Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tørumova rozlucka snu

25. 10. 2007

Rosenborg - Valencia C.F. 2:0

Hraci Rosenborgu vedeli, ze se nachylil cas trenera Tøruma a snazili se odcinit prohru ve vikendovem zapase v Lillestrømu. Zapas Ligy mistru proti jednomu z nejlepsich tymu Evropy - Valencii - vsak nemel byt tim pravym orechovym. Realita byla ovsem zcela jina.

Rosenborg se ujal iniciativy hned po zacatku zapasu. Hraci hostujiciho tymu meli problem dostat se vubec na svou utocnou polovinu, a pokud uz se jim to podarilo, branku Hirschfeldovu vicemene neohrozili. Domaci vsak nebyli schopni dat ten nejdulezitejsi balon - do vylozene sance.

A tak i pres vyssi aktivitu vyjadrenou strelami (9:4 celkove, na branku 3:0) ci pomerem zahravanych rohovych kopu (6:1) tymy odchazely do saten za stavu 0:0.

Patrne mala boure probehla satnou hostu o prestavce, jak jinak si vysvetlit mnohem vetsi aktivitu Spanelu v pocatecnich fazich druhe pule. Jenze jejich snahou rychle otrasla branka domacich. Dorsin poslal pekny centr ke Konemu a brankar hosti Casillas nastesti nema tak dlouhe nohy, aby na mic dosahl - 1:0.

Kdo by si myslel, ze RBK prestane hrat a bude cekat pouze na brejky, hluboce se mylil. Po rohu zahravanem Markem Saparou se k mici pres Iversena propracoval Riseth a hlavou nedal Casillasovi prazadnou sanci - 2:0. Naslapany stadion hnal sve kone dopredu a nikdo by se nedivil, kdyby na kazde strane hriste padl jeste jeden gol. Valencia zacala hrat, mice na vysokeho Zigice vsak byly az prilis okate a pokud uz se srbsky forvard k balonu dostal, skvela domaci obrana se o ostatni postarala. Za zminku stoji faul a nasledna zluta karta pro Alexandra Tetteye, ktery vsak svym zakrokem zastavil velmi nebezpecnou akci hosti.

Valencia tak slovy jednoho ze spanelskych novinaru odehrala "to nejhorsi, co kdy od nich videl". Rosenborg zvitezil naprosto zaslouzene a ozivil sve sance na uspech ve skupine.

G.: 54. Yssouf Kone, 60. Vidar Riseth
Sestava RBK + hodnoceni (z pohledu autora): Lars Hirschfeld 7 - Roar Strand 9 (86. Fredrik Stoor), Bjørn Tore Kvarme 8, Vidar Riseth 8, Mikael Dorsin 7 - Per Ciljan Skjelbred 8, Marek Sapara 6, Alexander Tettey 7, Abdou Razack Traore 8 - Yssouf Kone 7 (80. Øyvind Storflor), Steffen Iversen 7
Diváci: 21 119
ŽK Rosenborgu: Traore, Strand, Tettey


Riseth - 2:0


Kdo tohle cekal?

 

Náhledy fotografií ze složky RBK-Valencia 07

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář