme chronometr, neměl by to být problém, přeměření bude nejspíše možno i při informativní schůzce dva týdny před hrou, viz níže, z informativních důvodů zájemců, kteří si nejsou jisti)

Pořadatelé si vyhrazují právo neschválit zbraň s vyšší úsťovou rychlostí, než 135 m/s, např. mladému nerozvážnému hráči, či hráči bez slabší, záložní zbraně, atd.

 

Rozdělení kanálů pro PMR - jeden tým 1-4, druhý tým 5-8, odposlouchávání povoleno, rušení zakázáno. (bude upřesněno)

 

Hráči pod 15 let musí nosit povinně celoobličejovou masku (např. masku na paintball, pletenou kuklu...). 


Nezletilí hráči (do 18 let) musí sebou mít podepsané potvrzení od rodičů, které se bude vybírat v den před jejich vstupem do hry (pátek, popřípadě sobota). Formulář potvrzení je ZDE, vytisknout a vyplnit.

Nezletilému hráči nebude bez tohoto potvrzení povolena účast ve hře.

Toto neplatí pro hráče, kteří mají toto aktuální (5.3.2009) potvrzení již podepsané, u nás odevzdané a na termín akce platné (je to totožné prohlášení, které se vyskytuje v sekci "Pravidla platná pro objekt U Berana").

 

Organizátor si vyhrazuje právo vyloučit hráče z celé akce (popřípadě celý tým). Např. z důvodu bezhlavého zranění protihráče, neslušného chování či jiného rozumného důvodu.

 

 

 


 
Organizace 

 

Celá tato akce je spíše brána jako military s prvky airsoftu, je tedy možné, že airsoftové střety nebudou moc časté – vše záleží na náhodě a kvalitě týmové organizace, tuto hru pořádáme, abychom si vyzkoušeli něco, né tak obvyklého – hraní v kuse několik dní, fyzická a psychická vyčerpanost atp. Rovnou říkám, že to není pro každého, kdo má rád bezhlavé airsoftové přestřelky, tak si tady na svou moc nepřijde, s tím počítejte dopředu. Ale na druhou stranu byla tato hra naplánována se snahou co nejvíce přestřelek vyvolat, aby se z toho nestala čistě military akce.

 

Od každého hráče bude vybrán poplatek v hodnotě  50 korun a bude použit na pokrytí výdajů organizátorů spojených s organizací této akce (např. nákup armádních beden do chem. laboratoří, výrobu průkazů atp.)

 

V každé hlavní základně bude přítomna jedna lékárnička + bude lékárnička k dispozici U Berana.

 

U Berana bude k dispozici 100 l pitné vody (snad bude i doplněno v případě, že dojde).

 

U Berana bude k dispozici „legální“ ohniště, samozřejmě s možností vaření atp.

 

U Berana je samozřejmě možnost parkování a vždy tam bude přítomen aspoň jeden organizátor.

 


 

Závěrem:

 

 

Své náměty a připomínky nebo dotazy posílejte na maily

(ideálně na všechny):

 marek.kuzel@gmail.com, R.9@seznam.cz, mjurcik@centrum.cz

 

 

 

Přihlášky posílejte nejpozději do 12. dubna na mail: marek.kuzel@gmail.com

(z důvodu detailního naplánovaní akce a organizační schůzky 18. dubna)

 

Těšíme se na vaši účast!

Za AS Vítěznou Mára a Batman a za 71. mvp Máca - Elvis_

 

Komentáře

Přehled komentářů

Video

(Ml.Hosp., 18. 5. 2009 8:03)

mno jo...je pekny:-)

Video

(Batman, 17. 5. 2009 19:46)

Jasne, je dobry ;)

videa

(safa, 17. 5. 2009 16:59)

sak v pohode,ja sem jenom rad ze se video muze sirit dal, a tak libylo se aspon nebo ne?

