Jdi na obsah Jdi na menu

    Alkazar 4.3.2007 - Klárka s Andrejem, Pexeso, Piňda a Venca

  Naše(moje) první lezení na Srbsku nezačíná tradičně na Plotně (v poslední době vápno v Českým krasu dost zanedbávám i když mne se zde stále líbí), ale dále proti Alkazar - levý amfiteátr, stř.etáž, pravá částproudu v lomu Alkazar, kde už letos Andrej s PetremD. lezli. Cesty v spodních patrech už jsou dost oklouzaný, takže si vybíráme neopotřebované hořejší partie, ale i zde je dobré si po zimě dát pozor na uvolněné chyty. Jedeme v obvyklé sestavě lezecké frakce do které letos razantně nastoupil Piňda a po začátcích na stěně proniká do lezení na přírodních útvarech. Po expedičním nástupu na střední galérii sestupovkou (12bh) lezeme cesty v levé části - Vzpomínka na kamarády za velkou louží 5+, Na pannu 6 (s var. vlevo přes 3nýty) a vpravo Premiéra 5, Dědicům Palachovým 6, Pro potěšení 6, Schody do nebe 5. Nejvyšší obtížnost, ale dává podařenými kroky v cestě Nahoře bez 8/8+ (s HJ) nejmladší z učastníků Klára i když si s námi o tom v autě moc nepokecala. Uvidíme (jestli se toho dožiju) za patnáct let. V hlavní sezóně je tady více plno, ale i tak se zde setkáváme s několika známými tvářemi P.Jandíkem, J.Sikou (Blážina stěna - Brouci 9+ ). Počasí na přelomu února/března nevídané i když na koupačku v Berounce (v řece, ne v restauraci) si budeme muset ještě pár dní počkat.

                                                                                                                                     za lezeckou frakci Venca  Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Alkazar 4.3.2007

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - Vyjasnění si názorů

Andreji, tak jsem si se Standou vyjasnili situaci kolem odkazů na jejich stránky. Můžeš být klidnej, žádné žaloby z jejich strany u soudního dvora v Haagu nám nehrozí. Znovu opakuji, z jejich fotkami jsem nešermoval, jen jsem vytvořil oficiální link. Howg, tečka.

Redaktor klubových stránek - Reakce

Myslím, že jsme si to všichni užívali, ale každý po svém a o tom... to je! Nechci se zastávat Piňdi, ale vzpomeň si na svoje začátky, já jsem se taky snažil chytat všeho (za mne žádné expresky ještě nebyly) dostupného. Fakt je, že se to nedělá a co se v mládí naučíš ve "Stáří"(Praha) jako když najdeš, řekl by metodik. Cizí fotky se na naše stránky už snažím nedávat, já jen poukazuji (v pozn. foto na lezci) na jiné foto jinde a to je podle mne velký rozdíl. Jde o autorizaci a tu si nepřivlastňuji, naopak rozšiřuji podvědomí o lezci.cz dále. Každopádně následky svého "novinářského" konání si ponesu sám.

Andrej - Počteníčko a kritika?!

Pro mne to byla příjemná nedělní procházka, pro Piňdu možná muka (chytání expresek), za to žádnou pochvalu dostat nemůže. Ať si veme ponaučení od lezců z Blážiny stěny. Ale nevím, jestli ty fotky patřej na tyhle stránky! Za tohlensto docela tvrdou kritiku odnes i Jandík, kterej taky takhle bez svolení šermoval s cizí foto. Jestli ho máš tak se omlouvám.
Klárce bude zítra pět roků a už climba osmy. Mne by potěšilo, kdyby za dalších pět byla na frenč klasifikaci.-))). Pexeso potřebuje více morálu, to znamená více, více, více lezení na přírodních kamenech. No a já taky!!! aŠ.