Jdi na obsah Jdi na menu
 


A nyní něco úplně jiného...

Příspěvky

Zapomeňte na osobní svobodu

8. 4. 2022

Trocha filozofie, která by měla pomoci změnit vnímání lidí, zde konkrétně pomocí rozvedení pojmu svobody. Ano, je to cílené, ale něco se už musí začít dělat, míněno změnit. Odkaz na podcast s myšlenkami Judith Butler na Inspiračním fóru při MFDF Ji.hlava.

 

Co bude s planetou...

23. 12. 2020

 Obsahem jsou krátké ukázky ze dvou článků z časopisů dotýkajících se neblahých stránek života na této planetě, jejichž zmíněním je přispět k jejich nápravě. Už proto je pro mě těžké vnímat obecnou relativizaci podobných apelů, pokud ne hůř.

 

Rekonstrukce silnice vs. Svárovská alej

2. 10. 2020

Předmětem sporu je rekonstrukce silnice II/372 v části tzv. svárovské aleje mezi Svárovem a Chlumem.

 

Skutečný rub globalizace

15. 5. 2020

Uvádím závěr eseje Václava Bělohradského „Co není rubem globalizace: nad jedním komentářem Jana Kellera“. Myslím, že trocha filosofického řečnění neuškodí ani dnes. Jak moc ironie obsahuje předchozí věta, nechť si každý určí sám;-).

 

Zatímco se nad půllitrem dohadujeme...

21. 10. 2019

Moje doplnění k jedné z debat na poslední společné akci za přispění textů z netu.

 

Proč se za dotace staví hřiště, když lidé na venkově mají jiné potřeby? Selhává komunikace

8. 3. 2019

Krátké seznámení s tématy části pořadu ArtCafé na ČRo Vltava jehož hosty byli Milan Brlík, Michal Roman a Tomáš Tožička. Aneb něco o přístupu ke společnému soužití (na vesnici) nebo jako inspirace pro veřejnou správu. Včetně odkazu na poslech.

 

Zase něco o toleranci, porozumění atd.

12. 7. 2018

 Aneb k naší současné politické situaci. Ne že by mě to nedalo spát, ale člověk při sledování naší politické scény nechápe smysl toho, o co se vlastně jako lidstvo snažíme. A to už není jen tak:-(.

 

Krásnější svět je možný, naše srdce to ví

21. 6. 2018

Za pomoci knižní recenze vám chci pomoci se přiblížit k informacím o zásadním sdělení ke světu, životu a vůbec. Co může chtít člověk víc!;-)

 

Ken Loach: Pořád je spousta věcí...

28. 2. 2017

Rozhovor s režisérem Kenem Loachem, vzniklému u příležitosti ocenění jeho filmu Já, Daniel Blake, vyjadřujícímu se také k současnému společenskému dění.

 

40 let Charty 77

8. 1. 2017

Kdo si myslel, že se zde objeví něco o tomto tématu, tak mu gratuluji k dobrému odhadu. Přitom za to může náhoda, která mě přivedla ke shlédnutí pořadu „90“ na ČT24, jakožto podnětu k tomuto příspěvku;-).