Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaje mládeže Moravský Krumlov a Strážnice 2023

V sobotu 11. a v neděli 12.11. se (někteří) naši mladí hráči zúčastnili turnajů mládeže – nejprve na republikovém turnaji v Moravském Krumlově startovala v kategorii dívek U11 Kamila Křepelová (skončila v závěru startovního pole 31 děvčat) a ve stejný den se krajského turnaje ve Strážnici v kategorii U15 zúčastnil David Křepela (po absolvování skupiny v nižším výkonnostním stupni B obsadil celkové 57.-60. místo z celkem 77 hráčů; dále zde hráli 3 kluci z Kunštátu: Lukáš Barták hrál ve stupni A a celkově skončil 17.-20., Tomáš Chloupek celkově 40.-52., Jan Chloupek 69.-77. - pokud jsem vše z výsledků rozklíčoval správně), o den později se hrál v Moravském Krumlově krajský turnaj U13, jehož se zúčastnili opět za náš oddíl David (celkově obsadil 21.-24. místo) a Kamila (69.-77.), za Kunštát hrál jen Lukáš (skončil 14.).

Ještě připojuji podrobnější Zdenkův komentář, jelikož tam s(e svými) dětmi byl:

Kamilka: V sobotu hrála v turnaji U11 v rámci republikového turnaje. Její slabinou je nedokonalost podání, a to hlavně spodní rotace, kdy trenér soupeře tento fakt předá protivnicím, dojde většinou k přestřelce, kdy Kamilce ještě chybí důrazná a přesná hra. Proto tedy většinou uhrála první sety a dokázala porazit jen poslední hráčku turnaje. Takže skončila 23. až 30. z 31. děvčat.
V Turnaji U13 v neděli Kamilka teprve začíná poznávat čeho všeho je schopna, ale chyby z předchozího dne ji stejně dohnaly i tam.

David: V sobotu bojoval celkem dobře v kategorii U15, první zápas prohrál 2:3, když po vedení 2:0 nezvládl třetí set, který prohrál 17:15, což se nejspíše projevilo i dalším průběhu a porážce. Další zápas proti jedničce v tabulce uhrál jeden set a proti nejslabší hráčce nebyl schopen zvládnout koncovky, kdy vedl 1:0, aby pak prohrál 13:11, 11:8 a 15:13. Což mu přiřklo los proti Šárce Studénkové z Vracova, která byla s nasazením číslo 61 pro Davida (56.) více než hratelnou soupeřkou. Jeho nevyhranost ho však potrápila, když nezvládl zase jeden set v koncovce 13:11, jinak celkem vyrovnaný souboj a výhra 3:2. Následně asi posílen úspěchem zdolal Richarda Kose ze LVA 3:1. Opět set, co prohrál byl 15:13, následoval souboj se Štěpánem Kucharem z Blanska, který už prohrál 3:0 (9,4,13). Za mě celkem překvapil, ale je třeba se nejspíše věnovat sebevědomí a bojovnosti, což by se dále mělo projevit v úspěšnosti.
V neděli se David účastnil skupiny A, kde hraje 24 nejlepších hráčů kraje. Výsledek tomu odpovídal, všechno prohrál. Výsledky 3:0, 3:0 a 3:2 s hráčem, který nakonec postoupil jako druhý ze skupiny. Za mě mohl klidně být mezi nejlepšími 12 hráči turnaje. Mimochodem mezi ně nepostoupil ani Lukáš Barták, který je momentálně nejlepší hráč v kategorii U13 na okrese Blansko. Následně David prohrál s Bártou z Blanska, který hrál tentokrát velice dobře a ve skupině dokonce potrápil 2:3, 4. nasazeného Cupáka, který nakonec skončil v turnaji 2.