Video

(Batman, 17. 5. 2009 16:26)

nojo, me to poslal kamos, takze tak :)

video

(safa, 17. 5. 2009 14:06)

batmane nejako si me predbeh,jinak do tejdne budem mit snad na netu i report,a video ja zplacany z toho mala co sme natocili,meli sme natocino jenom neco malo okolo 5ti minut pac na nataceni nebyl pri akci cas

Video

(Batman, 17. 5. 2009 13:13)

http://www.youtube.com/watch?v=XRoJZkK-Tg8

22. regimentu díky ;)

Spaní

(DC, 15. 5. 2009 22:23)

jo, hlídal to tam Sonny + 1 (aspon tušim že to tak bylo) a on budil lidi. bez něj by to padlo hned :D

Spani

(Batman, 15. 5. 2009 21:37)

No ja bych na ne tak tvrdej nebyl, pri prvnim utoku spali temer vsichni :)

Desert Team

(DC, 15. 5. 2009 15:54)

Deserti buďto spali nebo žrali (viděls je dělat něco jinýho?) - teda pokud nepočitám ten oheň, nad kterym si ale opejkali buřta, takže to je jedno. První útok spali a ten druhej (teda pokud nebyli na základně a to si nejsem jistej) spali určitě taky

Fotky

(Hankye, 15. 5. 2009 15:04)

Jen bych chtel podotknout ze fotky http://hankye.rajce.idnes.cz/Akce_44_hodin/ nejsou ode me ale od Bestaka ze 42RMCsp.

Boj v prikopech

(Hankye, 15. 5. 2009 10:16)

Ta pocetna skupina byly 4 lidi :) Boj v noci v prikopech byl dost drsnej.V nedeli rano utok modrych?
No pecka to bylo neco uzasneho. Mam takove 100% podezreni ze desert team zase chrápal a proto ste k nám vlítly zezadu kde nebyly valy za ktere se schovat.

Objevení základny červených

(Batman, 15. 5. 2009 9:47)

Hned po začátku hry jsem vyslal dvojici průzkumníků (Máca, Rosťa), kteří měli za úkol najít vaši základnu a hlásit, co během průzkumu uvidí. Bylo to podle mě štěstí, že to našli tak brzo, Máca správně usoudil, že začnou od severozápadu herního prostoru, kde je nejpravděpodobnější výskyt a pokračovali k severovýchodu a asi v tý půlce cesty na vás narazili. Všechno si dobře omrkli, přiblížili se co nejblíž, nahlásili (mohla bejt tak 18.-19. hodina) že ji našli. Pak dostali rozkaz ať se stáhnou, ale při stahovaní byli zasaženi a obráni o kartičky...

Zajímavé

(DonNight, SG17, 14. 5. 2009 22:48)

Ale chybí mi jedna podstatná věc. Jak jste přišli na umístění naší základny? Jinak pokud jste si v sobotu mysleli, že známe polohu vaší základny, tak ani omylem, nebo se aspoň tato informace nedostala k velení, protože se základna celou sobotu hledala. Jinak tu neděli jsme to už hráli taky na plichtu, do prostoru modrých už šli jen dobrovolníci. Jinak k postu DCho, mimo základnu bylo stále 50-70% lidí a kdyby neznal nepřítel polohu, tak bych se nebál ani extrémnějšího počtu.

Report z 44ky - část první

(Batman, 14. 5. 2009 17:15)

Takže, jak to zhruba bylo... podle toho co si pamatuju :)

V pátek po rozchodu od Berana jsme se vydali na vyhlídnuté místo vybudovat základnu. Tu jsem pojal partyzánským stylem, v místě, které bylo kryté před očima náhodných hlídek v malé roklině skoro ze tří stran kryté skalami vysokými cca 3-4 m. Spoléhal jsem se že nás aspoň půlku hry neobjeví a to se mi téměř zadařilo. Obrana základny byla založená na hlídkách nahoře, pokud by byl nějakej zásek, přišla vždy rychle posila ze základny, ta byla od hlídek max. 20 metrů.

V pátek se nic nedělo, já byl na základně s několika týmama, zbytek byl vyslán na podporu a sbírání flašek k chemické, pod velením Karla. Nasbírali jsme poměrně rychle dost flašek za pátek a to díky tomu, že Amundzen našel náhodnně zakopanej 5 l kanystr. Večer jsme ukončili pátrání po flaškách, měli jsme jich něco kolem 30, přesnej počet už nevím, takže vynikající výkon za to odpoledne.

