Jdi na obsah Jdi na menu
 

Výstup na Sněžku 5.-6.8. 2011

7. 8. 2011

 

Report:

 

V pátek 5.8. kolem pul osmé večer jsme já (Batman), Ouško, Máca a Michal dorazili na Pomezky s cílem udělat si pochod přes Sněžku do Pece. Po malém posilnění v první hospůdce jsme se po deváté hodině za stmívání vypravili směr Jelení bouda, kde byla naše první větší zastávka.

Ve 22:00 jsem se pokusil poprvé navázat spojení s Radarem (který se nacházel v civilizaci) zkrze RFko, které jsem sebou celou dobu táhnul. Bohužel pokus nebyl úspěšný, Radar prý měl vybitou baterku a nemoh ji nabít a tak dále... trochu tušili že by to tak mohlo dopadnout. Přes to všechno jsem ale každou hodinu do finální jedné v noci na Sněžce o navázání spojení s Radarem pokoušel, ovšem neúspěšně.

Po zdolání Klimešových schodů (a zjištění, jakej je Klimeš strašnej mamrd :) ) jsme konečně vylezli na Jelení vrch, odkud jsme pak přes hřeben došli až pod vrchol Sněžky, kterou jsme za husté mlhy kolem 00:45 zdolali. Zde jsme udělali vrcholové foto, převlíkli se do suchého, uvařili čaj, najedli se a usnuli.

Před pátou ranní jsme vstali na východ slunce, který jsme si kvůli mrakům vůbec neužili a Máca mezitím běžel na Jelení vrch bezúspěšně hledat svoji baterku za 1500,- kterou si myslel že tam ztratil. Kolem sedmé jsme vyrazili dolů směrem k Luční boudě, kde byla naše další zastávka. Lučníí byla bohužel zavřená, tak jsme akorát poseděli, dali si čaj a vyrazili k Výrovce, kde jsem už měl kliku a dal jsem si kolem 9. ranní pivo :). Pak už následoval sestup do Pece přes Richterovy Boudy. Po dvanácté nás Havlas vyzvedl autem v Peci v hospodě na Peci, kde jsme se zastavili na polévku a hodil nás na Pomezky k autu, čímž prakticky výšlap skončil.

Poznatky z cesty: Michal tihne k paragánům, Ouško je fňukna a Máca tragéd, jen já jsem kolotoč a duševně zaostalý po 2h spánku :)

Batman

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dotaz

(michal, 7. 8. 2011 18:29)

tak kdy jdem znova?