Jdi na obsah Jdi na menu
     V pátek 24.10. se po roce opět setkáváme na Libverdě na Všem v oddíle dobře známé chatě na Vyhlídce. Celkem bylo ubytovaných 27 lidí a slanění se zúčastnilo 33 lidí, což mě i přes velkou absenci členů mile překvapilo.

dsc_7920.jpg

  Plán, kde provést poslední slanění a něco se pokusit vylézt na těžké Jizerské žule se upekl večer při dobré náladě u krbu, piva a dalších dobrých pochutin. V sobotu jsme se rozdělili na dvě party, jedna pod vedením Pavla vyrazila okolo 9:00 přes Oldřichovské sedlo na Uhlířskou Čapku pěšky. Druhá se lehce po desáté přiblížila do O. sedla vozy z důvodu „mládí“ ve Stáří. Když jsme dorazili na místo, rozhodli jsme se udělat ohýnek pro zahřátí přihlížejících nelezců a koneckonců hlavně pro děti, kterých letos bylo opravdu hojný počet.

dsc_7944.jpg

   Později byl dobrý i pro lezce, kterým tuhly prstíky na prochladlé vlhké skále. Navštívil nás Venca s rodinou, který si vzal na starost prcky a opodál s nimi slaňoval. Na Kovadlinu jsme lezli Jížní spáru podle Jizerské stupnice za IV a Sibylinu cestu podle Jiz. St. IV-V. Obě cesty vyvedl Franta, který má spáry nebušený z Ádru.

dsc_7950.jpg

  Dále jsme popošli k Uhlířově Čapce. Tam se lezlo ve složení František Kocián+ F.K.mladší + Já, přelezla se západní spára za V-VI (Jiz. st.) a beze mě Dříčský komín V-VI (Jiz. st.). Kluci Kociánovi si nakonec ještě dali na Kovadlině Červenou depresi za VII (Jiz.st.). Večer byla dodatečná oslava Pexesových narozenin, který před nedávnem oslavil jubileum a baštil se výborný gulášek ze srnčího vyroben výbornou kuchařkou Míšou.

pexeso.jpg

   V neděli byl stejný plán, zase dvě skupiny s cílem dorazit na Strážce Grálu. Parta lezců ve složení Pavel + Kamzík a Franta + Franta tam vylezli pár cest, zřejmě Jižní spáru za III (J.s.) a Severní spáru za VI (J.s.).

dsc07891.jpg

  Parta Piňďy s Frantovou rodinou zůstali až do pondělí a prošli se v krásné přírodě v okolí Libverdy.
Tímto bych moc rád poděkoval za účast a za slušné chování a bezproblémové předání chaty. Snad se v příštím roce opět sejdeme ve zdraví a snad i větším počtu.
Zároveň se upekl termín na slanění 2015, tak si napište do notýsků datum 23.-25.10.
Slanění se zúčastnili:
Členi:  Dan Lacina, Venca Kopecký, Pavel Piňda Bábovka, Eva Nosková, Jarda Rosa, Jan Kamzík Kutek, Pavel Pexeso Vršecký, Sylva Adámková, Petr Peťas Franc, Jaroslav Obluďák Filištein
Příznivci, kamarádi, rodina, děti či partneři členů: Míša a Tomáš Noskovi, Adam Dobiáš, Jan Hrubý, Míša Pastorová, Petra a Pavel Světlíkovi, Jana Filišteinová se syny Markem a Martinem, František Kocián s Františkem Kociánem jr. a Vojtou K., Kateřina a Dominik Pavlíkovi, Šimon Lacina, Regina Stejskalová, Lenka Mullerová, Johanka Vohanková, Anna Pečenková a vnuk Vojta s rodiči

                                                                               krátký článek z dění na Libverdě vytvořil předseda

odkaz na další foto - od Pavla, od Venci

 

Náhledy fotografií ze složky Posledni slanění 2014 od Peťase

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - Výzva pro fotografy z oddílu.

Nemá někdo z vás "skupinovější foto" ze slanění, kde jsou na snímku více jak 4účastníci akce? V posledních létech je to nedostatkové zboží. Díky předem za něco.