Na brzké ranní hodiny byl naplánován přepad základny červených - počítali jsme s tím, že když jim dobyjeme základnu a nevezmeme rozbušku, tak tím budeme celou sobotu poutat jejich síly v základně na její obranu a tak budeme mít více prostoru na sběr flašek. Dále jsme samozřejmě počítali s tím, že vybití základny bude morální šok pro nepřítele a ubere mu hodně sil. Lokaci základny jsme znali díky vynikajícímu průzkumu dvojice Máca a Rosťa (místo jsme znali už asi od 6ti hodin pátek odpolko). Rozdělili jsme se na dvě skupiny, diverzní a skupinu hlavních sil. Diverzní skupina v počtu asi 6ti nejzkušenějších lidí se vydala na základnu obchvatem zleva (když se koukáte na mapu a sever je nahoře) a hlavní skupina v počtu asi 18-20 lidí to chtěla vzít zprava se zastávkou u Berana, tu jsem vedl já. Plán byl takový, že hlavní skupina zahájí ve stanovený čas útok (4:30 tuším) a diverzní skupina se nenápadně přiblíží co nejblíž a rozpoutá peklo z opačné strany a nepřítel zpanikaří a roztrousí své zbylé síly.

Report z 44ky - část druhá

(Batman, 14. 5. 2009 17:14)

Zásek nastal u hlavní skupiny hned jak odešli od Berana, srazili jsme se na cestě s jakousi skupinou, měli jsme silné podezření na nepřítele. Chválim bleskové stažení do obou příkopů. I když neznámá skupina znala naše heslo (heslo byl nějakej noční pták a odpověď jiný noční pták) ale jelikož jsem měl stále podezření, vyslal jsem dopředu dobrovolníka, aby si to ověřil, ten samozřejmě umřel :) Chvíli jsme zůstali na pozicích, páč nebylo vidět lautr nic, sem tam se střílelo, asi 2 nebo 3 lidi od nás umřeli, od nich taky odcházelo pár lidí, já sem náhodnou dávkou zasáhl jednoho, ten jen řekl "au", za což se mu dodatečně omlouvám, bylo to poměrně na blízko :) Po asi 5ti minutách střílení do tmy jsem usoudil, že situace je neúnosná, že máme zpoždění v útoku, začíná se rozednívat, budem lehké terče, proti nám je asi poměrně velká skupina a proto jsem zavelel ústup, zformování a nenápadné odpoutání od nepřítele. Na můj povel se sešlo asi jen 9 lidí, nedalo se ale nic dělat, zbytek jsme museli zanechat v boji, měli jsme jinou a důležitější práci. Zvolili jsme přímou trasu od Berana k základně červených, vyhýbali jsme se cestám, protože jsme s nima měli špatnou zkušenost. Vedl jsem lidi podél lesního průseku, kterej končil až u základny červených, díky tomu jsme k ní dorazili poměrně rychle. Jak jsme vyšli z hustého lesa, zpozorovali jsme pohyb a hned jsme všichni zalehli za val cesty. Po chvilce čekání jsme uslyšeli nedaleko střelbu, tak mi bylo hned jasné, že diverzní skupina zaútočila (při záseku jsem jim popsal naši situaci a řekl, že pokud nedorazíme, ať zaútočí sami, což udělali). Hned jak jsme vstali z cesty a začli útočit, tak jsme viděli asi 30 metrů od nás asi 4 nebo 5 spacáků, vyslal jsem tam Morrise, ten je obral o kartičky, pak jsme hned sejmuli jednoho janka, kterej přiběh a byl očividně dezorientován. Po dobytí hnízda Desertteamu jsme postoupili ještě asi 20 metrů, ale tam už byl odpor a já to jako (ne)správný velitel schytal první v čele skupinky :). Útok se nezdařil, svůj účel na jednu stranu splnil, ale na druhou se červený opevnili o to lépe a o to hůř jsme dopadli nedělním nočním útokem.

V sobotu kolem poledne (aspoň myslím) byla odhalena naše základna, nebo aspoň její hrubá poloha a začali kolem nás přestřelky, které nebyly nijak silné, ale neměly konce. Útoky jsme vždycky odrazili a sobotu přežily a ještě nasbírali pár flašek.
V sobotu odpoledne jsem se konečně shledal s týmem 4.pzpr, kteří přijeli v ranních hodinách a operovali celou dobu na straně nepřítele a taky sebou přinesli asi 6 flašek, díky kterým jsme jich měli v tu dobu asi 42, což stačilo k výrobě bomby. Proto jsem naplánoval, že po zbytek dne se všichni stáhnou do základny, kterou budeme bránit (a kterou jsme ubránili).

