Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opět si projdeme výsledky našich družstev. Kraj měl volno, takže hurá na okresní soutěže.

Céčko hrálo druhé z pěti kol nadstavby opět doma s, v tabulce o jedno místo lépe postaveným, Křetínem A. Tentokrát se k srdnatému výkonu Ladi přidal i Joní, kterému k plnému počtu bodů chybělo porazit v poslední dvouhře J.Kozáka. Nevím proč zrovna tenhle zápas prohrál, ale možná už toho měl dost. Byla to trochu škoda, ale o moc nešlo (jen o výhru v utkání).J Zdenkovi bylo špatně, jen nevím jestli víc před zápasu, během něj nebo po něm? Den předtím slavil narození dcerky. Tak všechno nejlepší! Nastoupil mladý Jirka Koumar, a navzdory častým radám od přihlížejícího Ladi Š. (jak se v našich končinách jistě žertem pronáší), zahrál docela dobře. Dokonce jednou vyhrál (právě nad Kozákem!). P.S. Martinovi (i když obecně to lze říci taky): nehodnoť hru soupeře, i kdyby hrál sebevětší „holomajznu“. To myslím není slušný. Alespoň tak nějak jsem mu to chtěl říct, ale na místě jsem nejspíš nepoužil správné vyjádření. Což se kolikrát stává i za lepších stavů…
RP-1: 13. kolo: Zbraslavec C – Křetín A 9:9, sety: 36:37, body: Křepela Z. 1,5, Odehnal V. 3, Jonáš M. 3,5, Koumar J. ml. 1 - Maresch Michal 2, Janků Karel 1, Všianský Pavel 3,5, Kozák Josef 2,5.
 
Následuje video z jedné dvouhry aneb "velká" sázka a nanukový dort…
 

Déčko hrálo veledůležitý špíl ve Vanovicích, které měli v tabulce o 3 body víc. Začátek byl nepříjemný, když naši obě čtyřhry prohráli v pěti setech. Ve dvouhrách se situace postupně vytříbila celkem jasně. Naši těžili ze své větší vyrovnanosti, kdežto na straně domácích se předvedli dvě dvojice od sebe poměrně výkonnostně odlišné, alespoň toto lze vydedukovat z dosažených výsledků. Jedinou výjimkou byla výhra Martina nad M. Gonšorem v první sérii, po níž už byl tedy stav utkání vyrovnaný – 3:3. Byla to jedna dvou našich pětisetových výher, čímž se i tento poměr na obou stranách vyrovnal. Více „pětiseťáků“ se už nehrálo, což také podporuje domněnku o uvedeném rozložení sil obou stran. Zdá se ve všech směrech spravedlivá remíza. Bohužel pro naše to je málo. Příští kolo déčko musí bezpodmíněčně vyhrát. Ovšem ani to nemusí stačit. Soupeřem budou doma Kuničky, které jsou totiž o dvě místa a hlavně o pět bodů před našima.

RP-4 – 13. kolo: Vanovice B – Zbraslavec D 9:9, sety: 33:32, body: Novák Petr 4,5, Gonšor Michal 3,5, Ševčík František 0,5, Kalas Michal 0,5 - Křepela P. 2, Křepela M. 3, Just J. 2, Křepela V. 2.
 
Éčko hrálo také v neděli doma s vedoucím celkem a už dopředu jistým vítězem jedné ze skupin RS-2 - Brumovem B. K šanci umístit se na druhém místě v tabulce jsme potřebovali vyhrát. Věděli jsme, že nás nečeká lehký úkol, ale jelikož jsme obdrželi výpomoc z déčka, což se nám nestává často, takže jsme měli slušnou šanci to dokázat. Nesměli jsme zopakovat výkon z prvního vzájemného utkání, ve kterém nás Brumováci rozprášili. Úvod utkání nám opravdu nevyšel. Poměrně hladce jsme prohráli obě čtyřhry a hned vzápětí po dvou rychle prohraných dvouhrách to bylo nehezkých 0:4. Pak už se to naštěstí jen zlepšovalo a utkání jsme k naší velké spokojenosti dokázali zvrátit v náš prospěch. Výhra to však asi nemohla být těsnější, když několik zápasů rozhodlo jen pár míčků. Na vlastní oči jsem zachytil jen dva příklady, ale nelze vyloučit, že jich bylo i víc. První, když v první sérii porazil Sláva mladého M. Nečase o 2 míčky v pátém setu. Druhým byla moje výhra nad M. Šrámkem. Výhra 11:6 v prvním setu, byla snadná. Pak soupeř viditelně přidal a druhý set vyhrál stejným poměrem on. Podobně dopadl i ten třetí, asi 7:11. To jsem byl docela dole a popravdě jsem v úspěch moc nedoufal. Ale necítil jsem podobnou herní beznaděj jako třeba když jsme hráli s Kunštátem. Popravdě jsem toho po včerejší oslavě necítil příliš mnoho, ale něco málo jo. Snažil jsem se nekazit a držet míček na stole. Dost mi pomohl mi i větší počet „prasat“ a čtvrtý set jsem i díky nim vyhrál, asi o dva míčky. Pátý set byl taky těsný, ale nějak jsem to zvládl a vyhrál ho tuším 11:8. Byl to dobrý pocit, vyhrát nad dobrým soupeřem a taky v docela nedobrým stavu, což se týkalo i Martina O. (to jen pro upřesnění). Je to šťastně za námi, teď musíme tuto výhru potvrdit v posledním kole základní části příští týden v Jasinově.
RS-2A – 13. kolo: Zbraslavec E – Brumov B 10:8, sety: 37:32, Křepela J. 3, Jonáš P. 2, Odehnal M. 2, Křepela M. 3 - Nečas František 4,5, Nečas Marek 0,5, Šrámek Miroslav 2,5, Pařízek Libor 0,5.
 

Náhledy fotografií ze složky Víkend15-16.2.2014 C-Křetín A