Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paint Trail Ride 2.6.2012

27. 6. 2012

Paint Trail Ride 2012

Dne 2.6.2012 pořádala americká asociace paint horsů společnou vyjížďku na ranči na Vyhlídce v Lípě u Zlína. S Fušou jsem se to ráno vydala po kopytě na ranč, kde jsem si ho odsedlala a dala do boxu. Času do odjezdu bylo spousta, takže jsem si mohla dostatečně povykládat se všema známýma, které jsem již dlouho neviděla.

Kolem 13h se všichni odebrali nasedlat své ctěné oře a nastoupilo se na kolbiště v plném počtu. Koní bylo cca kolem 30ti + hříbátka :-) . Fuša nástup psychicky nezvládal, takže jsme pořád po kolbišti pochodovali až jsme nakonec radši z kolbiště vyšli ven a počkali, než bude Paint Trail Ride 2012 zahájený.

Po zahájení se udělaly dvě skupinky. Jedna byla "cvalová" a jedna "kroková". Já se přidala do skupinky "krokové" a vyrazili jsme v houfu koní směrem přes Komonec nad Luhačovice k hotelu Vega.

paint-trail-ride1.jpg

Fuša nahodil své zběsile rychlé krokové tempo a až se dostal na špici, zklidnil se a šlapal jakš takš v klidu... Cesta do Luhačovic trvala cca 2,5h a jakmile jsme dorazili na louku k altánku u hotelu Vega, čekalo nás tam již auto s řízkama a osvěžujícíma nápojema :-) ...Všichni jsme se občerstvili, povykládali, nechali jsme odpočinout koně a asi po hodinové pauze jsme se opět vyhoupli do sedel a vyrazili zpátky směr ranč na Vyhlídce.

paint-trail-ride.jpg

Fuša chytal nervičky a caplal dobrých 20min. Nakonec se nám podařilo opět dostat do čela všech koní, tak se sklidnil a rychlým krokovým tempem se vydal zpět na ranč. Poslední louku k ranči jsem si s ním zacválala a měl ještě tolik energie, že jsem měla co dělat, abych ho udržela :-)

 

Když jsem s ním dorazila na ranč, ostatní přišli asi až čtvrt hodiny po nás :-) Opět jsem si Fušu dala do boxu a šla ještě povykládat za ostatníma a povečeřet :-)

Kolem 20h jsem si ho opět nasedlala a vyrazila s ním zpět na Klečůvku na pastvinu. Tam dostal sprchu, krmení, a velkou pochvalu :-)