Report z 44ky - část třetí

(Batman, 14. 5. 2009 17:14)

Teď už nám jen scházelo dobýt základnu červených a ukořistit jim rozbušku, proto byl naplánován druhý noční útok, tentokráte na čas po dvanácté, protože jsme předpokládali, že v ranních hodinách nás budou čekat a proto spíš zaútočíme za svitu měsíce, než za ranního rozbřesku.

Před setměním jsme tedy co nejvíce zamaskovali tábor, když půjde někdo v noci kolem, aby mu nedošlo, že tam tábor je. Nechali jsme v něm jediného člověka, kterej byl na skalkách zamaskovanej a mířil na vlajku s rozbuškou. Taková poslední pojistka. A my jsme se ve zbytku (asi 25 lidí - bohužel v sobotu večer nám hodně lidí odjelo nebo s z organizačních důvodů byli na beranovi - velmi citelná ztráta, ale nedalo se svítit) vydali na místo srazu se členama chemické základny, kteří se k nám měli připojit. Bohužel ti narazili na nepřítele a tak jsme se vydali na útok sami. Po cestě se nám taky podařilo ztratit kontakt s týmem 4.pzpr, bohužel další citelná ztráta, ale statečně jsme pokračovali. K základně modrých jsme se dostali po obvodu lesa, rozmístili jsme se do lajny podle cesty a měli jsme v plánu zaútočit rojnicí za rychlého postupu, aby neměl nepřítel čas na přípravu obrany. Tady se stala další nemilá věc - předpokládal jsem, že nám bude měsíc osvětlovat aspoň trošku terén, ale ten už byl moc v úhlu a přes stromy nedosvítil, tudíž byla tma jak v pytli. Nařídil jsem hned po prvním kontaktu osvítit místo baterkou a zpustit plnou palbu tím směrem. Plán to byl hezkej, ale díky vynikající obraně červených se moc neosvědčil. Hned po zahájení postupu v rojnici k základně červených jsme byli odhaleni - viděli jsme červeně přísvit noktovizoru, vydal jsem rozkaz noktovizor osvítit a zahájit postup. Stalo se, strhla se neuvěřitelná střelba. Bohužel útok jsem opět vedl jen já s Mácou, ostatní se někde zasekli. Hned po zahájení přestřeky vznikl další zásek - zjistili jsme, že máme jedno hnízdo červených (SG) v pravém boku našeho postupu. Z tohoto hnízda na nás začli střílet a svítít a bohužel se stalo to, že jedno individuum od nás s nejsilnější baterkou, kterej byl nejdál od toho hnízda na něj posvítil, čímž prakticky ozářil všechny členy našeho útoku a tím odhalil jejich siluety. Já s Mácou jsme kvůli tomu téměř okamžitě padli a několik dalších lidí taky. Poté jsem zformoval několik mrtvol a vydali jsme se k Beranovi.

Report z 44ky - část čtvrtá

(Batman, 14. 5. 2009 17:13)

Noční útok dopadl téměř fiaskem (ještě, že se nám aspoň podařilo vybít hnízdo SG týmu a zabít pár červených). Každopádně mám z tohoto útoku úžasné zážitky a pocity :)

Po příchodu na Berana jsem prakticky usnul/omdlel vyčerpáním, vzbudil jsem se ráno po šesté (první a jediný 3 hodiny spánku za celou akci), zformoval několik lidí a vydali jsme se na základnu. Po zkontrolování situace na základně a zjištění, že nás naštěstí nedobyli jsem usoudil, že vzhledem k nedostatku lidí (v tu chvíli nás bylo za modré asi 30) budeme hrát na plichtu (netušili jsme, že červení nemají nasbíráno dostatečné množství flašek, předpokládal jsem že budou mít a jediný co budou chtít je dobýt naši základnu a získat rozbušku). Všechny lidi jsem soustředil k obraně základny. Od červených přišlo několik útoků, po jednom z nich zbylo na základně asi jen 5 lidí. Poté hra úderem 10té hodiny skončila, protože nikdo nezískal rozbušku bomby a tudíž by do 12:00 nestihli bombu odpálit.

Silné zážitky z akce:

- vynikající první noční přepad, podřezat tolik lidí ve spánku... to bylo 100% lepší, než jsme čekali :)

- strach celej pátek a půl soboty, aby červení neodhalili základnu, když se v pátek večer kolem tři ztracení neustále potulovali, adrenalin byl hodně vysoko :)

- noční mrazíky - kvůli nim jsem nespal ty dvě/tři hodiny, co jsem měl na spánek v pátek v noci

- druhý noční útok - pochod na místo základny byl o nervy a vlastní boj, ačkoliv skončil neúspěchem, si asi budu pamatovat ještě hodně dlouho, takovou kanonádu asi jen tak někde zas neuslyším :)

- nedělní vyčerpání - to se mi ještě nestalo, abych byl někdy tak vyčerpaný

A

kci hodnotim velmi kladně, dopadla daleko akčněji a lépe, než jsem čekal, velkou roli hrála náhoda a prosté štěstí/smůla.

Mínus akce byli lidi, v dosti případech jsem byl zklamán jejich jednáním, zvláště pak, když se se mnou hádají o pravidlech (pozn. ty pravidla jsem sepisoval a opravdu jsem věděl, co v nich je :) )

Příště se budeme snažit vychytat drobnosti, které se neosvědčili :) už se těším na 44 hodin 3, snad budem mít místo kde se bude hrát a snad už nebudu muset dělat velitele :)

Batman

Pár slov

(DC, 14. 5. 2009 13:56)

Rád bych přidal pár slov. Akce byla parádní, co na ni říct. Bylo ale pár věcí (za které organizátoři zase tak nemohli) a to byl přístup lidí. Organizátor na začátku jasně řikal "pokud nemáte aspoň 2 svědky, že to dostal, tak buďte ticho. Pořvávání bylo každou chvíli slyšet z obou stran a zažil jse man vlastní oči, že to lítalo 5 metrů za spoluhráče a už se ozývalo "ty vole dyť sem ti zkropil celý záda" a nebo taková humornější kdy po mě střílel někdo zpoza stromu a vůbec mu to nestřílelo (tak jsem ho slušně upozornil,že má někde problém). Lokalita byla výborná (hlavně místo základny modrých), kopce, kameny, parádní krytí. Není rpavdou, že se červení nesnažili někam chodit. Chodili pořád, ale za situace, kdy nepřítel o vaší základně ví a vy o jeho nikoliv nemůžete vyslat 80% lidí na průzkum, ale vždy bylo mi,mo základnu 15-40% lidí, kteří prozkoumávali vytipované oblasti.

To, že dostali červení nasekáno se mi taky nezdá, je to věc názoru. Ano, 2 noční útoky byly částečně úspěšné (z toho důvodu, že DesertTeam 2x spal a při prvnim útoku bylo vzhůru jen pár lidí), ale při útoku v sobotu červení dosáhli také několika vítězství (dobytí chemické základny alespoň na chvilku, apod.). Celkově ale nevyhrál nikdo, protože se žádné straně nepovedlo dosáhnout vytyčených cílů - ukrást rozbušku a odpálit bombu. Jen bych podotkl, že při dvou nedělních útocích útočilo nejdříve 6 a posléze 5 lidí a podle informací od Batmana jsme vázali o dost více lidí. Toť asi vše. Jak jsem již řekl - akce byla dobře zorganizovaná, ale přesně jak org řikal - jak hrajete vy, tak tu akci děláte i ostatním (pokřikování "určitě máš", nepřiznávání, "ochcávání" protivníků že raději nedá kartičku a dělá jako že nic, apod. do nikoho nevidim, ale tak můžete vzpomínak, kdy jste šli pryč dřív, nepřiznali tohleto líznutí, tahali kartičku někde z Jugoslávie aby měli kamarádi čas apod.

Hodnotil bych 9/10

Další raport

(Batman, 14. 5. 2009 13:24)

Celkem svérázně napsán, bavil jsem se u toho :)

http://www.as-jicinsko.cz/?site=0&detail=36

Další fotky

(Batman, 13. 5. 2009 11:31)

Od červených, konkrétně od Hankyeho

http://hankye.rajce.idnes.cz/Akce_44_hodin/